Annonce
Videbæk

Forældre dybt rystet over vejledning om abort inden velskabte Isabellas fødsel: Nu er faderen byrådskandidat

Kim, Isabella og Mette Mouridsen i sofaen hjemme på Guldregnallé i Videbæk. Mettes graviditet med Isabella er en af hovedårsagerne til, at Kim Mouridsen nu stiller op for Kristendemokraterne. Foto: Johan Gadegaard
Mette og Kim Mouridsen blev dybt rystede over den vejledning om abort, de fik, før deres velskabte datter Isabella blev født samt den manglende støtte under graviditeten. Dér blev interessen for politik for alvor vakt hos Kim Mouridsen, der stiller op for Kristendemokraterne ved kommunalvalget den 16. november.

Videbæk: Mette og Kim Mouridsen har tre velskabte og velfungerende børn. Alligevel skulle de igennem lidt af et mareridt før den mellemste, Isabella, blev født. Den oplevelse er i høj grad medvirkende til, at Kim Mouridsen nu har valgt at stille op for Kristendemokraterne ved kommunalvalget den 16. november.

- Som de unge mennesker vi var, tog vi selvfølgelig imod tilbuddet om en nakkefoldscanning af fostret ved 12 ugers alderen, siger Kim Mouridsen.

Kim Mouridsen er ikke bange for at sige, hvad han mener, hverken om abort, vindmøller, solceller, 2+1-vejen eller Naturkraft. Foto: Johan Gadegaard

- I begyndelsen var det en fantastisk oplevelse at se barnet i maven og høre sygeplejerskens kommentarer "Se, hvad der ligger her", "Se de store fødder og den store næse - lige som sin far". Det var som at danse rundt på en lyserød sky, siger Kim Mouridsen.

Annonce

- Men pludselig, da sygeplejersken får kigget på sin skærm, forandrer stemningen sig, og vi får at vide, at der er risiko for downs syndrom. Det første, sygeplejersken efterfølgende siger, er, at vi skal havde aftalt et tidspunkt for en provokeret abort. Vi kunne ikke undgå at få en tid, og vi skulle selv efterfølgende ringe ind og aflyse tiden, siger Kim Mouridsen.

Mødtes i LMU

Mette og Kim Mouridsen mødte hinanden i LMU (Luthersk Missions Ungdom), og ordet abort står ikke i deres ordbog. De skulle derfor kun kigge hinanden kort i øjnene, før de helt afviste den mulighed.

Efterfølgende finder parret så også ud af, hvad det betyder, at sygeplejersken ved scanningen har talt om, at "risikoen" for at få et barn med downs syndrom er 1 til 84. Det betyder, at der var 98,5 procent chance for, at Mette ville føde et sundt og rask barn, som hun jo også gjorde.

- Det var meget hårdt at gå i et halvt år i uvished om, hvad vores barn var og kunne. I den periode var der ingen hjælp, råd eller vejledning at få. Vi fik et velskabt barn, og vi har tit spekuleret på, hvor mange raske børn der egentlig mister livet på den bekostning, siger Kim Mouridsen.

- Havde vi fået en barn med downs syndrom, havde vi også klaret det, siger Mette Mouridsen.

- Der er cirka 16.000 provokerede aborter i Danmark om året. Jeg er overbevist om, at det tal kan reduceres med 70 procent ved øget brug af prævention og et system, der tillader god vejledning. Der burde også være øget fokus på adoption internt i  Danmark. Uanset hvad der ligger bag et ønske om abort, vil det aldrig være det ufødte barns valg, siger Kim Mouridsen.

Annonce

På borgernes side

Med den historie som baggrund, livet i Luthersk Mission samt troen på Gud og bibelens ord, kunne man godt få den tanke, at det religiøse aspekt fylder meget i Kim Mouridsens politiske virke. Men det afviser han hurtigt.

- Jeg tror tværtimod, at vi i partiet lider lidt under, at vi hedder Kristendemokraterne. Medierne har kørt rigtig meget på, at vores lokale spidskandidat, Kristian Andersen, ikke går ind for vielse af to personer af samme køn. Men for mig er det en personlig sag, der ikke har noget med politik at gøre. Mine religiøse overbevisninger er private, og det, der definerer min politiske overbevisning, er i langt højere grad de oplevelser, vi har som en aktiv familie med en stor omgangskreds i Ringkøbing-Skjern Kommune, samt det faktum, at jeg er selvstændig erhvervsdrivende, og Mette er sygeplejeske og dermed i sit arbejde ser, hvordan vi behandler de svageste i samfundet, siger Kim Mouridsen.

- I den nyeste sygeplejerske-konflikt blev der lagt meget vægt på lønforhold. Men det værste er, at der ikke er hænder nok til de opgaver, der skal løses. Samtidige bliver der lagt flere og flere dokumentationskrav ned over hovedet på "de varme hænder", der gør det hele værre. Jeg synes, at det er trist at se på. Vi kunne også gøre meget mere på handicapområdet, hvis der var vilje til det, siger Mette Mouridsen.

- Hvis jeg bliver valgt, vil jeg arbejde for, at de mennesker, der er usikre på den situation, de er i, får den hjælp og rådgivning, de har brug for. Det kan være som os i en svær beslutning omkring en graviditet. Men det kan ligeså vel være i en social situation som arbejdsløshed eller sygdom, der kan gøre det svært at finde grundlaget for det gode liv i den enkeltes tilværelse, siger Kim Mouridsen.

- Næsten uanset, hvad vi skal igennem som mennesker, fra fødsel til død, så skal vi igennem et system - ofte et kommunalt system. Men der skal være fokus på mennesket - på næstekærligheden - og ikke på systemet. Ofte skal man igennem fem omveje, før man finder den rette person i systemet. Det vil jeg forsøge at ændre på, siger Kim Mouridsen.

Annonce

Bedre til at lytte

- Jeg synes, at vi i KD har et bredt hold med mange forskellige erhverv repræsenteret. Og jeg er stolt over at repræsentere de selvstændige erhvervsdrivende, siger Kim Mouridsen, der i valgkampen blandt andet har fokus på en mere hensigtsmæssig håndtering af affald, at byggeansøgninger skal være nemmere for alle - også fru Hansen, der ikke er god til computere, samt forholdene for børn, unge og handicappede.

- Overskriften er, at politikerne skal være langt bedre til at lytte til borgerne, både når det gælder, solceller, vindmøller og 2+1-vejen. Jeg mener, at 2+1-vejen er en discountløsning, der bliver en katastrofe for mange husejere og landmænd. Det ville være langt bedre med en motorvej med de nødvendige underkørsler og overkørsler. Der er også blevet sat for mange vindmøller og solcelleparker op, hvor der ikke er blevet lyttet nok til borgerne, siger Kim Mouridsen.

- Jeg ville havde sagt ja til Lem Kjær-testmøllerne på en mere borgervenlig placering, for vi har ikke råd til at sige nej til Vestas, men generelt skal møllerne i fremtiden langt ud på havet. Nu får vi så også en el-motorvej, hvor der heller ikke er blevet lyttet nok. Det er ikke godt nok, siger Kim Mouridsen.

Jeg tror tværtimod, at vi i partiet lider lidt under, at vi hedder Kristendemokraterne. Medierne har kørt rigtig meget på, at vores lokale spidskandidat, Kristian Andersen, ikke går ind for vielse af to personer af samme køn. Men for mig er det en personlig sag, der ikke har noget med politik at gøre.

Kim Mouridsen, byrådskandidat for Kristendemokraterne
Annonce

Nej til Naturkraft - ja til højhuse

Naturkraft vil Kim Mouridsen ikke give én krone mere, hvis han bliver byrådsmedlem. Til gengæld synes han, at feriebyen Raunonia er en god ide - "hvis altså infrastrukturproblemerne bliver løst". Højhuse får generelt også hans stemme.

- Hvis vi ikke udvikler os, går vi i stå. Vi må ikke gå ned på udvikling, siger Kim Mouridsen, der dog godt personligt kunne have undværet en udvikling:

- Hvis det stod til mig, så skulle de social medier slettes fuldstændigt. Jeg synes ikke, at de gør noget godt for samfundet...

Kim Mouridsens børn er nu blevet så store, at han føler, at der er ok, at bruge lidt mere tid på politik. Fra venstre er der Laust, Isabella, Naja og hustruen Mette. Foto: Johan Gadegaard

-

Kim og Mette Mouridsen

Kim Mouridsen er 40 år. Han er født og opvokset i Vorgod, hvorfra han i dag driver selvstændig tømrervirksomhed med i alt seks ansatte.

Mette Mouridsen er 36 år. Hun stammer fra Hanning. Hun arbejder som hjemmesygeplejerske i Skjern.

Parret, der i dag bor på Guldregnallé i Videbæk, mødte hinanden i Luthersk Missions Ungdom. De har tre børn, Naja på 13 år, Isabella på 11 år og Laust på syv år.Annonce
Tarm For abonnenter

En jul med stærke traditioner: 50 år i træk har Hardy hentet sit juletræ hos Inger

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Fra L.O.C. til Birthe Kjær: To festivaler klar med de første navne

Ringkøbing For abonnenter

Dansk er vejen til succes: Ngun har en dansk mand på arbejde og en burmesisk mand derhjemme

Debat

Corona: Fortsæt idrætsaktiviteterne ude i lokalsamfundene

Ringkøbing-Skjern

Coronasmitten sætter fortsat rekorder: 321 lokale er smittet de seneste syv dage

Ulrik Wilbek kritiserer smitteopsporing: Antallet af selvisolerede eksploderer og risikerer at lukke samfundet

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ribo Vinduer opfører ny fabriksbygning på 9500 kvm., Bechs Hotels ordrebog med alle 250 julefrokost-bestillinger forsvandt og andre glimt fra Gamle Dage

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Ringkøbing-Skjern

Hvide Sande For abonnenter

Naboer er rasende over erhvervsmands byggeri af swimmingpool og anneks midt i Søndervig

Ekspert anbefaler nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Ringkøbing-Skjern

Gæt en træner: Vind billetter til Skjern Håndbolds kamp mod Mors Thy

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ridder af Hvide Sande og meget mere: Tidligere borgmester fik helt særlig overraskelse til sin fødselsdag

Ringkøbing-Skjern

47-årig mand bortvist fra værtshus: - Han råbte og skreg, siger politiet

Annonce