Annonce
Navne

Rydhave-efterskole får viceforstander

Rasmus Kilsmark foran hallen, der i efterårsferien danner ramme om en håndboldcamp. Foto: Lars Rask Vendelbjerg
40-årige Rasmus Kilsmark, der har været lærer på Staby Efterskole, glæder sig til lederjobbet på Rydhave Slots Efterskole.

Ryde: Han har altid gået med "en leder" i maven - og synes nu at have kompetencen og alderen til at kaste sig ud i opgaven. Samtidigt elsker han efterskole-verdenen.

Derfor har Rasmus Kilsmark Bæk Jensen, 40, søgt - og fået - den nyoprettede stilling som viceforstander på Rydhave Slots Efterskole.

Rasmus Kilsmark er vokset op i en lærerfamilie i Skave og bor nu i Mejrup.

- Jeg har altid været glad for at undervise og begyndte allerede i Skave som badmintontræner, fortæller han.

Efter studentereksamen arbejdede han som pædagogmedhjælper i Borbjerg, inden han tog fat på lærerstudiet i Hjørring, hvor han var uddannet 2004. Efter tre et halvt år som lærer i Vraa skiftede han spor til feriecentret Skallerup Klit som administrativ medarbejder og sælger.

- Men erkendte efter fire år, at jeg hellere ville være lærer, som jeg er bedst til, smiler han.

De følgende 11 år arbejdede han som lærer hos VUC, heraf 10 år i Holstebro. 2016 valgte han at blive efterskolelærer i Staby og året efter i Lomborg. Her underviste han i dansk, engelsk og håndbold. Stod blandt andet for pigernes håndboldlinie.

Rasmus Kilsmark har stor erfaring som håndboldtræner. Han var i en årrække træner for håndboldkvinderne i Mejrup, der med ham i front nåede helt til oprykningspillet til 1. division. Han har taget uddannelsen på trænerskolen i Viborg og har fået flere tilbud om at træne på højt niveau. Men vælger nu at koncentrere sig om Rydhave. Her er han med til at etablere en håndboldcamp i efterårsferien. Til han var 21 år spillede han selv meget håndbold - så meget, at knæene ikke længere kunne holde til det.

Rasmus Kilsmark er gift med Pernille, der er lærer på Nørre Boulevard Skolen i Holstebro. De har børnene Pelle, to år, og Sine, fem måneder, og han har sønnen Tobias, 11, fra et tidligere forhold. Pernille har spillet håndbold på eliteniveau, og han mødte hende som træner i Mejrup-klubben.

- Jeg interesserer mig fortsat meget for håndbold og ser en del kampe, fortæller han.

Selv dyrker han golf, hvor han har et handicap på 5,9.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kvinder: Gå hjem og hold fri resten af året

Læserbrev: Danske mænd får i gennemsnit 15 procent mere end deres kvindelige kolleger. Det er sådan cirka halvanden månedsløn. Så hvis kvinder og mænd skal have lige løn for lige arbejde, skal kvinderne have sidste arbejdsdag den 13. november og først møde op igen til januar. I 1976 fik Danmark lov om ligeløn. Det er 43 år siden, men målet er ikke nået endnu. Skal vi for alvor gøre noget ved det, så skal der ny lovgivning til. Ellers har ligelønnen meget lange udsigter. Det vil være absurd, hvis vores børns eller børnebørns generationer på arbejdsmarkedet skal arve uligelønnen. I England har de fået en lov, der pålægger arbejdspladser med flere end 250 ansatte at offentliggøre seks bestemte nøgletal for de ansatte kvinders og mænds løn – herunder forskellen på dem. Derudover skal virksomhederne forklare, hvorfor der er forskel, og hvad man vil gøre for at nedbringe den. Det kunne jeg godt tænke mig at se her også. Det ville være relativt nemt at starte med at stille krav om offentlige, kønsopdelte lønstatistikker. Barselsorloven er et andet område, som vil kunne sætte fart på udligningen. Far skal mere hjem på barsel – og mor tidligere tilbage på job. I både Sverige og Norge tager mere end dobbelt så mange fædre barselsorlov. I denne sammenhæng er det derfor positivt, at et EU-direktiv om øremærket barsel til mænd skal være implementeret herhjemme senest i 2022. Det, at tale åbent om løn på arbejdspladserne, vil også være med til at fremme vilkårene for at få ligeløn. Det er hverken forbudt eller farligt at tale om, hvad man hver især får i løn, så tag snakken med dine kolleger. Lige løn for lige arbejde er et fair krav at stille. Vil du have flere argumenter til ligelønssnakken, så følg med på Kvindernes Sidste Arbejdsdag på facebook.

Annonce