Annonce
Udland

Russisk Napoleon-ekspert erkender makabert drab på elskerinde

Olga Maltseva/Ritzau Scanpix
63-årige Oleg Sokolov blev lørdag fundet i en iskold flod med en rygsæk, hvori han havde en kvindes arme.

En 63-årig russisk historiker med speciale i den franske kejser Napoleon har indrømmet at have dræbt og parteret sin 24-årige elskerinde.

Det oplyser hans advokat, Aleksander Potjuev, søndag.

Historikeren ved navn Oleg Sokolov blev anholdt lørdag, efter at han blev fundet i en flod ved den russiske by Sankt Petersborg.

Med sig havde han en rygsæk, hvori der lå armene fra en kvinde.

Den fremtrædende russiske historiker var angiveligt beruset og faldt i den iskolde flod, mens han prøvede at skille sig af med kvindens kropsdele.

- Han har indrømmet sin skyld, siger Sokolovs advokat.

Advokaten tilføjer, at Sokolov formentlig har været mentalt ustabil.

- Han er en ældre person, lyder det fra advokaten, der tilføjer, at Sokolov bliver behandlet for underafkøling på hospitalet.

Den 63-årige historiker har ifølge lokale medier fortalt efterforskere, at han dræbte sin elskerinde i kølvandet på et skænderi. Efterfølgende savede han hendes hoved, arme og ben af kroppen, lyder det.

Han skal angiveligt have planlagt at begå selvmord udklædt som Napoleon.

Oleg Sokolov modtog i 2003 den fornemme franske orden Æreslegionen. Han har skrevet flere bøger om franske Napoleon.

Han arbejdede også som rådgiver på flere forskellige film om kejseren.

Studerende på Sorbonne University, hvor Sokolov har undervist, kalder ham for både en talentfuld og mentalt ustabil underviser.

Politiet har fundet den 24-årige elskerindes parterede lig i Sokolovs hjem sammen med en sav fyldt med blod.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Hvide Sande-fiskere reddet fra brændende kutter

Læserbrev

Læserbrev: Lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen

Læserbrev: Indlægget “Lad der ikke gå sognepolitik i sagen” om Innovests husning af de kommunale arbejdspladser havde nogle gode pointer, der førte til den rigtige konklusion i et dilemma. Der savnes nogle tal på økonomien, og jeg kan betvivle, kommunalbestyrelsen har det vigtigste; det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede omsætning i detailhandelen. Butikkerne vil miste omsætning. Ikke blot til nabobyerne, men også til storcentrene i de større byer og til netbutikkerne udenfor kommunen. Det vil koste arbejdspladser, give tomme butikslejemål og tomhed i bymidten. Så på den måde et paradoks, når et erhvervscenter er omdrejningspunktet for at trække kunderne væk fra de små lokale erhvervsdrivende. Vi har jo lige fulgt kampen for købmanden i Stauning, og her er det så i større målestok. Du kan blot se til Esbjerg, hvad det har betydet i Kongensgade, at kontorer er flyttet på havnen. Og omvendt, hvad de gør i Billund for at trække folk til midtbyen. Så byrådet bør have det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede detailomsætning i kommunen med i ligningen. Det er ikke nok med en kort tilbagebetalingstid på investeringen i Excel-arket. Så jeg er enig med Jacob Agerbo i, at der ikke skal gå sognepolitik i sagen. For det handler ikke kun om finansiering og besparelser, men også om tabt detailhandel. Ikke “bare” i Skjern midtby. Men i kommunen. For der ingen garanti for, at omsætningen affødt af butiksdøden bliver i Skjern/Tarm, eller for den sags skyld i kommunen. Så derfor vedkommer det også borgerne udenfor Skjern ... Så herfra skal opfordringen lyde; lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen.

Annonce