Annonce
Udland

Rusland vil fængsle forgiftet oppositionsleder hurtigst muligt

I en video på Instagram sagde Putin-kritikeren og oppositionslederen Aleksej Navalnyj, at han på søndag vil vende hjem til Rusland. Foto: Handout/Ritzau Scanpix
Aleksej Navalnyj har meddelt, at han vil vende hjem til Rusland denne weekend, efter indlæggelse i Tyskland.
Annonce

De russiske fængselsmyndigheder oplyser, at de vil søge at anholde den russiske oppositionsleder Aleksej Navalnyj snarest muligt.

Det skriver det russiske nyhedsbureau RIA, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Navalnyj har oplyst, at han agter at vende hjem til Rusland søndag i denne uge, efter at han sidste år blev forsøgt myrdet i sit hjemland med den dødelig nervegift Novitjok.

Oppositionslederens advokat har tidligere torsdag oplyst, at Navalnyj risikerer at skulle op til 3,5 år i fængsel for angiveligt at have overtrådt betingelserne i forbindelse med en betinget dom.

Meget tyder på, at en russisk efterretningstjeneste stod bag forgiftningen af Navalnyj. Ruslands regering har afvist alle beskyldninger.

Han blev sidste år i al hast fløjet til Berlin i Tyskland for at blive behandlet. Det skete, efter at han få dage forinden var kollapset om bord på et fly i det østlige Rusland.

Navalnyj skrev onsdag på Instagram, at han næsten er kommet sig helt efter behandlingen i Berlin, og at det nu er tid at vende tilbage til Rusland.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Tommy Jepsen har været fodboldtræner i 42 år: - Jeg har da forsøgt at holde pause, men det er aldrig rigtig blevet til noget

Ringkøbing-Skjern

I næste uge får tusindvis af kommunens borgere nyt internet og tv-signal: Sådan skal du forholde dig

Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Ringkøbing-Skjern

Efter coronafund på plejehjem: Kommune ved ikke hvornår plejehjemsbeboere vaccineres anden gang

Annonce