x
Annonce
Udland

Rusland: Oplysning om flygtningestrøm fra Idlib er falsk

Khalil Ashawi/Reuters
Rusland hævder, at rapporter om hundredtusinder af flygtninge, der søger mod Tyrkiet fra Idlib, er usande.

Rusland siger fredag, at rapporter om, at hundredtusinder af flygtninge er på vej væk fra Idlib i Syrien med retning mod Tyrkiet, er usande.

Annonce

- Rapporterne om, at hundredtusinder af civile flygtninge flygter mod den tyrkisk-syriske grænse på flugt fra kampe mellem syriske regeringsstyrker og terrorister i området er ikke rigtige, siger lederen af Det Russiske Genforeningscenter for Syren, Oleg Zhuravlev.

Centeret oplyser, at der ikke er nogen verificerbare fotos eller videooptagelser, som kan understøtte påstande om, at op mod en million civile flygtninge er på flugt i den østlige del af provinsen.

Det russiske forsvarsministerium opfordrer indtrængende Tyrkiet til at lade flygtninge komme ind i andre dele af Syrien.

En erklæring fra det russiske forsvarsministerium understreger, at Rusland følger situationen i Idlib med droner og andre ressourcer.

I erklæringen oplyses der, at Tyrkiets militær har flyttet en stor mængde militært materiel og ammunition til Idlib i de seneste uger.

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, advarede tidligere på ugen om et nært forestående angreb i Idlib-provinsen. Et angreb som skulle drive russiskledede syriske styrker ud af provinsen.

- Angrebet vil finde sted i slutningen af februar, hvis ikke syriske styrker trækker sig tilbage, hed det.

Men torsdag sagde Tyrkiets udenrigsminister, Mevlüt Çavusoglu, at hans land var kommet nærmere en forsoning med Rusland om Idlib-provinsen i det nordlige Syrien.

Præsident Vladimir Putins talsmand, Dmitrij Peskov, siger fredag, at Rusland drøfter muligheden om et topmøde om Syrien med Tyrkiet, Frankrig og Tyskland.

På det seneste har den syriske regeringshær med støtte fra Rusland optrappet offensiven i Idlib, som er den sidste provins, der er kontrolleret af oprørere.

FN oplyste i midten af februar, at syriske styrkers offensiv i Idlib i løbet af de seneste to og en halv måned har tvunget over 800.000 mennesker på flugt fra deres hjem. Det er et gennemsnit på knap 11.000 mennesker om dagen.

- Af de over 800.000 mennesker, der er blevet fordrevet i det nordvestlige Syrien fra 1. december til 12. februar, vurderes omkring 60 procent at være børn, meddelte FN's kontor for koordination af hjælpeindsatser den 13. februar.

Tyrkiet huser i forvejen 3,6 millioner syriske flygtninge og understreger, at landet ikke kan tage imod flere.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hold nu fast i den sunde fornuft

For mange af de, der har bevæget sig i sportsverdenen, erhvervslivet eller et helt tredje sted, er der noget, der aldrig bliver træls. Det er at komme ind i en god stime og være en del af et vinderhold. Succes avler som bekendt succes og giver samtidig en helt god fornemmelse i maven. Derfor er succes altid godt at have med, når der skal arbejdes videre mod nye mål. Forhåbentlig er det blandt andet succes og en god mavefornemmelse, vi alle sidder med, efter at statsministeren mandag klokken 17.30 igen tonede frem på tv-skærmen for at give en status på landets tilstand. Selv om ingen i disse tider kan sidde med armene langt oppe over hovedet, med årets skæveste smil og være en humørbombe, er der dog noget positivt, vi kan tage med i takt med, at påskedagene nærmer sig med hastige skridt. Danmark kan nemlig være på vej mod at blive åbnet stille og roligt op igen, når vi kommer om på den anden side af påskeferien, lød det forsigtigt fra Mette Frederiksen. Når det er sagt, er det ikke mærkeligt, at statsministeren samtidig slår fast, at en genåbning vil kræve, at vi på alle måder holder fast i den fornuftige opførsel, som langt de flest på flotteste vis har leveret de seneste uger. Så der er vel bare at gentage følgende, selv om det i virkeligheden bør sidde lige så fast i alles bevidsthed som resultatet af regnestykket 2x3: Stå sammen ved at holde afstand. Tænk, hvis de seks små ord kan være med til at overbevise Mette Frederiksen om, at vi danskere faktisk er et folkefærd, der med fornuft og omtanke kan snuppe en af de store sejre sammen. Og lige nøjagtig i april 2020 vil det være en af de sejre, der for mange vil stå skarpest i erindringerne, hvis vi ved at være snusfornuftige kan få lov til at gå på arbejde og sende børnene i skole igen efter påske. Det vil nemlig være et stort skridt på vej mod det Danmark, vi kender bedst. Så lad os stå sammen ved at holde afstand - og lad os holde fast i den sunde fornuft. Så kan du og jeg være med i den gode stime og en del af et hold, der kan hjælpe med at gøre hele Danmark til en vinder.

Annonce