Annonce
Sport

Rusland kan blive OL-udelukket mandag

Irek Dorozanski/Ritzau Scanpix
Sportsrusland holder vejret, når Wada mandag tager stilling til, om landet skal udelukkes fra OL.

Mandag er en potentiel skæbnedag for russisk sport. Her kan du blive klogere på hvorfor:

* En ekspertkomité under Det Internationale Antidopingagentur (Wada) er kommet med en lang række anbefalinger til måder, hvor på man kan straffe Rusland for dopingfusk. Det anbefales blandt andet, at Rusland som nation udelukkes fra alle større sportsbegivenheder i fire år herunder OL i 2020 og vinter-OL i 2022.

* Det anbefales også, at Rusland fratages værtskabet for alle de sportevents, landet skal afvikle i løbet af de næste fire år - medmindre det af praktiske eller juridiske årsager er umuligt at flytte værtskabet til et andet land. I udelukkelsesperioden må Rusland heller ikke byde på værtskaber for kommende sportskonkurrencer.

* Anbefalingerne sker, på baggrund af at Rusland i en årrække har set stort på antidopingreglerne og har manipuleret med udleverede antidopingdata, inden dataene blev overdraget til Wada.

* På et møde mandag i Lausanne skal Wada beslutte, om ekspertkomitéens anbefalinger skal følges.

* Chefen for Ruslands Antidopingagentur, Yuri Ganus, erkender, at Rusland har begået antidopingovertrædelser og har manipuleret med udleverede data. Han forventer derfor, at Wada vil følge ekspertkomitéens anbefalinger og udelukke Rusland i fire år.

* Ekspertkomitéen vil komme rene atleter til undsætning. Russiske atleter, der kan bevise, at de ikke har været en del af dopingprogrammet, må deltage i store idrætsevents. Men de skal konkurrere under neutralt flag - ikke det russiske flag.

* Rusland har mulighed for at anke mandagens Wada-afgørelse til Den Internationale Sportsdomstol (CAS). Udelukkes Rusland, men afgørelsen ankes, vil russerne muligvis kunne deltage i sportsbegivenheder, indtil CAS fælder dom i sagen.

Kilde: Danmarks Idrætsforbund, Wada og AFP.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skandale: Kan livet fortsætte uden Postnord?

Læserbrev: Hvordan har Postnord fundet af, at det kun er brevene, de taber på? De må have fundet løsningen på at skille koldt og varmt vand. Efter det er blandet... Meget fornuftigt har postbudene både breve og pakker med ud. Det er vel heller ingen ulempe for Postnord, at det er brevene, der er befordringspligt på. De har fået serveret en politisk malkeko. Det er ender vel med, at brevene må tage op til en måned om at komme frem... Allerede nu er det betydelig langsommere end med dagvognen på Christian Den Fjerdes tid. Hvem har fået problemerne? Politikerne. Hvem har skabt dem? Politikerne. Der er flere mistænkte. En af de hovedmistænkte er Kristian Jensen. Det passer med hans taktik fra skattevæsenet. De startede med at slagte aktiverne og fordele dem. Derefter trykkede de på digitaliseringsknappen. Så satte de sig ned. Undrede sig over, at svenskerne ikke løste problemet for dem... Man kan sige meget om svenskerne, men speciel dumme er de altså ikke... Det er en skandale med de milliarder, der allerede er pumpet i projektet. Senest har de sendt adskillige personer på permanent ferie, og har planer om at sende endnu flere samme vej. Bare rejsebureauerne har rejser nok til dem... Det er ren kukkeluk at bruge milliarder på det! Udbringning af pakker er der mange, der har kapacitet til. Skildpaddebrevene må kunne løses på anden vis. Quickbreve er næsten lige så dyre som pakker. Derfor kan man vel sende dem som en pakke? Anbefalede breve kan vel håndteres på samme måde? Udbringning af B- breve kunne for eksempel overdrages til kommunerne. Ved at tilføre flere ansatte kunne hjemmehjælperne sagtens løse opgaven. Der bliver hældt millioner/milliarder i Postnord, som kunne bruges til det. Samtidig kunne ældreplejen i eget hjem blive opgraderet. Hvis postbudet, ligesom i gamle dage, havde tjek på om alle var ok. på ruten. Sikken en tryghed, det kunne give. Skildpaddebrevene kunne måske alternativt distribueres sammen med reklamerne på ugebasis. Nu mener nogen i det politiske, at vi skal købe Postdanmark tilbage fra Postnord. Heldigt, at vi ikke har fået malet alle postkasserne endnu. Der bliver udgifter nok til biler, skilte, tøj og til svenskerne. Men big business for dem, der sælger maling og profiltøj. Kan livet fortsætte uden Postnorddanmark? Eller går det i stå?

Annonce