Annonce
Sport

Rungsteds ismestre smider føring og ryger helt til bunds

Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix
Sønderjyske vendte 0-2 til 5-2 på udebane på Rungsteds mesterhold, der nu er sidst i ishockeyligaen.

For fem måneder siden kunne ishockeyspillerne fra Rungsted Seier Capital lade sig hylde som danske mestre, men hverdagen har meldt sig i Nordsjælland.

Trods en 2-0-føring hjemme mod Sønderjyske endte Rungsted med at tabe 2-5 tirsdag aften, og dermed er de regerende mestre bundprop i Metal Ligaen.

Det startede ellers så fint, da først Shane Hanna og siden Mario Lucia scorede for Rungsted, men Daniel Nielsens reducering midtvejs i anden periode satte gæsterne i gang.

I kampens sidste tredjedel fik sønderjyderne for alvor skudt hul på målmand Thomas Lillie.

To scoringer af Martin Eskildsen og en enkelt af Phil Lane vendte det hele på hovedet, og da Rungsted satsede og erstattede Lillie med en ekstra markspiller, kunne Daniel Nielsen score gæsternes femte mål kort før tid.

Sejren er Sønderjyskes første i denne sæson, mens Rungsted har tabt alle sine tre første kampe og blot er noteret for et enkelt point i bunden af rækken.

Derudover har holdet tabt fire kampe i Champions Hockey League, så det har været nogle tunge uger for Erik Hjalmarssons tropper.

Øverst i tabellen ligger Aalborg Pirates, der vandt det nordjyske lokalopgør mod Frederikshavn White Hawks med 4-2 og har maksimumpoint. Farlige Thomas Spelling scorede to gange for aalborgenserne.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kvinder: Gå hjem og hold fri resten af året

Læserbrev: Danske mænd får i gennemsnit 15 procent mere end deres kvindelige kolleger. Det er sådan cirka halvanden månedsløn. Så hvis kvinder og mænd skal have lige løn for lige arbejde, skal kvinderne have sidste arbejdsdag den 13. november og først møde op igen til januar. I 1976 fik Danmark lov om ligeløn. Det er 43 år siden, men målet er ikke nået endnu. Skal vi for alvor gøre noget ved det, så skal der ny lovgivning til. Ellers har ligelønnen meget lange udsigter. Det vil være absurd, hvis vores børns eller børnebørns generationer på arbejdsmarkedet skal arve uligelønnen. I England har de fået en lov, der pålægger arbejdspladser med flere end 250 ansatte at offentliggøre seks bestemte nøgletal for de ansatte kvinders og mænds løn – herunder forskellen på dem. Derudover skal virksomhederne forklare, hvorfor der er forskel, og hvad man vil gøre for at nedbringe den. Det kunne jeg godt tænke mig at se her også. Det ville være relativt nemt at starte med at stille krav om offentlige, kønsopdelte lønstatistikker. Barselsorloven er et andet område, som vil kunne sætte fart på udligningen. Far skal mere hjem på barsel – og mor tidligere tilbage på job. I både Sverige og Norge tager mere end dobbelt så mange fædre barselsorlov. I denne sammenhæng er det derfor positivt, at et EU-direktiv om øremærket barsel til mænd skal være implementeret herhjemme senest i 2022. Det, at tale åbent om løn på arbejdspladserne, vil også være med til at fremme vilkårene for at få ligeløn. Det er hverken forbudt eller farligt at tale om, hvad man hver især får i løn, så tag snakken med dine kolleger. Lige løn for lige arbejde er et fair krav at stille. Vil du have flere argumenter til ligelønssnakken, så følg med på Kvindernes Sidste Arbejdsdag på facebook.

Annonce