Annonce
Ringkøbing-Skjern

Rungende NEJ til verdens højeste pensionsalder.

Annonce

Danmark er et af verdens førende lande på mange måder. Men der er altså områder, hvor vi ikke behøver at gå forrest.

Derfor skal der lyde et rungende nej til verdens højeste pensionsalder.

Til oktober er det planen, at pensionsalderen skal have endnu et hak opad til 69 år, og i fremtiden bliver det kun værer, hvis folketingsflertallet følger velfærdsforliget fra 2006. Det dur bare ikke.

Det er korrekt, at levealderen stiger, men det betyder altså ikke automatisk, at vores kroppe kan holde til at arbejde til vi er langt oppe i 70'erne.

Tværtimod er det modsatte bevist, selv om levealderen stiger, nedslides kroppen i præcis samme tempo som tidligere.

Allerede nu er der som følge heraf mange 3F'ere, som aldrig når at nyde deres pension, fordi et hårdt arbejdsliv har slået dem ihjel, eller slidt dem totalt op.

Det kan et vælfærdssamfund ganske enkelt ikke være bekendt over for dem, der hele livet slider for at holde samfundet i gang.


3F Ringkøbing-Skjern vil kæmpe for retten til en rimelig pensionsalder, og sammen med en lang række andre 3F afdelinger og andre forbund rundt om i landet står vi bag kampagnen ”STOP68” på Facebook.

Henning Boye Christensen, formand for lokalafdelingen af 3F


Vi anerkender dog fuldt ud, at der allerede findes en seniorpension, lige som regeringen lige nu lufter mulighederne for en tidlig tilbagetrækning for de mest nedslidte.

Det hilser vi selvfølgelig velkommen, men det skal altså stå helt klart, at vi ikke accepterer et ”Hold kæft bolsjer”

Man kan ikke købe vores ja med luftige løfter og fedteri over for vores medlemmer. Der er nemlig ikke meget at juble over, hvis nedslidte f.eks. kan gå 3 år før. I hvertfald ikke, hvis det betyder, at de kan se fremt til at gå ”allerede” som 75-årig.

3F Ringkøbing-Skjern vil kæmpe for retten til en rimelig pensionsalder, og sammen med en lang række andre 3F afdelinger og andre forbund rundt om i landet står vi bag kampagnen ”STOP68” på Facebook. Og endnu vigtigere står vi bag borgerforslaget ”Nej til højere pensionsalder” som du kan finde på borgerforslag.dk.

Kampagnen er sat i gang af 3F'ere, men vi kæmper for, at alle borgere kan få ret til en værdig alderdom.

Jeg kan derfor kun opfordre alle til at gå ind og støtte op om borgerforslaget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Se fotos fra optagelse af tv-serie: Skuespillere klædt på til havnefest i 30 graders varme

Annonce