Sport

Tidligere Superliga-målmand på gæstevisit i Kloster

Unge fodboldmålmænd får kvalificerede input i Kloster

Fodbold: Fodboldtræner Gene Christoffersen i Holmsland G&U gør lidt ekstra for områdets unge målmænd. For på mandag den 27. maj arrangerer Gene Christoffersen et lille målmandskursus i Kloster sammen med Martin Sejer Jensen. Martin Sejer Jensen har spillet i topklubber som AaB, Randers, OB og Esbjerg fB, han har gennem mere end fire år været målmandstræner i Hobro, og han arrangerer målmandscamp hver sommer.

- Jeg har kendt Martin siden, jeg selv var på målmandstrænerkursus, og vi har holdt kontakt siden. Nu har Martin sagt ja til at komme og være instruktør for lokale målmænd. Der er målmænd fra Ølstrup, Kloster og Lem ind til videre, men alle er velkomne. Det hele starter klokken 17, fortæller Gene Christoffersen, der også oplyser, at det koster 200 kroner at deltage i arrangementet.

Fodbold: Tim GIF fik tre meget vigtige point i bunden af serie 4 pulje 61, da de mandag aften vandt hele 7-1 ude mod Spjald IF 2.

- Alle point er gode for os, og tre point i så vigtig en kamp er endnu bedre, sagde Tims træner Rasmus Voldsgaard meget tilfreds.

Efter en ganske lige start på kampen fik Tim gang i målscoringen. Først scorede Kristen Vang Petersen i klumpspil på en ripost efter en dødbold. Lidt senere scorede Thyge Kvistgaard Kristensen på en stikning fra storebror Malthe Kvistgaard Kristensen til 2-0. Efter 29 minutter blev det 3-0 ved Kristen Kvistgaard Kristensen på hovedstød efter hjørnespark fra Thyge Kvistgaard Kristensen.

- Så kan man sige, Kristen lavede hattrick. Det var i hvert fald hans tredje scoring, da han blev ramt af bolden i hovedet til et selvmål til 3-1. Heldigvis kom vi allerede minuttet efter på 4-1 på mål af Malthe Kvistgaard Kristensen, fortalte Rasmus Voldsgaard, der selv stod for oplægget til 4-1.

Efter pausen slog Tim sejren fast med tre mål. Først scorede Mads Kamp efter kæmpe klumpspil på oplæg fra Daniel Baden, Emil Roos scorede et rigtigt energimål til 6-1, og så scorede Mads Kamp efter flot løb fra eget felt ned til en frispilning fra Thyge Kvistgaard Kristensen.

Fodbold: Skjern GF 2 mistede muligheden for at komme op på førstepladsen i serie 4 pulje 61, da de tirsdag aften mødte Vorgod/Barde MOF. Vorgod/Barde vandt nemlig 3-1 efter føring på 2-0 ved pausen.

- Det var nok i orden. Vi spillede en elendig første halvleg, hvor Vorgod/Barde var klart bedre end os. I anden halvleg kom vi på 2-1 på straffespark ved Nikolaj Nielsen begået mod Rasmus Karkov af Andreas Kastbjerg. Efter det havde vi chancer for at udligne, men de havde også chancer, så det var ok, fortalte Skjerns assistenttræner Aubry Shema.

Hos hjemmeholdet blev Rasmus Skov Jensen den helt store helt med alle tre scoringer. De to i første halvleg havde begge Emil Rentius Sørensen som oplægger. Målet til 3-1 kom på oplæg fra målmand Kristian Ikponmvosa.

Vorgod/Barde er nu kun to point fra Ringkøbing IF 3 på andenpladsen.

- Vi ligger trygt, og det er fint for os, for det er først og fremmest hyggebold, vi spiller, fortalte Vorgod/Bardes holdleder Jesper Kjær.

Fodbold: Ringkøbing IF holdt fast i andenpladsen i U17 drenge liga 1 med en sejr på 4-1 hjemme over Esbjerg fB tirsdag aften.

Efter ti minutter blev det 1-0 ved Joakim Mogensen på en friløber. Efter 23 minutter øgede Kristian Børgesen til 2-0 på langt sololøb.

Efter 56 minutter kostede en slem fejl defensivt mål til 2-1. Heldigvis gik der kun seks minutter, inden Tobias Plauborg Jensen let kunne score til 3-1 på frispilning fra Kristian Børgesen. Kampen blev lukket, da målmand Viktor Skarregaard sendte Joakim Mogensen alene igennem med et langt udspark til 4-1.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

Pas på den 300. bilist

Det er en af den slags førstepladser, vi helst vil være foruden. Men vi kommer ikke uden om det: Vestjyske bilister er landets mest drikfældige. I alt fald hvis man måler på antallet af spritbilister, som bliver fanget i politiets kontroller. Tallene er temmelig skræmmende: Politiet har i løbet af et år stoppet 13.259 tilfældige biler, og i dem sad 44 spritbilister; det vil sige, at der i gennemsnit sad en spritbilist en ud af trehundrede biler. Prøv lige at tænke lidt over det … Hvor mange biler passerer du, når du eksempelvis kører på vejen mellem Ringkøbing og Herning eller Skjern og Holstebro? Rigtig mange! Og for hver gang, du passerer nummer 299, møder du en spritbilist. Ikke nogen rar tanke! Især ikke når man tager i betragtning, at skræmmende mange ulykker involverer sprit. De seneste tal viser, at der, i perioden 2013-2017, blev dræbt 140 mennesker i trafikken i Danmark og 829 personer kom alvorligt til skade i ulykker med spirituspåvirket fører af et motoriseret køretøj. Hvorfor kører vestjyderne markant mere spritkørsel end andre danskere? Måske handler det i virkeligheden om noget så banalt, at vestjyske spritbilister tror, de kan slippe af sted med det, fordi vi bor i et tyndt befolket hjørne af landet med langt mellem politipatruljerne. Men rent faktisk ved vi det ikke. Derfor er det også godt, at politiet nu vil bruge den store mængde data, man har indsamlet, til at kortlægge spritbilisternes adfærd - ikke mindst, hvem de er, hvor gamle de er, og hvor og hvornår, de begiver sig ud på vejene. På den måde vil politiet kunne sætte ind med både forebyggende kampagner og spritkontroller. Men vi andre - det store flertal, der ikke kører spritkørsel, og ikke kunne drømme om at gøre det - kan også gøre noget. Vi kan først og fremmest gøre det socialt uacceptabelt at sætte sig bag rattet i påvirket tilstand, hvad enten det er til hverdag eller fest. Ser vi en person slingre ud mod bilen, kan vi stoppe vedkommende, bede ham eller hende aflevere nøglen, og sørge for, at de kommer godt hjem på anden vis. Vi har et ansvar for, at der ikke er nogen derude, der møder den 300. bilist.

Annonce