Annonce
Sport

Rundt om bolden

Det var en våd omgang at køre rally i weekenden for Frank Nielsen og Per Brodersen. Pressefoto
Tre sølvmedaljer til rallykører Per Brodersen fra Lem

Rally: Sjette og sidste afdeling om danmarksmesterskabet i rally blev lørdag den 12. oktober kørt ved Christiansfeld. Efter en nat med massiv konstant regn, var det nogle meget våde og glatte veje, som kørerne lørdag formiddag gennemkørte for at lave deres noter inden Anderup El Rally 2019 blev skudt i gang fra Haderslev klokken 12.01. Flere steder på hastighedsprøverne stod der blankt vand i flere centimeters dybde, så der var lagt op til et meget vanskeligt rally, hvor både køreteknisk kunnen og fornuftige beslutninger kunne blive afgørende. Inden rallyet sagde Frank Nielsen og co-driver Per Brodersen fra Lem, at de ville køre taktisk. Der måtte først og fremmest ikke laves fejl, for det kunne koste medaljer i sidste ende.

Taktikken lykkedes, og Nielsen og Brodersen kunne lørdag aften se tilbage på et rally og en sæson, hvor næsten alt gik op i en højere enhed. De kunne gå til præmiefesten efter løbet med visheden om, at de ville få hængt blanke medaljer om halsen. Tre sølvmedaljer for andenpladsen i R2 Cup’en, som er for biler, der kører under R2 reglementet, for andenpladsen i Mini Rally Syd turneringen, og endelig for andenpladsen i DM klasse 4. Endelig blev det også til en pokal for tredjepladsen i Anderup El Rally. I Dansk Super Rally, som er et generelt mesterskab på tværs af alle klasser, sluttede Nielsen og Brodersen på en flot niendeplads.

Fodbold: Ringkøbing IF tabte fortjent 1-0 hjemme mod Ikast i U17 drenge liga 1.

- Det nederlag kan vi ikke sige noget til. Vi spillede en forfærdelig første halvleg helt uden indstilling. Ikast var gode, og de havde flere chancer, mens vi selv kun havde et enkelt forsøg. I anden halvleg handlede det om, at vi ville vise mere vilje. Det gik ok i 20 minutter, ind til tøvende forsvarsspil kostede mål til 1-0, fortalte træner Kristian Muff.

Fodbold. Der var ikke meget ved at være Ringkøbing IF i kvindeserien lørdag, hvor det blev til nederlag på 8-0 ude mod AaB. Meldinger fra en slukøret spiller gik på, at RIF ikke havde en eneste målchance, og at AaB bare var mindst en klasse bedre end RIF.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce