Annonce
Hvide Sande

Rundkørsel står færdig ved Søndervig

Kommunens Vej & Park-medarbejdere har tilplantet rundkørslens centrum med lyng, marehalm og andre planter, der er hjemmehørende på Vestkysten. Pressebillede
Efter en sommer med vejarbejde, omkørsel og tung trafik til byggepladserne begynder resultaterne at vise sig ved Søndervig. Der er dog stadig lang vej igen.
Annonce

Søndervig: Det er allerede et par uger siden, kommunens Vej & Park-folk plantede lyng og marehalm og andre klit- og kystplanter midt i rundkørslen på Søndervig Landevej ved Søndervig. Og helt efter tidsplanen står resten af rundkørslen nu også flot og færdig til brug.

Rundkørslen forbinder Søndervig Landevej med omfartsvejen, der skal lede trafikken mod syd væk fra Søndervigkrydset. Rundkørsel og omfartsvej er bare ét delprojekt i det logistiske puslespil, der for tiden lægges i og omkring Søndervig. Omfartsvejen ventes at kunne åbnes omkring nytår.

Baggrunden for vejarbejderne er byggeriet af Lalandia-badelandet og de resterende af i alt 483 sommerhuse på Lalandia-grunden nord for Søndervig Landevej. Desuden har vejene omkring Søndervig i årevis været udfordret af trafiktrykket - ikke mindst i højsæsonens sommermåneder.

Derfor bliver vejnettet nu opgraderet med omfartsvej, forskønnelse og sikrede overgange og stier for gående og cyklende - ligesom Ringkøbing-Skjern Forsyning benytter anledningen til at få udskiftet en del gamle rør, når der alligevel skal lægges nye for at kunne servicere Lalandia med vand og varme.

- Vi ved godt, at de mange anlægsprojekter er til besvær for pendlere og andre trafikanter, men vi forsøger at minimere de gener, der nødvendigvis vil være, siger Heidi Vang Grosmann, ingeniør i kommunens afdeling for plan- og vejanlæg, i en pressemeddelelse om projektet.

Hun tilføjer, at anlægsarbejdet indtil nu er forløbet efter tidsplanen og med kun ganske få klager fra fastboende, turister og pendlere i området.

- Vi kan forstå på følgegruppen, at folk har følt sig godt informeret og derfor har været tolerante i forhold til f.eks. omkørsler og eventuelle kødannelser, forklarer hun.


Vi kan forstå på følgegruppen, at folk har følt sig godt informeret og derfor har været tolerante i forhold til f.eks. omkørsler og eventuelle kødannelser,

Heidi Vang Grosmann, Ingeniør i planafdelingen


Følgegruppen, som Heidi Vang Grosmann refererer til, blev nedsat af Ringkøbing-Skjern Kommune med repræsentanter for de lokale foreninger og organisationer samt for erhvervslivet og sommerhusejerne netop med henblik på at imødekomme unødige gener og klager med dialog og information.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Minkavler føler sig hængt ud: Vi skjuler ikke vores ansatte for myndighederne

Ringkøbing-Skjern

Coronasmittede mink lukker samtlige plejehjem i Ringkøbing-Skjern

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Annonce