Ringkøbing

Rumænsk far fik fængselsstraf for vold mod kone og børn

Arkivfoto

Vold mod børn og kone blev takseret til syv måneder i fængsel

TIM: En 34-årig mand fra Rumænien, der bor i Tim, har ved retten i Herning fået en dom på syv måneders fængsel for vold mod sin kone og deres tre fælles børn.

Manden var sigtet for både grov vold og vold mod hustruen, der også er rumænsk. Parret har siden 2015 arbejdet på en gård ved Tim, mens deres børn på 6, 9 og 12 år går i skole i Danmark. I august blev manden dog anholdt efter at kvinden havde meldt ham til politiet for vold mod både hende og deres børn.

Ved grundlovsforhøret kom det frem, at manden gennem flere år havde tyranniseret familien, og at det på det seneste var blevet værre og værre. Helt galt gik det, da manden blev fyret fra sit arbejde, hvilket førte til politianmeldelsen.

Mens kvinden og børnene var på krisecenter, blev manden varetægtsfængslet, hvilket han har været frem til retssagen.

For nylig fik han dom for volden. Manden havde blandt andet banket sin kone, så hun brækkede et par ribben, ligesom han tog halsgreb på hende og truede med at dræbe hende. Et af børnene fik slag med et bælte, fordi han larmede, mens et andet barn blev slået, fordi hun havde fået en bog i skolen, som manden ikke brød sig om.

Under retssagen var børnenes forklaringer om deres fars vold en medvirkende årsag til at han blev idømt syv måneders fængsel. Et familiemedlem støttede desuden kvindens forklaring.

Den 34-årig rumæner blev ikke udvist af Danmark, fordi hans kone og børn bor her. Desuden blev han efter dommen løsladt til senere afsoning.

0/0
Ringkøbing

Radikale inviterer på lokale egnsretter og politisk debat

Ringkøbing

Manden bag formodet million-underslæb er død

Ringkøbing

Inviterer til åben fiskerikonference

Ringkøbing

Galleri: Se billederne fra Landbobankens generalforsamling

Ringkøbing For abonnenter

Det koster Ringkøbing K

Ringkøbing

Oscar i atletikkens top 10

Ringkøbing

Socialtilsyn Midt: Schuberts Minde havde et år til at rette op på kritik men kom ikke i mål

Ringkøbing

Forstander Jørn Birk Nielsen stopper øjeblikkeligt på Schuberts Minde

Ringkøbing

Generators drøm om at blive regionalt spillested rykker nærmere