Annonce
Skjern

Rumænerne snyder ikke

Centerleder Per Østergaard. Arkivfoto.

Penge. Rumænske landbrugsmedarbejdere har skabt uro i Tarms forretninger.

Annonce

Når rumænske landbrugsmedarbejdere kommer ind i forretningerne i Tarm for at veksle store sedler, så er det ikke for at snyde kasseekspedienterne.

Det understreger Per Østergaard, formand for Tarm Handelsforening og leder af Tarm Idrætscenter.

Tarm Handelsforening holdt generalforsamling tidligere på ugen. Her kom det frem, at flere af butikkerne har bekymrede over et stort rykind af rumænere, der en gang om måneden er kommet ind for at få vekslet store pengesedler til mindre. Men det er der en naturlig forklaring på, oplyser Per Østergaard.

Tarm Idrætscenter har et samarbejde med Agrojob i Skjern. En gang om måneden ankommer mellem 25 og 40 rumænske landbrugsmedarbejdere til Tarm, hvor de bor i Tarm Idrætscenter et par dage. Her får de undervisning i danske forhold, inden de drager mod statsamtet for at hente deres arbejdspapirer og komme ud til de forskellige landbrug.

»Hver rumæner har 250 euro med, og for at spare på vekselgebyret, går de nogle stykker sammen ned i banken for at få vekslet til danske kroner,« forklarer Per Østergaard.

Når de veksler så mange penge, får de udbetalt til store sedler, som de efterfølgende smutter i butikkerne for at dem slået til mindre sedler, så de kan dele pengene.

Agrojob vil nu forsøge at komme uroen til livs ved at opfordre rumænerne til at få vekslet deres euro til mindre sedler direkte i bankerne.

Samtidig maner Per Østergaard dog til ro hos sine medlemmer i Tarm Handelsforening.

»De rumænere, som kommer til Danmark via Agrojob, har alle en pletfri straffeattest. Vi har i centeret haft over 20 hold boende, og der har aldrig været en difference i kassebeholdningen efter deres besøg,« understreger han.

Fremover vil Per Østergaard også på forhånd advisere medlemmerne i Tarm Handelsforening om, hvornår Agrojob har rumænere boende i Tarm Idrætscenter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Dagbladet har fået aktindsigt: Læs 140 høringssvar om planlagt lukning af X-bus

Annonce