Annonce
Skjern

Rumænerne snyder ikke

Centerleder Per Østergaard. Arkivfoto.

Penge. Rumænske landbrugsmedarbejdere har skabt uro i Tarms forretninger.

Når rumænske landbrugsmedarbejdere kommer ind i forretningerne i Tarm for at veksle store sedler, så er det ikke for at snyde kasseekspedienterne.

Annonce

Det understreger Per Østergaard, formand for Tarm Handelsforening og leder af Tarm Idrætscenter.

Tarm Handelsforening holdt generalforsamling tidligere på ugen. Her kom det frem, at flere af butikkerne har bekymrede over et stort rykind af rumænere, der en gang om måneden er kommet ind for at få vekslet store pengesedler til mindre. Men det er der en naturlig forklaring på, oplyser Per Østergaard.

Tarm Idrætscenter har et samarbejde med Agrojob i Skjern. En gang om måneden ankommer mellem 25 og 40 rumænske landbrugsmedarbejdere til Tarm, hvor de bor i Tarm Idrætscenter et par dage. Her får de undervisning i danske forhold, inden de drager mod statsamtet for at hente deres arbejdspapirer og komme ud til de forskellige landbrug.

»Hver rumæner har 250 euro med, og for at spare på vekselgebyret, går de nogle stykker sammen ned i banken for at få vekslet til danske kroner,« forklarer Per Østergaard.

Når de veksler så mange penge, får de udbetalt til store sedler, som de efterfølgende smutter i butikkerne for at dem slået til mindre sedler, så de kan dele pengene.

Agrojob vil nu forsøge at komme uroen til livs ved at opfordre rumænerne til at få vekslet deres euro til mindre sedler direkte i bankerne.

Samtidig maner Per Østergaard dog til ro hos sine medlemmer i Tarm Handelsforening.

»De rumænere, som kommer til Danmark via Agrojob, har alle en pletfri straffeattest. Vi har i centeret haft over 20 hold boende, og der har aldrig været en difference i kassebeholdningen efter deres besøg,« understreger han.

Fremover vil Per Østergaard også på forhånd advisere medlemmerne i Tarm Handelsforening om, hvornår Agrojob har rumænere boende i Tarm Idrætscenter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Afgift på affald fra loppemarkeder: Det er en ommer

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune roser politikerne det mangfoldige frivillige arbejde, der udføres i vores kommune. Hvor længe kan vi holde motivationen blandt de frivillige til at fortsætte, hvis pengene for vores salg på loppemarked og genbrugsbutikker skal være med til at dække en del af kommunes udgifter ved affaldshåndtering. Vi er 55 frivillige organisationer, som er blevet pålagt ekstra udgifter og skal betale 2012 kroner om året. Mon ikke dette tiltag administrativt går op i hat og briller. Vi modtager rigtig mange ansøgninger. Alle vores penge går til velgørenhed på forskellig vis. En stor del af vores midler uddeler vi til det lokale børne- og ungdomsarbejde. Der er rigtig mange frivillige som gør et kæmpe arbejde for at minimere mængden af affald, sælge de genbrugte ting og dermed giver mulighed for, at andre kan bruge det fremfor at aflevere det på genbrugspladsen. Det kan man kun kalde bæredygtighed i Naturens Rige. Det er en win-win sag, færre varer til genbrugspladserne og respekt for de frivilliges arbejde. Vi fra Videbæk Y`Mens Club tilslutter os de argumenter, som er fremført af Blå Kors Genbrug, Plejehjemmets venner og Kirkens Korshær og håber, at beslutningen kan blive omstødt og ændret politisk.

Navne

Hotel Falken går et niveau op

Annonce