Annonce
Erhverv

Rumænere plukker Hennings jordbær: Ingen problemer med at få adgang til Danmark

Henning Ebbensgaard spår et godt jordbærår; selvpluksæsonen starter dog først sidst i juni. Arkivfoto Jørgen Kirk. JFM/Scanpix.
Lervanggaard-ejer Henning Ebbensgaard har ikke haft problemer med at skaffe arbejskraft til at plukke årets jordbær; og sidst i juni begynder pluk-selv-sæsonen.
Annonce

ØLSTRUP: Henning Ebbensgaard, ejer af Lervanggaard, lægger ikke skjul på, at han var noget bekymret for, om han kunne skaffe arbejdskraft til årets jordbærsæson her midt under corona-krisen.

- De sidste år har vi benyttet nogle meget dygtige rumænere, og vi vidste ikke, om de fik lov til at komme herop i år. Men det viste sig heldigvis, at der ikke var nogen problemer; de skulle bare kunne fremvise, at de havde en arbejdskontrakt med os, så fik de adgang. Jeg var selv nede at hente dem i lufthavnen i Billund. Det var faktisk lidt uhyggeligt at stå der, når der stort set ingen mennesker var, siger Henning Ebbensgaard.

Men han fik rumænerne med sig til Ølstrup uden problemer, og nu er de i fuld gang med at plukke Lervanggaard-jordbær, så forretninger og lignende kan få leveret bakkerne med de røde fristelser. Og dem vil folk gerne have.

- Vi sælger alt det, vi kan plukke. Efterspørgslen er virkelig god. Man kunne godt få den tanke, at flere her under corona-krisen gerne vil købe lokale varer, siger Henning Ebbensgaard.

Endnu plukkes der ikke jordbær på friland; jordbærene fra Lervanggaard produceres i "drivhus-tunneller".

- Det var nok i alt fald mindst et par uger, før vi kan plukke jordbær på friland. Og vi skal nok hen sidst i juni, før vi kan åbne for selvpluk, siger han.

Henning Ebbensgaard vil bestemt ikke klage over kvaliteten.

- Det bedste for jordbærenes kvalitet er, at vi får noget lidt blandet vejr. Det gør ikke noget, at det bliver lidt køligere nu, end det har været et par dage, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce