Annonce
Hvide Sande

Rovdrift på menneskelig ulykke: Teatret OM trækker i arbejdstøjet ved fyrtårn

Der er fire personer på billedet, men i Teatret OM's forestilling 'Lighthouses' medvirker i alt fem personer: Tippe Molsted, Sandra Pasini, Jori Snell, Annemarie Waagepetersen og Håkon Berre. Pressefoto
I slutningen af denne uge opfører Teatret OM forestillingen 'Lighthouses' ved Lyngvig Fyr nord for Hvide Sande.

Lyngvig: Der venter publikum en sansemættet oplevelse, når Teatret OM med base i Ringkøbing fredag, lørdag og søndag i denne uge opfører forestillingen 'Lighthouses' ved Lyngvig Fyr på Holmsland Klit.

For ud over selve teateroplevelsen for primært øjne og ører bliver der også budt på gode sager til smagsløgene. Ved aftenforestillingerne står Bent Graakjær fra Westergaards Hotel i Videbæk således bag en udvalgt menu, mens der ved eftermiddagsforestillingerne bliver serveret kaffe og kage.

Med det historiske som klangbund fokuserer 'Lighthouses' på nutidige beretninger om rejser over havet, om lys i mørket, om velkomst, om udstrakt gæstfrihed og om rovdrift på menneskelig ulykke.

Publikum vandrer fra akt til akt, fra bebyggelse til strand, fra strand til fyrtårn.

Fredag 14. juni bliver 'Lighthouses' opført to gange med udgangspunkt ved Lyngvig Fyr, om lørdagen er der en aftenforestilling, mens søndagen også byder på to muligheder for at få sig en sansemættet oplevelse på kanten af havet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Grib bolden til håndboldens dag

Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Skjern

Cirklen-byggeriet i Skjern: Byrådsmedlems tålmodighed er brugt op - stemmer nej til halv etage mere

Annonce