Annonce
Sport

Roskilde-ejer afviser matchfixing: Vis mig beviserne

Gonzales Photo Thomas Rasmussen/Ritzau Scanpix

Roskilde-spillerne skal gå amok og smadre modstanderne i de sidste kampe, håber klubejer Carsten Salomonsson.

Der er ikke noget at komme efter.

FC Roskilde-ejer Carsten Salomonsson er på nuværende tidspunkt sikker på, at der ikke er foregået matchfixing i forbindelse med klubbens kampe i 1. division.

- Jeg kan ikke være andet, før der kommer nogle beviser. Jeg hører rygter hver dag på alle mulige niveauer. Nu er det her bare på et helt andet niveau.

- Men jeg kan jo ikke tage stilling til noget, når jeg ikke ved noget. Der er ingen beviser. Der er intet, siger Salomonsson.

Når Salomonsson snakker om "et helt andet niveau", så henviser han til den tidligere Roskilde-træner Christian Lønstrup, som ifølge BT anklagede Roskilde-spillerne for at være involveret i matchfixing.

Lønstrup, der fremsatte sine anklager efter søndagens 1-2-nederlag til Lyngby, er siden blevet suspenderet og erstattet af Peter Foldgast.

- Nu er der en undersøgelse i gang, og så må vi se, hvad der sker. Og hvis der er nogen, der har gjort noget, man ikke må ifølge dansk lovgivning, så er det farvel og tak. Længere er den ikke, understreger Salomonsson.

I de to sidste kampe i 1. division, hvor Roskilde kæmper for at undgå nedrykning, skal holdet møde Fredericia og HB Køge.

- Jeg vil virkelig håbe, at der kommer en sindssyg trodsreaktion, hvor vi går amok og smadrer de to hold. Så kan folk tale om alt, hvad de vil tale om.

- Jeg vil håbe, at det er den reaktion, jeg får fra spillerne. Jeg står og ser på træningen nu, og der bare fuld hammer på, siger Roskilde-ejeren.

I weekendens kamp mod Lyngby indkasserede Roskilde to mål i de sidste ti minutter og tabte 1-2. Men Salomonsson så ikke noget mistænksomt.

- Nej, det gjorde jeg overhovedet ikke. Det kan enhver da se. Vi har set den fire gange efterfølgende. Der er intet. Hvis der er nogen, der kan påvise noget, så fortæl mig det. Jeg kan i hvert fald ikke se noget.

- Vi kæmpede til det sidste, og vi var sindssygt uheldige i det 90. minut, hvor der blev scoret til 2-1. Vi var klart bedst i den kamp, og vi skulle have lukket lortet. Det gjorde vi bare ikke, siger han.

Et af rygterne, som TV2 Sport har beskrevet, går på, at nogle af Roskildes spillere satser penge på egne kampe.

- Jamen, jeg har aldrig hørt noget lignende. Men folk kan jo sige alt i denne situation, og det gør folk åbenbart. Det lyder fuldstændigt idiotisk for mig, fastslår Salomonsson.

I øjeblikket undersøger Danske Spil, Dansk Boldspil-Union (DBU) og Danmarks Idrætsforbund (DIF) sagen, og imens venter man i Roskilde.

- Jeg forventer at få en melding i denne uge. Inden fredag. Det var sådan, det lød. At der ville gå 48 timer fra tirsdag eller sådan noget.

- Jeg aner ikke, hvor lang tid de kan være om det her, siger Salomonsson.

Poul Broberg, leder af DIF's matchfixingsekretariat, som undersøger og rejser sager ved Matchfixingnævnet, blev gjort opmærksom på sagen tirsdag. DIF har ikke noget nyt om sagen onsdag.

- Vi vil kigge nærmere på det, men vi kan ikke sige noget om, hvad vi gør, eller om vi kommer til at rejse en sag. Vi melder ud, hvis vi har yderligere, oplyste Broberg tirsdag.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Udbud af ambulancekørsel: Den gode idé opstår i samarbejdet

Læserbrev: I løbet af januar tager Region Midtjylland vigtige skridt i retning af at fastlægge fremtidens ambulancekørsel, når der tages stilling til det kommende udbud af kørslen. Der er meget på spil i regionsrådets måde at skrue udbuddet sammen på: Grundlæggende spørgsmål om, hvilken pris og kvalitet borgerne kan få for skattekronerne i de kommende år, og mulighederne for at bruge offentlig-privat samarbejde som driver for innovation i den offentlige sektor. I disse år går en stor generation på pension med udsigt til at leve længere, og færre er tilbage til at forsørge flere. Lige som vi står overfor udfordringer med at få sundhedskronerne til at række, fordi folk lever længere, og flere får kroniske sygdomme. Der er med andre ord grundlag for at tænke nyt og bruge det store potentiale, der ligger i samarbejdet mellem sektorerne, til at få mere for pengene og levere ny og innovative løsninger. De gode ideer og intelligente løsninger på sundhedsområdet er allerede mange – og regionerne er grundlæggende gode til at række ud til offentlig-privat samarbejde i udviklingen af nye innovative teknologier og måder at løse sundhedsudfordringen på. Historisk gælder det også indenfor det akutte og det præhospitale område, hvor vi har set forsøg med el-køretøjer, kunstig intelligens, stabilisering eller færdigbehandling af KOL-patienter. Og mange nye tiltag er for længst implementeret, som for eksempel den elektroniske patientjournal, der optimerer patientforløbet, eller EKG taget allerede i ambulancen, som sikrer, at hjertepatienter kommer til det rigtige hospital. Langt flere bliver i dag hjulpet hurtigere og bedre, fordi den fælles innovation fungerer. Region Midt står overfor de kommende udbud på ambulanceområdet, og her har regionen gode muligheder for at stille krav i udbud til andet og mere end blot økonomien. Udbud bliver dermed en vej til at omsætte innovationen og de smarte løsninger hos leverandørerne til realitet til gavn for borgerne. Man behøver ikke se længere end til Norge, hvor flere kommuner gik sammen om at stille krav om CO2-neutrale byggepladser til leverandørerne i forbindelse med et stort fælles byggeri. På den måde kommer offentlige økonomiske muskler i spil og bliver en driver for innovationen. På samme måde har Region Midtjylland med udbuddet gode muligheder for at skubbe på innovation på sundhedsområdet til patienternes og borgernes fordel.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Skatteborgerne skal se aftalerne: Kommunen betalte én million for lokaler, men brugte kun for 700.000

Annonce