Sport

Roskilde-ejer afviser matchfixing: Vis mig beviserne

Gonzales Photo Thomas Rasmussen/Ritzau Scanpix

Roskilde-spillerne skal gå amok og smadre modstanderne i de sidste kampe, håber klubejer Carsten Salomonsson.

Der er ikke noget at komme efter.

FC Roskilde-ejer Carsten Salomonsson er på nuværende tidspunkt sikker på, at der ikke er foregået matchfixing i forbindelse med klubbens kampe i 1. division.

- Jeg kan ikke være andet, før der kommer nogle beviser. Jeg hører rygter hver dag på alle mulige niveauer. Nu er det her bare på et helt andet niveau.

- Men jeg kan jo ikke tage stilling til noget, når jeg ikke ved noget. Der er ingen beviser. Der er intet, siger Salomonsson.

Når Salomonsson snakker om "et helt andet niveau", så henviser han til den tidligere Roskilde-træner Christian Lønstrup, som ifølge BT anklagede Roskilde-spillerne for at være involveret i matchfixing.

Lønstrup, der fremsatte sine anklager efter søndagens 1-2-nederlag til Lyngby, er siden blevet suspenderet og erstattet af Peter Foldgast.

- Nu er der en undersøgelse i gang, og så må vi se, hvad der sker. Og hvis der er nogen, der har gjort noget, man ikke må ifølge dansk lovgivning, så er det farvel og tak. Længere er den ikke, understreger Salomonsson.

I de to sidste kampe i 1. division, hvor Roskilde kæmper for at undgå nedrykning, skal holdet møde Fredericia og HB Køge.

- Jeg vil virkelig håbe, at der kommer en sindssyg trodsreaktion, hvor vi går amok og smadrer de to hold. Så kan folk tale om alt, hvad de vil tale om.

- Jeg vil håbe, at det er den reaktion, jeg får fra spillerne. Jeg står og ser på træningen nu, og der bare fuld hammer på, siger Roskilde-ejeren.

I weekendens kamp mod Lyngby indkasserede Roskilde to mål i de sidste ti minutter og tabte 1-2. Men Salomonsson så ikke noget mistænksomt.

- Nej, det gjorde jeg overhovedet ikke. Det kan enhver da se. Vi har set den fire gange efterfølgende. Der er intet. Hvis der er nogen, der kan påvise noget, så fortæl mig det. Jeg kan i hvert fald ikke se noget.

- Vi kæmpede til det sidste, og vi var sindssygt uheldige i det 90. minut, hvor der blev scoret til 2-1. Vi var klart bedst i den kamp, og vi skulle have lukket lortet. Det gjorde vi bare ikke, siger han.

Et af rygterne, som TV2 Sport har beskrevet, går på, at nogle af Roskildes spillere satser penge på egne kampe.

- Jamen, jeg har aldrig hørt noget lignende. Men folk kan jo sige alt i denne situation, og det gør folk åbenbart. Det lyder fuldstændigt idiotisk for mig, fastslår Salomonsson.

I øjeblikket undersøger Danske Spil, Dansk Boldspil-Union (DBU) og Danmarks Idrætsforbund (DIF) sagen, og imens venter man i Roskilde.

- Jeg forventer at få en melding i denne uge. Inden fredag. Det var sådan, det lød. At der ville gå 48 timer fra tirsdag eller sådan noget.

- Jeg aner ikke, hvor lang tid de kan være om det her, siger Salomonsson.

Poul Broberg, leder af DIF's matchfixingsekretariat, som undersøger og rejser sager ved Matchfixingnævnet, blev gjort opmærksom på sagen tirsdag. DIF har ikke noget nyt om sagen onsdag.

- Vi vil kigge nærmere på det, men vi kan ikke sige noget om, hvad vi gør, eller om vi kommer til at rejse en sag. Vi melder ud, hvis vi har yderligere, oplyste Broberg tirsdag.

/ritzau/

0/0
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Vært på nyt boligprogram på TV 2: Jeg er tosset med Hvide Sande

Ringkøbing-Skjern

Nu kommer der flere byggegrunde i Ringkøbing-Skjern Kommune

Fodbold For abonnenter

Måltørken skal stoppes: RIF er på jagt efter to målfarlige angribere

Erhverv

DN-formand og landbrugsformand drøftede klimaforandringer

Tarm For abonnenter

Sebastian har fået bevis på, at han kender de uskrevne regler på en arbejdsplads

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Hvide Sande

Nu skal Hvide Sande-vraget på Fanø fjernes - ellers koster det

Hvide Sande

Strid om fødevarefestival i Hvide Sande: Arrangør sætter advokat på sagen

Ringkøbing-Skjern

Sparerunde smitter af på eliteklubber: Ringkøbing Håndbold mister en fjerdedel af kommunal støtte