Annonce
Ringkøbing

Rosé og skaldyr i solskinnet: Sandgaarden rykkede Ruths Hotel til Søndervig

René Sonne, indehaver af Hinges Hus, syntes, det var godt med nytænkning hos Sandgaarden, og han var overbevist om, at skaldyrsarrangementet kunne blive en tradition. Foto: Johan Gadegaard
En ny tradition kan meget vel være skabt tirsdag, da Sandgaarden i Søndervig holdt sit første skaldyrsarrangement. Med rosé, bobler og skaldyr i hobetal hos Sandgaarden kan Ruths Hotel i Skagen godt gå hjem, for det her er sommer i Søndervig.
Annonce

Søndervig: Hvide duge med pressefolder, skinnende sølvfade og solbriller var akkompagneret af kolde roséflasker, solstråler og festlige, sommertoner fra en DJ-pult, da dagens hovedperson blev båret ind.

Et overdådigt fad i to etager med alt det bedste fra havet i form af blandt andet jomfruhummere, blå- og kammuslinger.

Alt det bedste fra havet blev serveret for gæsterne på Sandgaarden.  Foto: Johan Gadegaard

Stemningen var høj og glassene halvfyldte, da restauranten Sandgaarden tirsdag lagde i ovnen til en ny tradition. Stærkt inspireret af Ruths Hotel i Skagen, der hver onsdag i uge 29 - den såkaldte Hellerup-uge - serverer skaldyrsfad extravaganza for hotelgæsterne.

- Det handler i bund og grund om at lave lidt ala Ruths Hotel i uge 29, og så lavede jeg det i uge 30, så det ikke bare var en kopi. Det er med vestjysk ydmyghed, at jeg siger, det er skaldyr, champagne og rosé. Det er fuldstændig samme råvarer, som de har onsdag i uge 29 på Ruths Hotel, men det var ikke for at lave en copy-paste på det. Det var simpelthen der, efterspørgslen var, sagde Lars Pinholt, der er indehaver og kok på Sandgaarden.

Han glædede sig over den store tilslutning oven på et mildt sagt turbulent forår.

- Vi synes selv, det er skidesjovt, og nu hvor der ikke er så mange arrangementer, og hvor vi har været lukket ned, syntes jeg, vi trængte til lidt sjov, sagde han.

Annonce

Østers og kaviar hitter

Ideen kom flere steder fra. Ja, faktisk er han længe blevet opfordret til at lave sådan et arrangement, som han gentager onsdag.

- Det kom sig af, at to rigtig gode vennepar, der var her sidste år, hvor vi kørte et skaldyrsfad, spurgte, om vi ikke skulle gøre det igen i år, og så er der flere og flere, der har spurgt, hvorfor vi ikke lavede sådan et arrangement.

Lars Pinholt er taknemmelig over, at folk atter er vendt tilbage til hans restaurant efter coronanedlukningen. Foto: Johan Gadegaard

- Jeg kan se, at folk er vilde med det, og man kan mærke tendensen med, at fisk og skaldyr hitter herude. Vi sælger enormt mange østers og kaviar, og vi er begyndt at have et publikum, der efterspørger det. Så det er en tanke, jeg har gået og leget med i et stykke tid, sagde Lars Pinholt.

Annonce

Har venteliste

I et TV2-program, der netop er blevet genudsendt, om hotellet i Gammel Skagen, fortælles det, at man skal bestille bord tre år i forvejen for at få adgang til skaldyrsfadet og de 500 liter rosé, der er sat på køl onsdag i uge 29.

Så vidt er det dog ikke kommet i Søndervig, men det tog ikke længe at få afsat bordene til de to dage med skaldyr og rosé.

Den tidligere kommunikationschef i FC Midtjylland og nuværende chefredaktør på Midtjyllands Avis, Hans Krabbe, var blandt andet i selskab med Anders Agger og Claus Steinlein. Foto: Johan Gadegaard
Claus Steinlein, der er administrerende direktør i FC Midtjylland, fik sig en snak med journalist Anders Agger, der normalt ikke er bleg for at iklæde sig rødt og sort. Foto: Johan Gadegaard

I første omgang var der blot planlagt et enkelt arrangement med gæster fra Holstebro-egnen, som har en relation til Søndervig, da det er der, venneparret og Lars Pinholt selv kommer fra. De 70 billetter var dog væk inden for en dag og for længst udsolgt, da nogle fra Ringkøbing fik nys om skaldyrsarrangementet.

- De var lidt fortørnede over, at de ikke have hørt noget, så måtte jeg jo lave endnu et arrangement. Det gik faktisk bare fra mund til mund, og så røg alle pladserne til tirsdag, så jeg nåede slet ikke at lave et opslag om det, inden der var udsolgt. Jeg har folk på venteliste allerede, og der er flere, der allerede har bestilt bord til næste år.

- Jeg kan ikke forestille mig andet, end det bliver en tradition, siger Lars Pinholt.

Annonce

Vestjylland ka' også

En af dem er barndomsveninderne Lotte Sikjær og Tove Lyngholm fra Herning. De er begge kommet i Søndervig, siden de var børn, og de havde i dagens anledning allieret sig med flere venner, som de ivrigt skålede med.


Jeg kan ikke forestille mig andet, end det bliver en tradition.

Lars Pinholt, indehaver og kok


Tove Lyngholm (i midten) og Lotte Sikjær (t.h.) var vilde med tirsdagens arrangement. Faktisk var de så vilde, at de allerede har booket bord til næste år. Foto: Johan Gadegaard

- Det er så flot. Det er da ren blær fra Lars' side, at han kan lave sådan et arrangement i to dage. Der behøver ikke være københavnere, der tager til Skagen, før man kan lave sådan noget. Det kan vi også i Søndervig. Det er fedt, at vi kan sige, at vi også kan i Vestjylland, sagde de to herningensere.

Annonce

En rigtig Søndervig-sommer

Iført stråhatte, solbriller og iklædt lyst tøj forsøgte de at ramme Skagen-stemningen.

- Vi havde iført os stråhatte, da vi kom, fordi vi tænkte, det kunne være sjovt, og så var der nogle andre, der så det, og de strøg straks ned til Keld Købmand i Meny, fortalte de og pegede grinende på et selskab i den anden ende af terrassen, der rigtignok alle havde lyse stråhatte med et sort bånd på hovedet.

De to feststemte kvinder nød, at de kunne fejre sommeren sammen med venner og bekendte, som befandt sig ved de resterende borde.

- Jeg kan altid gå på Æ Lamp og kroen, og jeg kan selvfølgelig også altid komme her, men det er da noget andet og noget, jeg har glædet mig til, sagde Lotte Sikjær.

En ny tradition er skabt, var de ikke i tvivl om - og så på en rigtig Søndervig-dag, kan Ruths Hotel godt gå hjem.

- Det er en rigtig Søndervig-sommer i dag. Blå himmel og skyer er Søndervig, og det er skønt, sagde Tove Lyngholm, inden glassene, der tydeligt var halvt fyldte denne tirsdag, atter klinkede.

Inspireret af Ruths Hotel holder Sandgaarden et arrangement med skaldyrsbuffet, rosé og bobler tirsdag og onsdag i uge 30. Billetterne til arrangementet er blevet revet væk, og tirsdag var formentlig den første af mange skaldyrsarrangementer. Her ses René Sonne, der er indehaver af Hinges Hus. Foto: Johan Gadegaard
Inspireret af Ruths Hotel holder Sandgaarden et arrangement med skaldyrsbuffet, rosé og bobler tirsdag og onsdag i uge 30. Billetterne til arrangementet er blevet revet væk, og tirsdag var formentlig den første af mange skaldyrsarrangementer. Foto: Johan Gadegaard
Inspireret af Ruths Hotel holder Sandgaarden et arrangement med skaldyrsbuffet, rosé og bobler tirsdag og onsdag i uge 30. Billetterne til arrangementet er blevet revet væk, og tirsdag var formentlig den første af mange skaldyrsarrangementer. Foto: Johan Gadegaard
Tirsdag var gæsterne primært fra Ringkøbing og Herning. Her ses Lars Bojen, der er direktør i Trehøje Døre. Foto: Johan Gadegaard
Inspireret af Ruths Hotel holder Sandgaarden et arrangement med skaldyrsbuffet, rosé og bobler tirsdag og onsdag i uge 30. Billetterne til arrangementet er blevet revet væk, og tirsdag var formentlig den første af mange skaldyrsarrangementer. Foto: Johan Gadegaard
Janne Stengaard og Shooters-indehaver Valentin Jensen havde også fundet til Søndervig.  Foto: Johan Gadegaard
32-årige Martin Byg fra Hvide Sande roste Sandgaarden for at hæve barren. Foto: Johan Gadegaard
Inspireret af Ruths Hotel holder Sandgaarden et arrangement med skaldyrsbuffet, rosé og bobler tirsdag og onsdag i uge 30. Billetterne til arrangementet er blevet revet væk, og tirsdag var formentlig den første af mange skaldyrsarrangementer. Foto: Johan Gadegaard
Inspireret af Ruths Hotel holder Sandgaarden et arrangement med skaldyrsbuffet, rosé og bobler tirsdag og onsdag i uge 30. Billetterne til arrangementet er blevet revet væk, og tirsdag var formentlig den første af mange skaldyrsarrangementer. Foto: Johan Gadegaard
Sommer i Søndervig. Foto: Johan Gadegaard
Inspireret af Ruths Hotel holder Sandgaarden rosé og skaldyr tirsdag akkompagneret af en DJ tirsdag. Billetterne til arrangementet er blevet revet væk, og en ny tradition starter formentlig tirsdag.. Foto: Johan Gadegaard
Inspireret af Ruths Hotel holder Sandgaarden et arrangement med skaldyrsbuffet, rosé og bobler tirsdag og onsdag i uge 30. Billetterne til arrangementet er blevet revet væk, og tirsdag var formentlig den første af mange skaldyrsarrangementer. Foto: Johan Gadegaard
Inspireret af Ruths Hotel holder Sandgaarden et arrangement med skaldyrsbuffet, rosé og bobler tirsdag og onsdag i uge 30. Billetterne til arrangementet er blevet revet væk, og tirsdag var formentlig den første af mange skaldyrsarrangementer. Foto: Johan Gadegaard
Inspireret af Ruths Hotel holder Sandgaarden et arrangement med skaldyrsbuffet, rosé og bobler tirsdag og onsdag i uge 30. Billetterne til arrangementet er blevet revet væk, og tirsdag var formentlig den første af mange skaldyrsarrangementer. Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce