Annonce
Ringkøbing

Ros til Rock i Ringkøbing: - Det her kommer til at stikke af

Det danske rockband The Minds of 99 - med Niels Brandt i front - har for alvor ramt danskerne. Senest kom det til udtryk, da musikmagasinet Gaffa tidligere på måneden afholdt et stort prisshow, hvorfra The Minds of 99 tog fem priser med hjem. Arkivfoto: Axel Schütt
Folkene bag Rock i Ringkøbing åbnede i weekenden billetlugen, og det ser ud til, at arrangørerne rammer plet med navne som L.O.C., The Minds of 99 og Johnny Madsen, der går på scenen lørdag 6. juli.
Annonce

Ringkøbing: Hvis folket bakker lige så meget op i virkeligheden, som de gør på Facebook, så skal klaveret nok komme til at spille på årets udgave af Rock i Ringkøbing.

Efter at have haft en truende konkurs hængende over hovedet i månedsvis præsenterede arrangørerne i weekenden programmet for dette års éndags-festival lørdag 6. juli. På programmet er navne som The Minds of 99, L.O.C., Johnny Madsen og Karl William.

Og der er tale om pletskud. I hvert fald vurderet ud fra de mange kommentarer, der er skrevet på Rock i Ringkøbings Facebook-side.

Mogens Andreasen kvitterer med kommentaren "flot program", Charlotte Drewsen finder det "rimelig skønt", at både L.O.C. og The Minds of 99 er på plakaten, og Anette Andersen fastslår, at "vi skal der ud - vi har intet at miste."

Line Nørgaard fastslår, at "det bliver jo en kæmpe succes", Lene Christensen skriver, at "det bliver da så godt", mens Mogens Larsen mener, at "det her kommer til at stikke af."

Jeg tror, vi har ramt noget af det rigtige. Men jeg skal ikke ud at love noget, for der er så mange faktorer på selve dagen. Det afhænger af vejr og vind

Jens Hebroe, formand for kulturforeningen bag Rock i Ringkøbing

Annonce

Hjem med fem Gaffa-priser

Da det i noget nær sidste øjeblik lykkedes at kæmpe sig ud af et økonomisk uvejr efter en skuffende 2018-udgave af Rock i Ringkøbing, gav arrangørerne sig selv 14 dage til at hyre kunstnere.

Udbyttet aftvinger en vis form for respekt hos Niels-Erik Tang Sørensen, der gør det klart, at "med så kort varsel er det et ok program." Den køber Bjarne Nyborg Nielsen dog ikke: "Beklager, det er sgu' ikke godt nok", fastslår han i sin Facebook-kommentar.

Michael Gath Wagener giver dette modsvar: "Taget i betragtning af, hvor lang tid, de har haft til det, så er det dælme et flot program."

Den holdning deles af blandt andre Marion van Leunen, Karina Rabjerg, Rune Lundsgaard, Laura Filsø og Michael Kjær Pedersen - sidstnævnte skriver i en kommentar: "Mega fedt program taget i betragtning af, at de ikke vidste, om dagen blev til noget for seks uger siden."

Det kunstnernavn, der bliver nævnt flest gange i de omkring 260 kommentarer, er den dansk-irske rapper L.O.C., mens især også The Minds of 99 får mange gode ord med på vejen.

Da der tidligere på måneden blev uddelt Gaffa-priser, tog The Minds of 99 - med karismatiske Niels Brandt i front - hele fem trofæer med hjem.

Annonce

Musikbudget på 1,4 millioner

Svigtende billetsalg medførte, at 2018-udgaven af den traditionsrige éndags-festival gav et underskud i omegnen af 500.000 kroner. Derfor er årets musikbudget barberet med én million kroner, og dermed er det muligt at invitere folket til fest med et budget på 1,4 millioner kroner.

Det betyder, at forretningen løber rundt, hvis der bliver solgt minimum 3500 billetter. Sidste år købte 4400 mennesker billet til koncerter med navne som Thomas Helmig, Dizzy Mizz Lizzy og Scarlet Pleasure, og det var cirka 600 for lidt i forhold til budgettet.

Formanden for foreningen bag Rock i Ringkøbing, Jens Hebroe, glæder sig over den positive stemning på Facebook og i bybilledet. Henover weekenden er der solgt omkring 400 billetter, og det er gode takter:

- Jeg tror, vi har ramt noget af det rigtige. Men jeg skal ikke ud at love noget, for der er så mange faktorer på selve dagen. Det afhænger af vejr og vind, siger Jens Hebroe.

De spiller

Rock i Ringkøbing har offentliggjort disse navne til årets udgave lørdag 6. juli:

Store scene:

Karl William

Djämes Braun

Johnny Madsen

The Minds of 99

L.O.C.

Festteltet:

Albert Dyrlund

Barcode Brothers

Faustix

Randers Cowboys og Johny Cola

Kato

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Diakoni: Rækkefølgen er afgørende

Annonce