Annonce
Skjern

Ros til beredskabet: Væltet tankbil med gylle gav ingen døde laks

Den væltede lastvogn lå i grøften ved Arnborgvej og Skjernvej, hvor Skjern Å slynger sig lige ved siden af. Foto: presse-fotos.dk
En effektiv indsats betyder, at der næppe kommer en miljøregning at betale efter torsdagens gylleudslip.

BORRIS/RINGKØBING-SKJERN: Kort tid efter, at en væltet tankbil med gylle på Arnborgvej mellem Sdr. Felding og Borris blev fjernet torsdag over middag, lagde miljøtekniker Ove Mortensen fra Ringkøbing-Skjern Kommune vejen forbi for at besigtige området.

- Der var ikke mere gylle i grøften. Beredskabet havde gjort, som de skulle gøre og havde iværksat en forhindring for at stoppe gyllen, så den kunne suges op, fortæller Ove Mortensen.

Lastbilen væltede torsdag omkring kl. 6.30 tæt ved Skjern Å og Borris Fiskesøer. Der gik hul på tanken, der var fyldt med gylle, og et udslip i vandløbene ville betyde en forurening med større konsekvenser.

Annonce

- Gyllen tager ilten fra fiskene, og ammoniakken er giftig for dem. Laksen kunne have været i fare på en strækning af Skjern Å, fortæller Ove Mortensen.

Lugtede af diesel

Han har kun store roser til Brand & Redning Midtvest, der i samarbejde med lastbilens ejer håndterede oprydningen hurtigt og effektivt.


Det er godt med et beredskab, der kan lave en indsats i den størrelsesorden.

Ove Mortensen, miljøtekniker, Ringkøbing-Skjern Kommune


- Det er godt med et beredskab, der kan lave en indsats i den størrelsesorden, understreger miljøteknikeren.

Den eneste opgave, der er tilbage, er at tjekke, om der har været nedsivning af diesel i grøftekanten.

- Det lugtede som om, der var lækket lidt fra lastbilens dieseltank. Så i næste uge skal vi vurdere, om der skal fjernes jord fra grøften, siger Ove Mortensen.

Tankbilen indeholdt 36.000 liter gylle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hvide Sande

'Hvide Sande' har stadig førstepladsen i danskernes tv-hjerter - og er nu kommet med i eksklusiv klub

Annonce