Ringkøbing-Skjern

Ros fra både ansatte og arbejdsgivere til kommunalt projekt om sygefravær

Rosende ord til Projekt Langtidsrask fra både ansatte og virksomheder. PR-foto
Projekt Langtidsrask har hjulpet ansatte i både offentlige og private virksomheder med at få helbred, arbejde og privatliv til at hænge sammen.

Ringkøbing-Skjern: Projekt Langtidsrask, der bekæmper sygefravær i Ringkøbing-Skjern Kommune, udløber ved udgangen af 2019. Men en midtvejsevaluering foretaget af konsulenthuset Cabi viser allerede nu, at projektet har været en succes.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Evalueringen viser blandt andet, at tre ud af fire medarbejdere, der har brugt tilbuddet om anonyme råd og vejledning, siger, de har fået en større viden om symptomer og udfordringer.

Ligeledes svarer 75 procent af de adspurgte, at de er mere opmærksomme på, at der findes en række tilbud, hvor de kan få hjælp i forhold til daglige udfordringer.

Samtidig svarer over halvdelen, at de har fået redskaber til at håndtere deres symptomer, mens samme procentdel siger, at de er blevet mere opmærksomme på hjælp til selvhjælp.

Projekt Langtidsrask

Projekt Langtidsrask er et samarbejde mellem Beskæftigelse og Sundhedscenter Vest i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Siden februar 2018 har medarbejdere med udfordringer af fysisk, psykisk eller social karakter kunnet henvende sig hos projektleder og socialrådgiver Christina van Diemen og fysioterapeut Marianne Nørremark og få råd og vejledning om muligheder i den kommunale forvaltning, i den offentlige sygesikring og i private sundhedsforsikringer. Medarbejderne kan desuden henvende sig på telefon og mail.

Projektet udvides løbende, men foreløbig deltager Vestas i Ringkøbing og Lem, Arla Danmark Protein, GPV i Tarm, VM Tarm samt en lang række områder inden for kommunens sundhed- og omsorgsafdeling heriblandt Skjern Hjemmepleje samt plejehjemmene Holmbohjemmet, Rosenlunden og Centerparken.

Bedre klædt på

Langtidsrask har ifølge Cabis evaluering været med til at klæde virksomhederne bedre på i forbindelse med forebyggelse.

- Lederne kan ofte sidde med mange forskellige problematikker fra deres medarbejderes side, hvilket er svært at tackle, da man som leder ikke har den viden og de oplysninger, der skal til for at hjælpe den enkelte medarbejder, siger lederen af Skjern Hjemmepleje Lone Larsen.

- Som HR Business Partner i Vestas ser jeg bestemt en værdi i projekt Langtidsrask og anerkender, at det kan være svært at måle værdien på kort sigt. Vi bakker 100 procent op om projektet - også, hvis der skulle komme en eller anden form for betaling, siger Kim Hvid Thomsen, HR Business Partner i Vestas Wind Systems.

Økonomisk værdi

Indsatsen betaler sig - også på den økonomiske bundlinje, viser en business case, som Cabi har lavet.

Beregninger med udgangspunkt i én konkret henvendelse viser, at Projekt Langtidsrask set over en periode på 69 uger kan have sparet kommunekassen for knap 130.000 kroner.

En af de sidst ankomne virksomheder i projektet er VM Tarm. Her ser administrerende direktør Holger Ross Lauritsen også stor værdi i projektet, selv om det er for tidligt at vurdere, om indsatsen kan måles direkte på sygefraværet.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Qvist vil have Vesterhav Syd-høringssvar i byrådet

Kultur

Ny udstilling og nye bøger: Kunsten sætter tanker i værk

112

Hærværk: Bil fik skåret dæk op og blev sprayet med hvid maling

Læserbrev

Teatret OM: Kulturkraft med hjerne og hjerte

Læserbrev: Det er på alle måder en gave til ”Naturens Rige”, at Teatret OM er kommunens egnsteater. Det kan vi være særdeles stolte af og taknemmelige for. Teatrets virke er lokal, national og international kulturkraft med både hjerne og hjerte. I min optik er det præcis de mentale vitaminer, som både kultur og natur i Ringkøbing-Skjern Kommune kan bruge som grobund for kunstens utallige muligheder. Kort og godt mentalhygiejne til folket af højeste karat. Teatret OM har nu i en uge vist sit værd i forbindelse med markeringen af teatrets 30 års jubilæum. Temaet for ugen har været ”UR-NAT 2019”. Ganske genialt er der byttet lidt rundt på bogstaverne i NATUR! Med et overflødighedshorn af højdepunkter rundt i kommunen, har der blandt andet været parader, gadeteater, gøgl, musik, koncerter og stylte artisteri i verdensklasse. Da der fredag eftermiddag var ”kulturflod” fra torvet i Ringkøbing til havnen, var der tæt på 1000, der fik et vitamintilskud af oplevelser, som man kan leve længe på. Kulturchef Per Høgh gav teatret og flodbølgen en række rosende ord med på vejen. Herlig uhøjtidelig var han i sin tale på torvet. Dette gjaldt også formanden for kultur- og fritidsudvalget, Erik Viborg, da han i tirsdags i Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk, stod bag den officielle åbning af ”UR-NAT 2019”. Med ham ved roret for dette udvalg er der bestemt masser af håb for kulturens trivsel i kommunen. I sin tale var Viborg ikke en søvndyssende politiker, men et ærligt og autentisk menneske, der brænder for den livsglæde, Teatret OM står for. Et egnsteater som ledes af et team af stærke og stolte kvinder, som faktisk ikke findes lige i ”Naturens Rige”!

Ringkøbing-Skjern

K-formand har haft samtaler med nye kandidater

Videbæk For abonnenter

Borgere går i aktion: Vil have bedre internet

112

Brand hos Nordsø Fisk: Flammerne brændte hul i taget

Annonce