Annonce
Navne

Rolige Anders står bag Rock i Spjald: Sammenholdet i byen er enestående

Næste lørdag samles omkring 300 mennesker til Rock i Spjald. Et musikarrangement, der er skabt af en række Spjald-folk, som syntes, de manglede noget at se frem til ovenpå et forår og en sommer, der har handlet om corona. Foto: Johan Gadegaard
Anders Rindom Elbæk ser frem til, at den første udgave af Rock i Spjald løber af stablen lørdag. Som medarrangør af musikarrangementet får han formentlig nok at se til, men skulle det ske, at det bliver lagt op til en omgang karaoke, griber han gerne mikrofonen og skråler med på alt med Kim Larsen.
Annonce

Nu og Her:

En god søndag for mig er en dag, hvor jeg kan sove længe og være sammen med mine kammerater. Søndag handler om at slappe af, og tit og ofte kan jeg godt have tømmermænd om søndagen, så det hører med til at slappe af. Når jeg er sammen med mine kammerater, plejer vi at lave noget god mad og se en god film om aftenen. Mine yndlingsfilm er enten noget Olsen Banden eller James Bond.

Hvis jeg får en udenbys gæst på besøg, så vil jeg helt klart vise vedkommende rundt i Spjald. Jeg vil vise, hvilket fantastisk sammenhold der er i byen. Det, synes jeg, er ret enestående, og det er på tværs af alder. Jeg har gode kammerater, der er alt fra 18 til 50 år, og det, synes jeg, er ret unikt her i byen. Man kan stort set ikke gå i brugsen uden at falde i snak med nogen. Ramsing Cup, som jeg selv er frivillig til, er også et godt eksempel på, at folk er sindssygt gode til at støtte op.

Mit seneste besøg i en kirke var til min farmors begravelse for nogle år siden. Det er ikke der, jeg kommer mest.

Anders Rindom Elbæk er en af folkene bag Rock i Spjald, og netop det, at en by med 1344 beboere kan få sådan et arrangement på benene, synes han, er værd at vise udefrakommende. Foto: Johan Gadegaard

Hvis jeg bliver bedt om at vælge en sang på en karaokebar, så skal det være noget med Kim Larsen. Det er helt sikkert, for det er noget, alle kan synge med på, og det vil helt klart sætte gang i en fest. Sidste gang jeg var på karaokebar, var det godt nok Shu-Bi-Dua, jeg sang, men der lukkede det stort set også den karaokebar. Det var på Mallorca, og jeg tror ikke rigtig, der var nogen, der forstod det. Der var i hvert fald tomt, da vi var færdige med at synge. Det var ikke nogen succes.


Jeg har gode kammerater, der er alt fra 18 til 50 år, og det, synes jeg, er ret unikt her i byen. Man kan stort set ikke gå i brugsen uden at falde i snak med nogen.

Anders Rindom Elbæk, medarrangør af Rock i Spjald


Hvis jeg ud af det blå vinder 50.000 kroner til en drømmerejse, så ville jeg til USA igen. Jeg har været der for en tre år siden, og det er helt sikkert noget, jeg kan gøre en gang mere. Den her gang skal jeg helt klart en NFL-kamp med New England Patriots. Det var uden for fodboldsæsonen, sidst jeg var der, så der fik jeg ikke set noget, så det skal jeg helt sikkert næste gang.

Anders Rindom Elbæk

Alder: 29 år

Privat: Single

Profession: Automatiktekniker på Nr. Vium Mejeri

Hjemby: Spjald

Hvis jeg kunne få en middagsaftale med en kunstner, så skulle det være Mark Knopfler. Det er et af mine helt store musikidoler. Jeg tror, det kunne være hyggeligt at sidde og drikke en øl med med. Jeg synes, han lyder som en, der kan en god historie, når man hører hans tekster, og så virker han meget sympatisk.

Det irriterer mig helt vildt, når jeg taber. Brætspil og badminton er jeg for eksempel en ret dårlig taber i. Jeg er faktisk en ret god vinder, men jeg er til gengæld en dårligt taber. Jeg er ikke en hånende vinder, men jeg er en meget aggressiv taber. Jeg har smadret flere telefoner og computere gennem tiden, derfor spiller jeg stort set heller ikke længere.

Selvom det ikke lige er til at se, så kommer det værste frem i Anders Rindom Elbæk, når han taber i spil. Det er hans absolut svageste side, hvis han selv skal sige det. Foto: Johan Gadegaard

Min stærke side, når jeg selv skal sige det, er min venlighed og min stille og rolige måde at tage tingene på. Det er altid noget frygteligt noget at skulle rose sig selv. Jeg er meget vestjysk anlagt. Udover spil tror jeg ikke, det kan lade sig gøre at hidse mig op.

Og min svage side er mit høje temperament i spil. Det er jeg i hvert fald dårlig til. Måske er jeg også for dårlig til at sige nej, når folk spørger om noget. Jeg siger næsten altid ja, men jeg kunne godt blive bedre til at sige nej.

I næste uge ser jeg frem til Rock i Spjald. Jeg har ferie i hele næste uge, så den står på forberedelser, måske en enkelt knallerttur og ellers bare være sammen med mine kammerater og nyde, at jeg har ferie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Annonce