Annonce
Ringkøbing

ROFI-Centret og RIF slår pjalterne sammen

Per Andersen, centerleder i ROFI-Centret, og Lars Bræmer fra Ringkøbing IF viser her plakaten med Jan Gintbergs nye show. Foto: Jørgen Kirk

Show. Jan Gintberg besøger ROFI-Centret med nyt show til april.

Tidligere er Rindum SU og Ringkøbing IF gået sammen om at arrangere gymnastikopvisninger.

Annonce

Nu har Ringkøbing IF og ROFI-Centret indledt et samarbejde, hvor komikeren Jan Gintberg spiller hovedrollen.

Lars Bræmer fra Ringkøbing IF fortæller, at det var Jan Gintbergs besøg i Ringkøbing tilbage i november, der lagde grunden til det nye samarbejde.

»Jan Gintbergs manager spurgte, om RIF var interesseret i at arrangere Gintbergs helt nye show, der har premiere til januar. Det var vi naturligvis, men vi var samtidig lidt usikre på, om vi selv kunne stå for så stort et arrangement. Derfor kontaktede vi Per Andersen og ROFI-Centret for at høre, om de ville være med. Det sagde Per heldigvis ja til med det samme,« siger Lars Bræmer.

Per Andersen, centerleder i ROFI-Centret, hørte selv Jan Gintberg, da han testede sit nye show i november hos Bech-Hansen i Ringkøbing, og den oplevelse var så god, at han ikke var i tvivl om at sige ja til at hente komikeren til byen igen.

»Det, han leverede i november, var simpelthen hylende morsomt, og da vi altid er interesseret i at prøve forskellige ting af her i ROFI-Centret, var der ingen tvivl om, at vi ville være med til det her,« siger Per Andersen.

Det er ROFI-Centret, der står med ansvaret for arrangementet, mens Ringkøbing IF skal levere de mange frivillige hænder, der skal stå i baren, i garderoben og sørge for alt det andet praktiske før, under og efter showet.

Både Per Andersen og Lars Bræmer er glade for det nye samarbejde.

»Det er dejligt, at ROFI-Centret og Ringkøbing IF kan lave ting sammen, der forhåbentlig kan have interesse for folk i hele kommunen. Hvis det her bliver en succes, er både ROFI-Centret og Ringkøbing IF klar til at gentage samarbejde,« siger Lars Bræmer.

Per Andersen håber og tror på, at der nok skal blive udsolgt, og det vil sige omkring 800 pladser.

»Jeg synes, at Jan Gintberg rammer vildt bredt. Som jeg ser det, er det folk fra 18 til 60 år, der kan være interesseret i at købe billet til forårets show,« siger centerlederen.

Showet, med undertitlen »Det Store Spørgsmål«, kommer til at ramme omkring 40 danske byer, og i blandt andet Herning er der solgt så mange billetter, at der er gang i salget til show nummer to, fortæller Lars Bræmer.

Per Andersen fortæller, at der også er gang i salget af billetter til showet i Ringkøbing, der løber af stabelen lørdag 11. april.

»Salget af billetter begyndte i sidste uge på billetnet.dk, og jeg har allerede fået det første opkald fra en, der ville købe to billetter. Så jeg er helt sikker på, at vi nok skal sælge de 800 billetter,« siger Per Andersen.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

KA er en del af den danske model

Læserbrev: Det siges tit, at angreb er det bedste forsvar. Det er tydeligt, at næstformand Palle Bisgaard fra 3F følger den taktik i Lauge Bonde-sagen, hvor 3F har tvunget en virksomhed, der i mange år har haft en anerkendt overenskomst, til at tegne overenskomst. Selv om virksomhedens medarbejdere og ledelse er rasende over 3Fs tvang, tromler fagforbundet bare videre i sin magtarrogance. I stedet for at reflektere over 3Fs rolle i sagen bruger Palle Bisgaard spaltepladsen på at beskylde Arbejdsgiverforeningen KA for alverdens ting, og jeg vil gerne afmontere et par af hans myter. I KA er vi tilhængere af den danske model. Vi er selv en del af den danske model, fordi vi aftaler løn- og arbejdsvilkår gennem en landsdækkende overenskomst, der dækker bredt branchemæssigt. Overenskomst er kernen i den danske model, og vores har samme vægt som andre overenskomster. Arbejdsretten har for længst anerkendt vores overenskomst og understreget, at den har et niveau og indeholder alt, hvad der er sædvanligt for kollektive overenskomster på det danske arbejdsmarked. Vi mener – modsat 3F – at både lønmodtagere og arbejdsgivere skal have frihed til at vælge, hvilke fag- og arbejdsgiverforeninger, de ønsker at være medlem af. Vi ser konkurrencen og mangfoldigheden på arbejdsmarkedet som en klar fordel for begge parter. Den tvang, som 3F benytter, hører ikke hjemme i et moderne samfund som det danske. 3F har travlt med at tage patent på den danske model. Det holder ikke, når man husker, hvordan Østre Landsret allerede i 1984 fastslog, at KA opererer inden for den danske model. Det var dengang, at Arbejdsministeriet med socialdemokraten Svend Auken som minister i begyndelsen af 1980erne havde nægtet at godkende KAs ferieoverenskomst med den begrundelse, at KA ikke var en rigtig arbejdsgiverforening og vores overenskomst ikke var en rigtig overenskomst. Østre Landsret nåede frem til den modsatte konklusion: KA er en del af den danske model. Hvis den danske model skal overleve på sigt, er det nødvendigt at give plads til andre spillere og nye løsninger. Den danske model overlever ikke, hvis den udelukkende skal hvile på Fagbevægelsens Hovedorganisation, der mister medlemmer i stort tal og dermed taber legitimitet. Hvis modellen skal have et folkeligt mandat, nytter det ikke at pege fingre af de hundredtusindvis af danskere, der gerne vil modellen, men som ønsker at gøre tingene på en anden måde og derfor vælger alternative arbejdsmarkedsorganisationer.

Ringkøbing For abonnenter

Gnistens pædagoger er ildglødende rasende på Ringkøbing-Skjern Kommune

Annonce