Annonce
Ringkøbing

Rockband udskyder alt til 2022: Malurt vil gerne spille i Ringkøbing - til næste år

- Vi rykker alle aktiviteter med Malurt til 2022 og satser på at holde os i live og i form indtil da, siger frontmanden i det danske rockband, 64-årige Michael Falch, i en pressemeddelelse. Arkivfoto: Torben Christensen/Ritzau Scanpix)
Malurt har netop meldt ud, at alle rockbandets koncerter i 2021 er udskudt til næste år. Det rammer Rock i Ringkøbing, der havde Malurt som hovednavn til årets éndagsfestival lørdag 5. juni.
Annonce

Ringkøbing: For knap en måned siden vurderede formanden for kulturforeningen bag Rock i Ringkøbing, Jens Hebroe, at chancen for at afvikle årets éndagsfestival lørdag 5. juni var sådan cirka fifty-fifty.

I dag har han nedjusteret sine forhåbninger til omkring 20 procent. Den mentale nedtur hænger direkte sammen med, at Malurt netop har offentliggjort, at det danske rockband udskyder al planlagt koncertaktivitet til 2022.

- Det er vi da dødhamrende trætte af, og jeg er lidt i tvivl om, om vi kan bibeholde den dato, vi har i år. Vi er nødt til at skulle vende hele bøtten og se, hvad der er muligt at få af musik til sommer, siger Jens Hebroe.

Han kan godt frygte, at Malurts beslutning skaber dønninger, der får andre kunstnere til også at trække stikket i den kommende tid.

- Vi skal have fat i bookere og bands for at finde ud af, hvor vi står i det her. Bestyrelsen har hele tiden sagt, at de ønsker at gennemføre Rock i Ringkøbing i år i et eller andet omfang, og det er også det, vi går efter. Men vi skal også have noget musik at præsentere. Det hele skal revurderes nu og her, tilføjer Jens Hebroe.

Annonce

Citybois ude af billedet

Ifølge formanden for Rock i Ringkøbing er der ingen tvivl om, at Malurt var udset til at være hovednavnet på 2021-udgaven af den traditionsrige festival:

- Vi kan ikke være bekendte at komme med et program, der slet ikke står mål med de billetter, vi har solgt i første omgang, siger Jens Hebroe.

Der var lagt op til genvalg af de kunstnere, der skulle have været på scenen 4. juli sidste år, hvor navne som Carpark North, Johnny Madsen og Citybois var hyret til at gøre Malurt følgeskab i det vestjyske.


Vi kan ikke være bekendte at komme med et program, der slet ikke står mål med de billetter, vi har solgt i første omgang

Jens Hebroe, formand, Rock i Ringkøbing


Det har dog et stykke tid ligget fast, at det ikke er muligt at få Citybois til Ringkøbing til sommer, da bandet holder pause.

- Det afhænger meget af, hvad de enkelte bookere siger nu. Det skal vi have klarhed over i løbet af de næste to-tre uger, tilføjer Jens Hebroe om de umiddelbare fremtidsudsigter for Rock i Ringkøbing.

Han fastslår, at der i bund og grund er én, der bestemmer, hvordan klaveret spiller, og det er statsminister Mette Frederiksen:

- Vi kan jo ikke lave Rock i Ringkøbing, hvis vi kun må samle 1000 mennesker. Vi skal op på minimum 5000.

Annonce

Liv i cowboyjakkerne

Mens han sunder sig over dagens udmelding fra Malurt, gør Jens Hebroe det klart, at 'vi har ikke mistet modet':

- Folk har masser af gejst. Folk tørster efter at komme i gang. Det her er træls, men vi gør, hvad vi kan. Jeg føler også, at kunstnerne gerne vil ud at spille til fair priser. Der er ikke mangel på vilje hos hverken dem eller os. Men det går den forkerte vej hver gang, de holder et pressemøde i Statsministeriet, siger formanden for Rock i Ringkøbing.

Malurts frontmand, Michael Falch, siger om rockbandets ændrede planer:

- Vi ønsker at afvikle Malurt-koncerterne som regulære rockshows med stående publikum for fulde drøn. Det er den ånd, vores publikum har set frem til at opleve, når vi nu endelig er blevet samlet igen.

I en pressemeddelelse tilføjer Michael Falch:

- Folk skal ikke sidde og føle sig som stækkede undulater i et fuglebur, når de endelig - og kun for denne gang - kan komme til en Malurt-koncert. Der skal være liv i cowboyjakkerne.

Malurt blev gendannet i starten af 2020, men det blev ikke til mange koncerter, inden Danmark lukkede ned. Og nu kommer kalenderen altså til at vise sommeren 2022, inden Falch & Co. sætter kurs mod Ringkøbing.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Pfizer kan ikke levere - Danmark får 100.000 færre doser i første kvartal

Ringkøbing

Borgmesteren om test-center Lem Kær: Jeg håber, at man kommer til at se det som spændende at være en del af

Annonce