Annonce
Skjern

Rockband på turné rykker nyt spillested ind i fint selskab: - Vi bliver med afstand den mindste by målt på indbyggere

Folkeklubben med Kjartan Arngrim i front er vant til at få gode anmeldelser, når rockbandet indtager scener rundt om i Danmark. 26. februar næste år er Skjern plottet ind på landkortet. Arkivfoto: Henrik Breum
Spillestedet Remisen i Skjern får fint besøg 26. februar, når Folkeklubben indtager scenen. Om kort tid præsenteres endnu et koncertnavn.

Skjern: Når Folkeklubben i starten af det nye år indleder en større turné, er Remisen i Skjern plottet ind som fjerde stoppested: 26. februar 2022 indtager frontmand Kjartan Arngrim og hans musikalske venner i det populære rockband scenen.

Et stort navn at kunne præsentere på spillestedet, der fortsat kan betegnes som lidt af en nybegynder i branchen for livekoncerter:

- Vi fik en henvendelse fra Folkeklubbens booker. Han havde fulgt med i vores gøren og laden på de sociale medier. Han kunne se, at vi var en gruppe unge mennesker med energi og gejst. Vi snakkede om, hvad der kunne lade sig gøre. Vi bliver med afstand den mindste by målt på indbyggere, siger Remisens talsmand, Thomas Vilhelmsen om rockbandets planlagte vinterudflugt til Ahornvej i centrum af Skjern.

Annonce

Han og de andre ildsjæle på Remisen satser naturligvis på 400 solgte billetter og dermed fuldt hus, hvilket absolut ikke er en umulig målsætning med Folkeklubben, der 30. oktober gav koncert i K.B. Hallen - torsdag og fredag i denne uge bliver tonen slået an i Musikhuset i Aarhus:

- Efter den første uges billetsalg fik vi en besked fra deres booker, der fortalte, at det gik over al forventning med salget - også i forhold til nogle af de etablerede steder, siger Thomas Vilhelmsen.

Vi bliver med afstand den mindste by målt på indbyggere

Thomas Vilhelmsen, talsmand, Remisen

Folkeklubbens 2022-turné fører også bandet til koncertsteder som Musikteatret i Holstebro, Fermaten i Herning og Store Vega i København.

Gulvvarme på toilettet

Økonomisk har Remisen ikke nødvendigvis de samme muskler som de store i branchen, og derfor hyres der også navne med en vis omtanke:

- Vi kan ikke hvad som helst. Vi er nødt til at sikre os, at arrangementet kører rundt. Med Folkeklubben har vi haft held til at få forhandlet en pris, der giver mening for os. Remisen er baseret på frivillige kræfter, og vi er derfor ikke tvunget til at skabe et overskud. Men det er vigtigt for os, at der ikke kommer et økonomisk efterslæb, siger Thomas Vilhelmsen, der - efter ti år som mægler hos Nybolig - med virkning fra 1. november skiftede til et nyt job hos reklamebureauet Ørskov Gruppen i Skjern.

- Vi kan ikke hvad som helst. Vi er nødt til at sikre os, at arrangementet kører rundt, siger Remisens talsmand, Thomas Vilhelmsen, der her ses sammen med Dorthe Marie Siersbæk, direktør i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter, som det nye spillested har indgået et samarbejde med. Arkivfoto: Søren Palmelund

Når Kjartan Arngrim & Co. 26. februar næste år præsenterer en perlerække af sange, vil publikum også kunne glæde sig over, at visse forhold er optimerede i den gamle toggarage. Hidtil har det - som Thomas Vilhelmsen formulerer det - været den helt store bet, at spillestedet kørte uden egne toiletter:

- Vi har tidligere klaret os med en toiletvogn, som vi lånte af Skjern Festuge. Den har vi haft rigelige problemer med, når vi har 400 gæster inde, siger Remisens talsmand, der dermed henviser til eksempelvis en koncert med Jonah Blacksmith i juni.

Annonce

Ny koncert påskelørdag

Lige nu er der gang i opbrydning af nogle gulve på det intime spillested, hvor der arbejdes med at etablere tidssvarende toiletforhold og backstageområde:

- Det bliver på alle måder et skridt op, siger Thomas Vilhelmsen om de nye toiletter med indlagt gulvvarme.

Inden længe - helt præcist 24. november klokken 10 - er drivkræfterne på Remisen også klar til at præsentere et nyt navn. Det holder talsmanden indtil videre for sig selv, men Thomas Vilhelmsen fortæller gerne, at der er tale om en koncert, der bliver afviklet 16. april.

Det er påskelørdag, så det er planen at kunne præsentere et heldags-program med forskellige aktiviteter, som også kan appellere til unge, der er hjemme på ferie fra deres studiebyer.

Thomas Vilhelmsen nævner, at der er overvejelser om at byde på en padel-turnering, og at der også bliver livemusik ude i byen på den anden side af midnat.

Annonce
Tarm For abonnenter

En jul med stærke traditioner: 50 år i træk har Hardy hentet sit juletræ hos Inger

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Fra L.O.C. til Birthe Kjær: To festivaler klar med de første navne

Ringkøbing For abonnenter

Dansk er vejen til succes: Ngun har en dansk mand på arbejde og en burmesisk mand derhjemme

Debat

Corona: Fortsæt idrætsaktiviteterne ude i lokalsamfundene

Ringkøbing-Skjern

Coronasmitten sætter fortsat rekorder: 321 lokale er smittet de seneste syv dage

Ulrik Wilbek kritiserer smitteopsporing: Antallet af selvisolerede eksploderer og risikerer at lukke samfundet

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ribo Vinduer opfører ny fabriksbygning på 9500 kvm., Bechs Hotels ordrebog med alle 250 julefrokost-bestillinger forsvandt og andre glimt fra Gamle Dage

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Ringkøbing-Skjern

Hvide Sande For abonnenter

Naboer er rasende over erhvervsmands byggeri af swimmingpool og anneks midt i Søndervig

Ekspert anbefaler nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Ringkøbing-Skjern

Gæt en træner: Vind billetter til Skjern Håndbolds kamp mod Mors Thy

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ridder af Hvide Sande og meget mere: Tidligere borgmester fik helt særlig overraskelse til sin fødselsdag

Ringkøbing-Skjern

47-årig mand bortvist fra værtshus: - Han råbte og skreg, siger politiet

Annonce