Annonce
Ringkøbing

Rock i Ringkøbing fuld af energi: Johnny Madsen og Lis Sørensen hyret til efteråret

Lis Sørensen har sit band med, når hun lørdag 2. november rykker ind i Vesterhavs Hallen i Ringkøbing. Arkivfoto: Frederikke Brandt-Hansen
Folkene bag Rock i Ringkøbing fortsætter de gode takter: Lis Sørensen og Johnny Madsen er hyret til koncerter i Vesterhavs Hallen.

Ringkøbing: Johnny Madsen kommer til at tage landevejen og ikke motorvejen, når han lørdag 19. oktober giver koncert i Ringkøbing.

Det sker i Vesterhavs Hallen, hvor den 68-årige kunstner fra Fanø får følgeskab af sine tro væbnere, når der står efterår i kalenderen: Knud Møller på guitar og trommeslager Henrik From.

Bag koncerten står samme kulturforening, der arrangerer éndagsfestivalen Rock i Ringkøbing:

- Johnny Madsen er altid en træffer. Han har jo sit publikum her ude, så det er et sikkert kort, siger foreningens formand, Jens Hebroe.

Den netop afholdte 2019-udgave af Rock i Ringkøbing tegner til at give et mindre overskud, men det er en branche med gynger og karruseller, og dermed arbejdes der bevidst med at minimere den økonomiske risiko henover året. Set i det lys glæder Jens Hebroe sig også over, at der er indgået en aftale med Lis Sørensen. Sammen med sit band rykker hun ind i Vesterhavs Hallen lørdag 2. november.

Annonce

Johnny Madsen er altid en træffer. Han har jo sit publikum her ude, så det er et sikkert kort

Jens Hebroe, formand, Rock i Ringkøbing

Frivillige byder sig til

I første omgang er der sat 400 billetter til salg til hver af de to koncerter, men der er mulighed for at udvide, hvis klaveret viser sig at spille godt.

Som udgangspunkt er Jens Hebroe optimist. Det har givet organisationen et godt rygstød, at årets Rock i Ringkøbing - trods ustabilt vejr - kom tørskoet i land; i modsætning til musikfesten i 2018, hvor et underskud var tæt på at tage livet af den traditionsrige éndagsfestival:

- Det giver os noget mere energi. Sidste år hang vi med mulen. Efter i lørdags har folk henvendt sig uopfordret fordi, de gerne vil være frivillige hjælpere, og det er vi meget glade for, siger Jens Hebroe.

Han tilføjer, at kulturforeningen også arbejder på et større arrangement, der er plottet ind i kalenderen lørdag 18. april næste år. Hvad, det helt konkret er, bliver forventeligt offentliggjort i august.

Mens Johnny Madsen senest var i Ringkøbing i lørdags, er det et stykke tid siden, Lis Sørensen senest var på disse kanter: 2. juni 2018 optrådte hun på Lønborggaard, hvor også Michael Falch var på scenen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det lyder godt, men: De passer ikke på Danmark

Det er så let at stille sig op og sige, at ”jeg passer på Danmark”. Det lyder godt. Man virker handlekraftig. Men når man som Mette Frederiksen er statsminister, har man andre forpligtelser end at gå med de nemme og populære løsninger, som hun gjorde, da hun præsenterede regeringens bud på, hvordan vi forhindrer terrordømte i at planlægge og udføre mere terror, når de er sluppet ud af fængslet. En regeringschef har pligt til at vælge løsninger, der holder sig inden for rammerne af, hvilken type land vi gerne vil være. Og her svigtede Mette Frederiksen. Hun foreslår nemlig, at personer, der har afsonet en dom for terror, kan forbydes at færdes i bestemte områder og have kontakt til bestemte personer i op til ti år. For at undersøge, om de overholder forbuddet, skal politiet have ret til uden dommerkendelse at trænge ind i deres hjem og undersøge deres computere. Det er her, statsministeren glemmer sin forpligtelse over for retsstatens principper. Grundloven siger helt uden dikkedarer i paragraf 72, at både husundersøgelser og undersøgelser af borgernes kommunikation kun kan ske efter en retskendelse. Der står dog også, at man kan lave love, der giver undtagelse fra paragraffen, og det er så dét, regeringen vil gøre. Men det er grundlæggende helt forkert. Regeringens forslag om at øge straffene for terror og terrorrelaterede forbrydelser betragteligt er helt i orden. Det er også rimeligt at udstede forbud om ophold og kommunikation for denne ekstraordinært usympatiske gruppe af forbrydere. Og spark dem endelig ud af landet, når der er lovhjemmel til det. Det må bare aldrig blive andre end en domstol, der gør domstolenes arbejde. Magtens tredeling er et princip, der ikke må fraviges. Hverken politikere eller myndigheder skal afsige domme eller udstede retskendelser. Det skal kun dommere. Det har regeringens normale støtter forstået, men de borgerlige partier sikrer flertallet til endnu et skridt væk fra retsstaten. De skulle skamme sig. De passer ikke på Danmark.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];