Ringkøbing

Rock i Ringkøbing fuld af energi: Johnny Madsen og Lis Sørensen hyret til efteråret

Lis Sørensen har sit band med, når hun lørdag 2. november rykker ind i Vesterhavs Hallen i Ringkøbing. Arkivfoto: Frederikke Brandt-Hansen
Folkene bag Rock i Ringkøbing fortsætter de gode takter: Lis Sørensen og Johnny Madsen er hyret til koncerter i Vesterhavs Hallen.

Ringkøbing: Johnny Madsen kommer til at tage landevejen og ikke motorvejen, når han lørdag 19. oktober giver koncert i Ringkøbing.

Det sker i Vesterhavs Hallen, hvor den 68-årige kunstner fra Fanø får følgeskab af sine tro væbnere, når der står efterår i kalenderen: Knud Møller på guitar og trommeslager Henrik From.

Bag koncerten står samme kulturforening, der arrangerer éndagsfestivalen Rock i Ringkøbing:

- Johnny Madsen er altid en træffer. Han har jo sit publikum her ude, så det er et sikkert kort, siger foreningens formand, Jens Hebroe.

Den netop afholdte 2019-udgave af Rock i Ringkøbing tegner til at give et mindre overskud, men det er en branche med gynger og karruseller, og dermed arbejdes der bevidst med at minimere den økonomiske risiko henover året. Set i det lys glæder Jens Hebroe sig også over, at der er indgået en aftale med Lis Sørensen. Sammen med sit band rykker hun ind i Vesterhavs Hallen lørdag 2. november.

Johnny Madsen er altid en træffer. Han har jo sit publikum her ude, så det er et sikkert kort

Jens Hebroe, formand, Rock i Ringkøbing

Frivillige byder sig til

I første omgang er der sat 400 billetter til salg til hver af de to koncerter, men der er mulighed for at udvide, hvis klaveret viser sig at spille godt.

Som udgangspunkt er Jens Hebroe optimist. Det har givet organisationen et godt rygstød, at årets Rock i Ringkøbing - trods ustabilt vejr - kom tørskoet i land; i modsætning til musikfesten i 2018, hvor et underskud var tæt på at tage livet af den traditionsrige éndagsfestival:

- Det giver os noget mere energi. Sidste år hang vi med mulen. Efter i lørdags har folk henvendt sig uopfordret fordi, de gerne vil være frivillige hjælpere, og det er vi meget glade for, siger Jens Hebroe.

Han tilføjer, at kulturforeningen også arbejder på et større arrangement, der er plottet ind i kalenderen lørdag 18. april næste år. Hvad, det helt konkret er, bliver forventeligt offentliggjort i august.

Mens Johnny Madsen senest var i Ringkøbing i lørdags, er det et stykke tid siden, Lis Sørensen senest var på disse kanter: 2. juni 2018 optrådte hun på Lønborggaard, hvor også Michael Falch var på scenen.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Kæmpe fremgang i Brugsen i Hemmet: Der er ansat mere personale for at følge med

Hvide Sande

Blandt legeland, bowling og spillemaskiner: - Fantastisk med sådan et sted til dårligt vejr

Erhverv

21-årige Benjamin har åbnet sin egen webshop: Det kunne jeg gøre bedre

Vestjylland For abonnenter

Turister holder købmænd i live

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Mindeord

Mindeord: Michael bevarede humøret og det positive syn på livet

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

112

Badegæst i nød reddet op af havet

Hvide Sande

Fanø har taget principiel kamp: Nu fjernes forlist Hvide Sande-kutter i 11. time

Annonce