Annonce
Ringkøbing

Rock i Ringkøbing er klar: 6. juli er der folkefest

Sidste år var det Kim Larsens søn, Hjalmer, der havde fornøjelsen af at være første navn på hovedscenen ved Rock i Ringkøbing. Arkivfoto: Flemming Ege

Inden for de næste 14 dage præsenterer folkene bag Rock i Ringkøbing det musikprogram, der skal skabe et godt fundament under sommerens éndagsfestival lørdag 6. juli.

Ringkøbing: Den har længe hængt i en tynd tråd, éndagsfestivalen Rock i Ringkøbing, men nu ligger det helt fast, at der også i år bliver inviteret til folkefest på pladsen ved Engkær.

Det bliver lørdag 6. juli.

- Vi har nedsat et hurtigt arbejdende udvalg omkring booking af musik, og inden for de næste 14 dage skal programmet være 100 procent klar, siger Jens Hebroe, formand for kulturforeningen bag Rock i Ringkøbing.

Sidste års festival gav et underskud på omkring en halv million kroner, og Rock i Ringkøbing har været alvorligt truet af konkurs. Den blev afværget, da den sidste kreditor på listen for halvanden uge siden accepterede et forlig.

Mens mange af sommerens festivaler har plakaten klar, er den temmelig blank i Ringkøbing, og spørgsmålet er, om det kan lade sig gøre at sammensætte et godt program med så kort varsel:

- Nu må vi se, hvad der er at købe, men jeg ser det ikke som noget problem, siger Jens Hebroe.

Annonce

Vi har nedsat et hurtigt arbejdende udvalg omkring booking af musik, og inden for de næste 14 dage skal programmet være 100 procent klar

Jens Hebroe, formand for kulturforeningen bag Rock i Ringkøbing

Brunchbuffet på menuen

Som udgangpunkt kommer Rock i Ringkøbing, der har eksisteret siden 2001, til at ligne sig selv med en hovedscene under åben himmel og et festtelt, hvor musiknavnene har en lidt mindre kaliber:

- Det kan være, der bliver lavet lidt om, men der bliver ikke tale om store, revolutionerende ændringer, siger Jens Hebroe.

I 2018 var det Hjalmer, Scarlet Pleasure, Queen Machine, Jacob Dinesen, Thomas Helmig og Dizzy Mizz Lizzy, der indtog den store scene. Også i år er det tanken, at der skal præsenteres seks navne dér, men det ligger ikke helt fast.

Mens der bliver kigget efter gode navne til at trykke den af 6. juli, bliver der også set på Rock i Ringkøbings udbud af mad og drikke. Eksempelvis arbejdes der på at kunne tilbyde en brunchbuffet, der gerne skal få folket til at komme tidligere ud på festivalpladsen.

- Nu håber vi på stor opbakning fra vores trofaste publikum, når vi inden længe præsenterer årets navne, tilføjer Jens Hebroe.

Sidste år havde bestyrelsen et håb om at kunne sælge mindst 5000 billetter, men da kassen blev gjort op, stod det klart, at billetsalget endte på skuffende 4400 styk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Jeg kommer snart på besøg: Vi er nødt til at hjælpe hinanden

Læserbrev: Jeg er beæret over, at de lokale håndværksvirksomheder har sagt ja til, at jeg skal stå i spidsen for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland. Der venter mange opgaver forude. Vi skal fortsætte med at prioritere erhvervsvenligheden i vores lokale kommuner, og vi skal fortsætte det lange seje træk med allerede i folkeskolen at vise eleverne de mange muligheder, en erhvervsuddannelse giver. Ringkøbing, Struer, Skive og Holstebro gør en stor indsats i det partnerskab, kommunerne har med Dansk Byggeri. Jeg håber, at også Lemvig, Viborg, Herning og Ikast-Brande vil støtte op om den dagsorden og indgå en partnerskabsaftale med os. Hvis vores lokale virksomheder også i fremtiden skal kunne finde deres medarbejdere i nærområdet, er vi nødt til at hjælpe hinanden. Både nu og i fremtiden vil den grønne dagsorden også komme til at påvirke alt fra vores hjem til vores arbejdspladser, og her spiller vores lokale bygge- og anlægsvirksomheder en stor rolle. Der skal bygges mere bæredygtigt, der skal energirenoveres, så vi bruger så lidt energi som muligt, og både maskiner og byggematerialer skal have mindst mulig CO2-udledning. Jeg håber, at kommunerne vil tage de første skridt og være med til at sætte skub i den grønne udvikling i Midt- og Vestjylland. Og politikerne på Christiansborg skal sørge for de rigtige rammer, der gør det muligt og attraktivt for både kommuner og private at følge den grønne sti. Jeg glæder mig til at komme rundt i Midt- og Vestjylland og møde både borgmestre, kommunaldirektører, embedsmænd lærere, elever og virksomheder. Jeg ser frem til, at vi både lytter til hinanden og hjælper hinanden med at sikre, at vores lokalområde også i fremtiden vil være attraktivt for både virksomheder og borgere.

Annonce