Annonce
Ringkøbing-Skjern

Ro på vestjysk S-bagland: En enkelt har meldt sig ud i protest, men der er generel opbakning til partilinjen

Formand for Socialdemokratiet i Ringkøbing-Skjern og folketingskandidat Per Stephansen fortæller, at der generelt er opbakning til partilinjen i den lokale afdeling. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Socialdemokratiets hårde udlændingepolitik har fået uroen til at ulme i partiets bagland, men ikke i det vestjyske, fortæller formand.

Ringkøbing-Skjern: Det har foreløbig kostet Socialdemokratiet i Ringkøbing-Skjern et enkelt medlem.

Kvinden forlod partiet i protest over den kontante udlændingepolitik, som hun ikke længere ønskede at støtte. Hendes reaktion følger i kølvandet på den uro, som for nylig blev rejst af 24 medlemmer fra partiets bagland, som i et brev til partiledelsen både efterlyste debat om kursen og plads til at diskutere partilinjen uden beskyldninger om partiskadelig virksomhed.


Annonce

Det er ikke en debat der fylder så meget her hos os. Det har den i hvert fald ikke gjort endnu.

Per Stephansen, formand for Socialdemokratiet i Ringkøbing-Skjern


Ifølge formand for Socialdemokratiet i Ringkøbing-Skjern og folketingskandidat Per Stephansen har den ulmende utilfredshed ikke for alvor ramt de vestjyske socialdemokrater.

- Det er ikke en debat, der fylder så meget her hos os. Det har den i hvert fald ikke gjort endnu, siger han.

Vi bakker op

Socialdemokratiets konkrete udlændingepolitik er der foreløbig opbakning til.

- Når det handler om syrienkrigernes børn, så har deres forældre ansvaret for at være taget afsted for at kæmpe for ISIS. Det gør også ondt i mit hjerte og høre om børnene. Men de er forældrenes ansvar, og det fornemmer jeg en opbakning til. Jeg har ikke hørt andet, siger han.

Om beslutningen om at sende nogle af de syriske flygtninge på midlertidig ophold i Danmark hjem - noget Danmark foreløbigt er alene om - siger lokalformanden:

- Jeg kender også syrere, der bor her i vores område. Det er de sødeste mennesker. Selvfølgelig gør det en forskel, når man selv får et personligt kendskab til folk, som står i en meget svær situation og har stået meget igennem for at være her. Jeg fornemmer, at der er opbakning til politikken også på det punkt - for nu, siger Per Stephansen.

Socialdemokraterne i Ringkøbing-Skjern mødes til den årlige generalforsamling den 14. juni. Her vil det vise sig, om den aktuelle baglandsdebat også kommer til at smitte af på mødet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

S-byrådsmedlemmer bag opsigtsvækkende forslag: Pil testmøllerne i Lem Kær ned efter seks år

Annonce