Annonce
Læserbrev

Ro(h)dfæstet 2030-plan fra KD

Læserbrev: En helstøbt politisk plan frem til 2030 inklusiv en økonomisk finansiering er netop blevet fremlagt af KD som folketingets nyeste parti. Det kom åbenbart som en overraskelse for en del, at KD er et politisk parti med politik på mange hylder. Menneskeværd, næstekærlighed og bæredygtighed udfoldes i praktisk politik på en lang række områder ligesom KD`s folkevalgte i mange år har gjort både i byråd og regionsråd.

Planen indeholder velkendte familiepolitiske forslag om frit valg af børnepasning herunder også tilskud til hjemmepasning, gratis parrådgivning og styrkelse af rådgivning før og efter en eventuel abort dertil kommer også forslag om minimumsnormeringer, der skal sikre tid til omsorg for de børn, der passes i institution.


Annonce

Som regionsrådsmedlem glæder jeg mig i særlig grad over det massive løft på 14 milliarder til sundhed og psykiatri i planen.


Som regionsrådsmedlem glæder jeg mig i særlig grad over det massive løft på 14 milliarder til sundhed og psykiatri i planen. Sundhedsvæsenet og især psykiatrien har længe været underfinansieret i forhold til det stigende pres herunder markante stigninger i mennesker, der kæmper med psykiske lidelser. Der er stadig lang vej til at vi får skabt ligeværdighed i behandling af fysiske og psykiske lidelser. I KD har vi også som det eneste parti fremlagt et udspil for misbrugsforebyggelse og behandling. Mange mennesker kæmper med en kombination af misbrug og psykiske lidelser, og det understreger behovet for at se det enkelte menneskes behov frem for at tænke i regneark og kasser.

Kommuner og regioner sættes fri gennem en fjernelse af serviceloftet og frihed til selv at prioritere uden detailstyring fra Christiansborg. Det er nemt at tale om decentralisering og mindre bureaukrati, men nu sætter KD handling bag og udfordrer de andre partier til at gøre det samme. Med en markant styrkelse af det kommunale og regionale selvstyre er det også vigtigt at få styrket de lokale og regionale medier, så den kritiske journalistik i kommuner og regioner får bedre vilkår. Øget mediestøtte kan også bidrage til sammenhængskraft og fællesskab i en tid, hvor mediebilledet er i hastig forandring og under voldsom påvirkning af globale mediegiganter.

Det glæder mig også, at KD nu lægger op til et løft af kulturområdet. Det vil styrke mulighederne for det gode liv og øge den mentale trivsel – det trænger vi til. Vi har brug for både noget at leve af og noget at leve for i Danmark, derfor skal vi have en sammenhængende økonomisk politik med vægt på arbejdsudbud og gode rammer for erhvervslivet samtidig med, at vi prioriterer nære relationer, menneskelig trivsel og kultur.

Annonce
Hvide Sande For abonnenter

70-årige Ove har fisket fra Tyskerhavnen i over 50 år: Jeg ville være glad, hvis laksefabrikken blev væk

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Hvide Sande

Freja kunne ikke få en dagplejeplads til datteren Saga: Nu kæmper Hvide Sande for en vuggestue

Navne For abonnenter

Christina fra Skjern fandt en konkylie på stranden: Det fund har sendt hende i det internationale modemagasin Vogue

Ringkøbing-Skjern

TP Kjoler fik navn på tyv på ét døgn

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Danmarkspremiere: Arkitekt Flemming Bay-Jørgensen designer stole af vand-rør og andre glimt fra Gamle Dage

Morten Messerschmidt ny formand for Dansk Folkeparti

Sport For abonnenter

Nogen jagter det perfekte slag hele livet: Jytte fra Hover lavede 'hole in one' to gange på fire måneder

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Ringkøbing-Skjern

Kjoleforretning offentliggør video af fræk tyv: - Jeg ved godt, det er ulovligt

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Debat

Troen og tvivlen: Inger skal opstå fra de døde, siger Johannes. Hvis blot der er én af de tilstedeværende, der har troen!

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Ringkøbing-Skjern

Ringkøbing

Samler underskrifter mod Raunonia: Så mange har nu skrevet under

Annonce