Annonce
Læserbrev

Ro(h)dfæstet 2030-plan fra KD

Læserbrev: En helstøbt politisk plan frem til 2030 inklusiv en økonomisk finansiering er netop blevet fremlagt af KD som folketingets nyeste parti. Det kom åbenbart som en overraskelse for en del, at KD er et politisk parti med politik på mange hylder. Menneskeværd, næstekærlighed og bæredygtighed udfoldes i praktisk politik på en lang række områder ligesom KD`s folkevalgte i mange år har gjort både i byråd og regionsråd.

Planen indeholder velkendte familiepolitiske forslag om frit valg af børnepasning herunder også tilskud til hjemmepasning, gratis parrådgivning og styrkelse af rådgivning før og efter en eventuel abort dertil kommer også forslag om minimumsnormeringer, der skal sikre tid til omsorg for de børn, der passes i institution.


Annonce

Som regionsrådsmedlem glæder jeg mig i særlig grad over det massive løft på 14 milliarder til sundhed og psykiatri i planen.


Som regionsrådsmedlem glæder jeg mig i særlig grad over det massive løft på 14 milliarder til sundhed og psykiatri i planen. Sundhedsvæsenet og især psykiatrien har længe været underfinansieret i forhold til det stigende pres herunder markante stigninger i mennesker, der kæmper med psykiske lidelser. Der er stadig lang vej til at vi får skabt ligeværdighed i behandling af fysiske og psykiske lidelser. I KD har vi også som det eneste parti fremlagt et udspil for misbrugsforebyggelse og behandling. Mange mennesker kæmper med en kombination af misbrug og psykiske lidelser, og det understreger behovet for at se det enkelte menneskes behov frem for at tænke i regneark og kasser.

Kommuner og regioner sættes fri gennem en fjernelse af serviceloftet og frihed til selv at prioritere uden detailstyring fra Christiansborg. Det er nemt at tale om decentralisering og mindre bureaukrati, men nu sætter KD handling bag og udfordrer de andre partier til at gøre det samme. Med en markant styrkelse af det kommunale og regionale selvstyre er det også vigtigt at få styrket de lokale og regionale medier, så den kritiske journalistik i kommuner og regioner får bedre vilkår. Øget mediestøtte kan også bidrage til sammenhængskraft og fællesskab i en tid, hvor mediebilledet er i hastig forandring og under voldsom påvirkning af globale mediegiganter.

Det glæder mig også, at KD nu lægger op til et løft af kulturområdet. Det vil styrke mulighederne for det gode liv og øge den mentale trivsel – det trænger vi til. Vi har brug for både noget at leve af og noget at leve for i Danmark, derfor skal vi have en sammenhængende økonomisk politik med vægt på arbejdsudbud og gode rammer for erhvervslivet samtidig med, at vi prioriterer nære relationer, menneskelig trivsel og kultur.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Fremtiden i Hvide Sande er usikker: Næsten hele Atlantic Sapphires fabrik er ødelagt af branden

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Hvide Sande

Farligt stof i fjorden efter branden: Fredag formiddag skal forureningen undersøges nærmere

Hvide Sande For abonnenter

Hvide Sande Hallen lynhurtigt klar med husly: 50 mennesker evakueret under storbrand

Hvide Sande

Bådejere fik travlt med at flytte deres både under storbranden i Hvide Sande: - Vi skulle bare væk

Skjern

39-årig kvinde snydt: Solgte iPhone til 6.500 kroner - modtog falske pengesedler

Ringkøbing

Nu bliver Naturkraft også til koncertsted: - Vi vil gerne vise, at vi også kan spille en rolle som lokalt kulturhus

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Erhvervsnavne: Velkommen til syv nye selskaber

Debat

Forhøjede dagpenge er hjælp til kortvarigt ledige

Skjern

Tre mulige løsninger på Skjerns skoleproblem: Forskellen mellem den billigste og dyreste løsning er 150 millioner

Danmark For abonnenter

TV-klumme: Ud med taberne - vi gider dem ikke på tv

Hvide Sande

Klar melding fra politiet: Kan gå flere dage før efterforskningen af brandårsag i laksefabrik kan gå i gang

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Videbæk

Vognmand sur over bøde på 12.000 kroner for at transportere tyr og tre køer til slagteriet i samme lastbil

Annonce