Annonce
Sport

Rivaler vil savne Wozniacki på tennisbanerne

Stringer/Reuters
Tenniskollegerne har masser af lovord om Caroline Wozniacki, som mandag tager hul på sin sidste turnering.

Med en professionel karriere på 14 år har danske Caroline Wozniacki skabt sig både venner og rivaler på WTA-touren.

Blandt dem er rumænske Simona Halep, tjekkiske Petra Kvitova og tjekkiske Karolína Plísková, der på pressemøder lørdag i Melbourne alle fortæller, at danskeren vil blive savnet, når Australian Open - Wozniackis sidste turnering - er ovre.

Flere steder er Wozniacki blevet beskrevet som en både sjov og vellidt karakter blandt tenniskvinderne, og det billede bekræfter verdens nummer to, Plísková.

- Jeg er sikker på, at hun vil blive savnet. Hun er en fantastisk person og også en fantastisk spiller, siger tjekken på pressemødet.

I alt ti gange har de to spillet mod hinanden.

Selv om Wozniacki har vundet flest gange i de indbyrdes opgør, nemlig seks, er der kun lovord fra tjekken om den tidligere danske verdensetter.

- Hun (Wozniacki, red.) har spillet rigtig god tennis. Til træning har hun altid gjort sit bedste og altid til kampene. Det var altid gode kampe mod hende, som også var meget sjove, fordi hun kan være sjov både på og uden for banen.

- Det er trist for mig, at hun ikke skal spille mere. Men jeg er sikker på, at hun ved, hvad hun gør. Jeg ønsker hende kun det bedste.

En anden spiller, som Wozniacki har haft en del at gøre med, er Petra Kvitova, som hun har spillet i alt 14 kampe imod.

- Det vil jeg helt sikkert, svarer Kvitova, da hun bliver spurgt, om hun vil savne Wozniacki.

- Vi er gode venner med Caro. Vi er den samme alder. Det bliver helt sikkert mærkeligt ikke at se hende til turneringer og på banen.

Udenfor banen har Wozniacki også besøgt Kvitova, da tjekken var ved at komme sig efter et knivangreb i 2016.

Det skete i 2017, kort inden at Wozniacki skulle deltage i en turnering i Tjekkiets hovedstad, Prag.

Rumænske Simona Halep og Wozniackis forhold vil altid være præget af den lange og hårde Australian Open-finale, de to spillede i 2018, som danskeren triumferede i.

- Det har altid været et godt minde for mig, siger Halep på sit pressemøde.

- Jeg har altid sagt, at den kamp gav mig troen på, at jeg en dag kunne vinde en grand slam, uddyber Halep, der efterfølgende har vundet grand slam-turneringerne French Open og US Open.

Halep er sikker på, at danskeren vil blive savnet.

- Helt sikkert, ja, for hun er en rar person. Vi er blevet vant til at se hende hver dag til turneringer på touren. Hun vil blive savnet, og jeg er sikker på, at der venter hende mange gode ting, siger hun.

Endnu har Wozniacki ikke meldt sine karriereplaner efter Australian Open ud.

Men hun fortæller til et pressemøde lørdag, at hun har "flere sjove projekter" på vej og blandt andet skal finde tid til at komme på bryllupsrejse med sin mand, David Lee, som hun blev gift med i sommeren 2019.

Mandag møder Caroline Wozniacki amerikanske Kristie Ahn i første runde af Australian Open.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Børnetegning som altertavle og ingen Jesus på korset: Lettere amputeret kirke genåbner

Læserbrev

Burde Danmarks Naturfredningsforening skifte navn til Danmarks NaturForureningsForening?

Læserbrev: Jeg synes, det er beskæmmende endnu en gang at se Danmarks Naturfredningsforening demonstrere sin magt, bare fordi de kan, og samtidig bruge naturbeskyttelseshensyn som undskyldning eller påskud. Sagen vedrørende 11 sommerhusområder på Holmsland Klit, hvor der af juridiske årsager skal dispenseres fra §3-restriktioner, når der skal bygges om, bygges til eller nybygges, er endnu et eksempel på DN's evige trang til at demonstrere magt uden skelen til, om det nødvendigvis gavner naturen. Jeg tror, alle med bare minimal indsigt i denne sag er enige om, at det er rent juristeri, når kommunerne ikke i tide fik lokalplanerne på plads i disse såkaldte "aftaleområder", inden den nuværende naturbeskyttelseslov trådte i kraft i starten af halvfemserne. Nu er de berørte grundejere så blevet gidsler i en sag, hvor DN åbenbart har trang til at demonstrere sin magt. Dette uagtet, at parterne i sagen er enige om, at ingen har begået denne juridiske fodfejl med forsæt. Men tilbage til naturen, som bør være DN's fokus i denne sag. Foregår der rent faktisk overgreb på uerstattelig og jomfruelig klit hede i disse områder? For overblikkets skyld skal vi huske på, at små 10 procent af Danmarks areal for nuværende er §3-område og herunder stort set al ubebygget areal på Holmsland Klit. Vi vader i bogstaveligste forstand i natur til knæene, uanset hvilken vej vi skal. Det er efterhånden almindeligt at DN er første hurdle, uanset hvad der skal laves. Om det er oprensning af en gammel grøft eller renovering af en sti eller bare udskiftning af et tørrestativ, så skal DN høres og være tilfreds. I denne sag snakker vi om 7-800 sommerhusgrunde, altså sandsynligvis knap 100 hektar. Det kan så vurderes i forhold til de cirka 25.000 hektar §3-arealer, der er alene i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det er da også forkasteligt, at vi som borgere skulle formaste os til at bruge en lille smule natur. Nu er DN heldigvis blevet enig med sig selv om, at hvis bare der er hyben nok på grunden, så vil man ikke bruge sin magt ... Så kære grundejere; få nu smidt nogle hyben i jorden, så er der ikke flere problemer med DN. Hyben er i øvrigt en invasiv plante, som stat, kommuner og private, herunder grundejerforeninger, bruger en masse energi og penge på at bekæmpe i klitterne.

Annonce