Annonce
Rejser

Rispapir og kunst: Jul i Frihedens Svanesøen forvandles til unikt lysunivers

Tivoli Friheden har fået det hollandske Chinese Light Festival Company til at udsmykke forlystelsesparkens område Svanesøen i anledning af Jul i Friheden. En række kunsthåndværkere arbejder på installationerne, som de har taget billeder af undervejs i processen. PR-foto
Kunsthåndværkere forvandler området Svanesøen i Tivoli Friheden til et magisk eventyrunivers med inspiration fra kinesisk håndværk med rispapir og lys. Dermed bliver Svanesøen som noget nyt i år inddraget i Jul i Friheden.
Annonce

For tredje år i træk inviterer Tivoli Friheden i Aarhus indenfor til Jul i Friheden. Hvert år har budt på en julenyhed som et lysende kæmpe kærlighedstræ og et 40 meter højt juletræ af lyskæder. I år er det forlystelsesparkens område Svanesøen, der står klar til at blive indtaget af julen. Kunsthåndværkere fra det hollandske China Light Festival Company skaber området ved hjælp af traditionelle, kinesiske metoder og oldgammelt håndværk.

- Vi ville gerne skabe en kunstnerisk lysinstallation, men noget man ikke har set før. Når gæsterne besøger Jul i Friheden, møder de det, man kender, men de skal også gerne opleve noget nyt, fortæller Morten Palm, der er marketingschef i Jul i Friheden.

Jul i Friheden

Fra 16. november til 30. december åbner Jul i Friheden fra klokken 13 hver dag.

Entré er 135 kroner for voksne. Sæsonkort Platin eller Deluxe giver også adgang.

Læs mere på www.friheden.dk.

Annonce

Lys i vintermørket

Den funklende lys- og kunstinstallation bliver skabt med ikke mindre end 5.000 farverige LED-lys, lanterner af mere end 740 kvadratmeter stof og 1800 meter elektriske kabler. Inspireret af området i Tivoli Friheden med navnet Svanesøen, der er opkaldt efter eventyrballetten af samme navn, vil besøgende kunne opleve et væld af lysende lamper, lysbobler, svaner og blomster lavet af rispapir.

- Når mørket falder på, bliver det virkelig flot, mener Morten Palm om det, der er knap en millioninvestering for den aarhusianske forlystelsespark.

China Light Festival Company arbejder med et kinesisk håndværk, der oprindeligt stammer fra Zichuan-provinsen i Kina. Virksomheden blev grundlagt i 2012 i Holland og har siden skabt store lys-events i udlandet. Til lysinstallationen i Svanesøen har fem kunsthåndværkere stået for arbejdet med at svejse, tænde, indpakke og male alle lanternerne.

Der sker også i Jul i Friheden:

Friheden bliver udsmykket og oplyst med blandt andet 300 juletræer, 3.000 julekugler og 300.000 julelys – og desuden byder parken på julemusik og underholdning for alle aldre.

I julemandens værksted kan børn få lov at hviske deres største ønske til julemanden eller gå på opdagelse lige dér, hvor alle julegaver pakkes til verdens børn.

På nissernes postkontor kan unge som ældre skrive julekort på gammeldags facon, og sende varme julehilsner til dem de har kær.

Årets besøgende kan kaste sig ud i de udvalgte forlystelser, der holder åbent i den mørke vintertid. Fra toppen af Danmarks højeste frit-faldsforlystelse Hjertekig har man udsigt over Aarhus.

Man kan også blive på jorden og nyde Skytower, der i anledning af højtiden forvandler sig til Danmarks største juletræ eller vandre igennem en 70 meter lang lystunnel, der fører besøgende direkte til julemandens levende rensdyr.

Bodebyen præsenterer igen i år et væld af julegodter og varme drikke at lune sig på. Besøgende kan også se frem til en række madboder, der byder på alt fra hjemmelavede churros til kvalitetsburgere eller fish’n’chips. Der mulighed for at finde julegaver blandt 45 boder.

Oplyst får installationerne, der er skabt af rispapir, et helt særligt udtryk. Billedet er fra kunsthåndværkernes arbejde. PR-foto
Det er store formater, som Chinese Light Festival Company arbejder med. PR-foto
Fra kunsthåndværkernes arbejdsplads. PR-foto
Stor installation til området Svanesøen er næsten klar. PR-foto
En række af installationerne, der er dækket af rispapir. Når de er monteret i Tivoli Friheden kommer de til at lyse op i forbindelse med Jul i Friheden. PR-foto
Et billede taget undervejs i arbejdet med at skabe lysinstallationer af rispapir til området Svanesøen. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce