Ringkøbing-Skjern

Riskær-kandidat: Dorte Jarlby kom ikke ud af starthullerne

Kim Durup, som nu er partiet Klaus Riskær Pedersens eneste kandidat i Vestjyllands Storkreds, fortæller om samarbejdsproblemerne med Dorte Jarlby. Privatfoto
Kim Durup, som nu er eneste kandidat i Vestjyllands Storkreds for partiet Klaus Riskær Pedersen, har oplevet dårligt samarbejde med den nu vragede Hvide Sande-kandidat.

Hvide Sande: Når partistifter Klaus Riskær Pedersen har valgt at droppe Dorte Jarlby som folketingskandidat, handler det om dårligt samarbejde med ikke mindst Kim Durup, som nu er eneste tilbageværende kandidat for partiet i Vestjyllands Storkreds.

Det fortæller Kim Durup til Dagbladet.

- Ja, det er mig, det drejer sig om - men også mange af de andre kandidater. Oplevelsen har været, at Dorte ikke rigtig er kommet ud af starthullerne i forhold til relevante events og arrangementer. Der har simpelthen været for lidt action. Fornemmelsen fra København har været, at der ikke rigtig har været hul igennem til hende; der har været kontakt til mig, men ikke så meget til hende, siger han.

Dertil kommer, at Dorte Jarlby - som var udpeget til særligt at tage sig af det udlændinge- og integrationspolitiske område - ifølge Kim Durup ikke har været helt på linje med sit parti i det spørgsmål:

- Vores politik er, at vi vil inkludere de mange, som vil Danmark, og ekskludere de få, som ikke vil. Der har hun nok været lovlig forhippet på, at alle skulle integreres for enhver pris. Selv dem, som vi kæmper for at integrere, har syntes, det var for vagt et synspunkt, siger Kim Durup.

Til Dagbladet har Dorte Jarlby tidligere fortalt om sine holdninger på området:

- Det er forkert, at vi sætter dem i flygtningelejre, også på øen Lindholm. De, der er her og skal være her i en periode, har bedre af at blive integreret i huse rundt om i landet. Familier kan jo renovere huse, så de bliver en del af samfundet. De kan jo tage en masse kundskaber og det sociale med tilbage til deres lande. De skal ikke sidde i en lejr. Nu taler vi primært om familier med børn. Hvis kriminelle og afviste ikke vil rejse hjem, skal de blive i fængslet, men der er også menneskerettigheder og derfor nogle ting, man ikke kan få løst, sagde Dorte Jarlby i marts.

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Hvide Sande

Hvide Sande-fisker fangede torsk med plastikemballage i maven

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

Vestjylland

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Annonce