Annonce
Ringkøbing

Ringkjøbing Gymnasium vil være vild med vilje

Morten D.D. var i december gæst på Ringkjøbing Gymnasium. - Jeg er sikker på, at hans optræden har været med til at sikre, at vi ikke kommer til at mangle engagerede elever, når vi i foråret går i gang med at give plads til mere natur på den store grund omkring gymnasiet, siger Lars Roesen. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Naturelskeren Morten D.D. Hansen, har været med til at inspirere Ringkjøbing Gymnasium til at skifte de store grønne græsarealer ud med mere vild natur.

Ringkjøbing: - Som alle andre er man på Ringkjøbing Gymnasium stillet over for store udfordringer med at opretholde så meget som muligt af en normal hverdag på trods af de COVID-19-restriktioner, som nu er blevet skærpet yderligere. Siden den 14. december har eleverne været hjemsendt og er blevet undervist virtuelt af deres lærere, som også arbejder hjemmefra. Denne situation kommer til at vare ved indtil i hvert fald den 17. januar, og det er en stor tilfredsstillelse at se, hvor seriøst og professionelt både elever og lærere håndterer situationen, så kvaliteten i uddannelsen fortsat sættes i højsædet, skriver rektor Lars Roesen i en pressemeddelse.

Udvikler skolen

- Selv om alle tager udfordringerne op med godt mod, er det klart, at det tærer på alles mentale overskud, at vi ikke længere kan mødes fysisk på gymnasiet, og at der har måttet skrues ned for så mange værdifulde aspekter af det at gå i gymnasiet. Derfor er det vigtigt, at vi sørger for at holde liv i vores fællesskab på alternative måder, og at vi fortsat arbejder på at udvikle skolen, for eksempel ved at forberede initiativer, selv om de først kan udfoldes, når vi forhåbentlig snart kommer tilbage til normale tider, skriver Lars Roesen.

Et af de initiativer, der er under forberedelse, er at give gymnasiet en grønnere profil:

- På gymnasiet forvalter vi ikke blot de unges uddannelse og vedligeholder de bygninger, som uddannelsen foregår i; vi er også ansvarlige for en stor grund på over seks hektar, hvoraf en del naturligvis anvendes til idrætsaktiviteter, men hvoraf store dele faktisk ligger hen som gold græsplæne. Disse arealer vil vi nu give mere liv ved at genforvilde dem, så de bliver voksested for flere slags planter, hvilket vil gøre dem mere attraktive for insekter og dermed fugle og andre dyr, siger Lars Roesen.

Annonce

Biodiversitet

Dermed ønsker gymnasiet at give sit lille bidrag til at øge biodiversiteten og samtidig give eleverne en større forståelse for vigtigheden af en bæredygtig levevis:

- For os er det et vigtigt element i den almene dannelse, som er det, der besjæler hele vores uddannelsesform og er med til at give vores elever personlig myndighed og dermed gøre dem til gode samfundsborgere. Derfor er jeg glad for, hvor stor interesse der har vist sig for dette initiativ blandt både elever og medarbejdere, siger Lars Roesen.

Initiativet skal drives frem af det grønne udvalg, som blev oprettet før nedlukningen, og som består af både elever og lærere samt rektor selv; skolens pedeller er også med på vognen og har faktisk allerede på egen hånd gjort meget for at fremme biodiversiteten på matriklen, hvilket rektor var meget glad for at erfare, da han tiltrådte i oktober.

Annonce

Grænseløst engagement

Startskuddet til den spændende proces blev givet med et forrygende fællesarrangement med naturelskeren Morten D.D. Hansen lige før nedlukningen i december. Morten D.D. er museumsinspektør på Naturhistorisk Museum i Århus og kendt fra medierne.


Med sit særegne mix af stor faglighed, grænseløst engagement i naturen og stand-up-performance formåede Morten D.D, at overbevise eleverne om, at det gør en forskel, hvordan vi hver især forholder os til naturen og arternes overlevelse.

Lars Roesen, rektor


- Med sit særegne mix af stor faglighed, grænseløst engagement i naturen og stand-up-performance formåede Morten D.D, at overbevise eleverne om, at det gør en forskel, hvordan vi hver især forholder os til naturen og arternes overlevelse, og jeg er sikker på, at hans optræden har været med til at sikre, at vi ikke kommer til at mangle engagerede elever, når vi i foråret går i gang med at give plads til mere natur på den store grund omkring gymnasiet, siger Lars Roesen.

- Dermed vil udsigten til lokalt og konkret at kunne være med i et fællesskab, der aktivt gør noget godt for biodiversiteten, også kunne være et lys i COVID-19-restriktionernes mørke og være med til at holde modet oppe, siger Lars Roesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Restauranter i Søndervig og Hvide Sande lider under taxa-mangel: - I yderste tilfælde har vi selv kørt gæster hjem

Annonce