Annonce
Ringkøbing

Ringkjøbing Gymnasium begyndte på Alkjærskolen for 40 år siden: 4.500 elever har fået studenterhuen på gymnasiet

Mandag begyndte fire nye klasser i 1g på Ringkjøbing Gymnasium. De bliver den 40. årgang. Pressefoto
Omkring 4.500 elever har gået på Ringkjøbing Gymnasium, der mandag kunne tage hul på at uddanne årgang nummer 40. Jubilæet blev markeret med friske boller og en sang. Den store jubilæumsfest bliver holdt til november.

Ringkøbing: Mandag begyndte fire nye klasser i 1g på Ringkjøbing Gymnasium. De bliver den 40. årgang, idet det i dag er 40 år siden, at Ringkjøbing Gymnasium modtog den første årgang, som begyndte på Alkjærskolen i lejede lokaler.

Amtsrådet vedtog det nye gymnasium i marts måned, rektor Jack Würtz blev ansat i maj, og mandag den 13. august 1979 begyndte undervisningen i lånte lokaler på Alkjærskolen.

- Der var fire klasser (to sproglige og to matematiske), syv fastansatte lærere, trange forhold, men en udpræget pionerånd. Ingen af de nye elever havde søgt om at komme på Ringkjøbing Gymnasium, der jo slet ikke eksisterede på ansøgningstidspunktet, og selv om der måske nok var lidt nervøsitet ved alt det nye, var der også en udpræget glæde ved at være med til at bygge noget op, siger den nuværende rektor Tonny Hansen. Omtrent samtidig med skolestarten i 1979 begyndte arkitekt Flemming Bay-Jørgensen at tegne det nye gymnasium. I maj 1980 blev det første spadestik taget, og i august 1981 var man klar til at tage bygningerne i brug. - Da gymnasiet flyttede ind i egne bygninger, begyndte hverdagen på gymnasiet. I de forløbne 40 år har circa 4.500 unge mennesker taget deres studentereksamen på Ringkjøbing Gymnasium. Den har bragt dem mange forskellige steder hen i livet senere hen, idet de har taget mange forskellige veje i deres videre liv med studentereksamen som adgangen til en videregående uddannelse. En del er blevet her på egnen eller er vendt tilbage igen, mens andre bor rundt om i Danmark og hele Verden. Men de glemmer aldrig deres tre år på Ringkjøbing Gymnasium. Der kom for eksempel 1200 mennesker til gymnasiets 25 års jubilæum, så det bliver spændende at se hvor mange, der kommer lørdag den 23. november, hvor gymnasiet fejrer 40 års jubilæet for de tidligere elever, siger Tonny Hansen.

Mandag blev der sunget fødselsdagssang, og alle elever fik friskbagte boller i 10-pausen.

Annonce
40 års jubilæt blev markeret med en sang. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Åbent brev til byrådet: Tag hensyn til handicappede og bevar Jobcenter og Borgerservice i midtbyen

Læserbrev: Kære politikere, Når I tirsdag tager hul på den videre beslutningsproces vedrørende Innovest II, vil vi i Danske Handicaporganisationer gerne pege på, at en udflytning af Borgerservice og Jobcenter eller andre offentlige serviceorganer til Innovest er uhensigtsmæssig for mange persongrupper – ikke mindst personer med nedsat førlighed. Hvis der sker en flytning, langt væk fra rutebilsstationen og banegården, vil det således være ganske svært for mange at deltage i møder hos de to serviceorganer. I dag går der dog nogle busser til Skolebyen, men disse er naturligvis prioriteret efter skolens time-skema. Og skulle man, som person med funktionsnedsættelse, endelig komme helt ud i den ende af Skjern by, ligger Ringvejen som den næste store forhindring. At krydse ringvejen er særdeles farligt, hvis bevægeapparatet ikke er som en ung sportsudøvers. Langt de fleste personer med et handicap, vil meget gerne have et tilknytningsforhold til arbejdsmarkedet, men det bliver meget sværere, og for nogen umuligt, at deltage i møder på Innovest II, hvis man er tvunget til at benytte offentlige transportmidler og så dernæst skal bevæge sig den, iflg. Google Maps, lange tur på cirka 2 km til Innovest. Så kære politikere – tag hensyn til mobiliteten for personer med bevægelseshandicap og bevar servicefunktionerne i Skjern midtby.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sidste bold er endnu ikke slået: 20 års kamp om rigmandens ulovlige tennisbane på Klitten

Annonce