Annonce
Sport

Ringkøbings nye træner har ikke fortrudt: Jeg er ikke afskrækket af nedrykningen

Claus Christiansen skal nu sammen med sportschef Jens Nielsen til at samle en slagkraftig trup til næste sæson. Foto: Ole Nielsen.
Claus Christiansen har haft to begivenhedsrige uger i Ringkøbing IF, men han har ikke set noget, der har gjort, at han har fortrudt sit nye job som cheftræner.
Annonce

Ringkøbing: En nedrykning oven på to begivenhedsrige uger.

Sådan er status for Ringkøbing IFs nye cheftræner Claus Christiansen, der forgæves blev hentet ind før tid i håb om, at han kunne skabe et mirakel efter fyringen af Nicolai Wael.

- Men alt det her har altså ikke afskrækket mig. Tværtimod. Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang med arbejdet for alvor, fortæller Claus Christiansen.

Skader og karantæner har gjort, at Claus Christiansen har skullet ud i de fjerneste hjørner af førsteholdstruppen for at have spillere nok med til de sidste kampe.

- Jeg har godt nok set mange spillere allerede. Vi har været ude på de sidste ressourcer. To af spillerne på bænken til kampen mod FA 2000 havde jeg stort set ikke set i aktion inden kampen, fortæller Claus Christiansen.

Annonce

Vi gav det et okay skud

Han er selvfølgelig skuffet over nedrykningen.

- Jeg synes, vi gav det et okay skud. Vi var tæt på at bevare chancen. Med bare en smule held og skarphed havde vi jo vundet over FA 2000. Men jeg har set en trup, hvor spillerne hang med hovedet. De har godt nok manglet selvtillid. Jeg har også set en trup, der har manglet fysisk form. Det har været tydeligt til både træning og kamp. Den måde, jeg vil spille fodbold på, kræver en god form, og den form er spillerne ikke i, forklarer Claus Christiansen.

Nu får spillerne to ugers ferie. Det er alt. Tidligere har RIF været ramt af, at mange spillere har været på ferie forskudt af hinanden. Nogle har endda været på ferie i starten af efterårssæsonen.

- Jeg har ikke overblik over, hvordan det ser ud i år. Men heldigvis holder de fleste ferie i Danmark i år, så fraværet bliver nok ikke så højt, siger Claus Christiansen.

Annonce

Den rigtige trup skal samles

Nu venter der ham og sportschef Jens Nielsen et hårdt arbejde med at samle den rigtige trup til næste sæson.

- Vi skal have spillere, der vil det her. Spillere, der vil træne meget og træne hårdt. Vi skal nok stille et slagkraftigt hold. Også selv om vi ikke længere må have kontraktspillere. Jeg har set mange unge spillere i RIF. Mange af dem er dygtige. Det er den talentmasse, som vi skal satse på fremadrettet, siger Claus Christiansen.


Vi skal have spillere, der vil det her. Spillere der vil træne meget og træne hårdt. Vi skal nok stille et slagkraftigt hold.

Claus Christiansen, cheftræner i Ringkøbing IF


Spillerne starter igen den 20. juli.

- Vi skal sørge for at komme godt i gang i en sæson med ny struktur. Først skal der spilles en turnering på 20 kampe, og bagefter bliver der et oprykningsspil for de fire bedste hold i puljen sammen med de fire bedste hold fra en anden pulje. Jeg vil helst med i Århuskredsen i stedet for kredsen med de fynske hold. Det vil gøre det meget lettere for mig at lure de kommende modstandere af. Lige nu har jeg intet overblik over de kommende modstandere, for vi havde jo satset på at blive oppe, slutter Claus Christiansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Søndervig Vandværk: Det ligner chikane fra forsyningens side

Ringkøbing

Søndervig Vandværk går solo og investerer for 18 millioner

Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Ringkøbing-Skjern

Lige nu: Ingen vand flere steder i Søndervig og Hvide Sande

Annonce