Annonce
Ringkøbing

Ringkøbings nye kaffe- og vinbar: Raasted Baghus i Vester Strandgade inviterer inden for resten af sommeren

Raasted Baghus har taget den lille gård bag forretningen i brug. Pressefoto Raasted.
Mette Mosgaard, indehaver af butikken Raasted i Vester Strandgade, serverer nu drinks, vin, øl og kaffe samt en god kage i baghusets café i butikkens åbningstid samt fredag aften. Ind imellem vil der også være live musik.
Annonce

RINGKØBING: Hun har længe haft ønske om at åbne en lille kaffe- og vinbar i forbindelse med Raasted, og nu skulle det være:

I fredags åbnede Mette Mosgaard Raasted Baghus i Vester Strandgade. Her er der indrettet bar med udeservering i den lille baggård.

- For nyligt siden kom en ung pige ind i forretningen, og spurgte, om jeg manglede nogen til at give en hånd med. Det gav mig muligheden for at åbne Baghuset på fuld tid, fortæller Mette Mosgaard.

Hidtil har man kunnet købe en kop kaffe, et glas vin eller en øl i cafeen, der også har været brugt til arrangementer af forskellig art uden for normal åbningstid. Men med ansættelsen af Marie-Louise Mark er det blevet muligt for Mette Mosgaard at åbne kaffe- og vinbar i butikkens åbningstider samt fredag aften.


For cirka fem uger siden kom en ung pige ind i forretningen, og spurgte, om jeg manglede nogen til at give en hånd med. Det gav mig ideen til at åbne cafeen i baghuset på fuld tid,

Mette Mosgaard, indehaver Raasted.


I Raasted Baghus bydes der nu på drinks, specialøl, vin og kaffe; en croissant, snegl eller lignende kan man også købe.

Raasted Baghus holder åbent hver dag hele sommeren; ejer Mette Mosgaard vil lige se, hvordan det spænder af. Pressefoto Raasted.

- Vi har udvalgt det bedste, så kvaliteten kan jeg stå inde for, siger Mette Mosgaard.

- Alle er velkomne til at kigge inden for, og man må også gerne tage sin bærbare med og for eksempel holde små møder. Hensigten med Baghuset er at skabe en oase, der giver folk mulighed for et lille afbræk i hverdagen.

Annonce

En sommer-test

- Man har altid kunnet købe sig en kop kaffe eller et glas vin i baghuset, men jeg har ikke kunnet drive det som en rigtig kaffebar, fordi jeg også samtidig skulle passe butikken. Så da Marie-Louise kom ind i billedet, fik jeg altså pludselig chancen, fortæller hun.

Mette Mosgaard understreger, at der - i alt fald indtil videre - er tale om en sommer kaffe- og vinbar, hvor hun får testet, om café-konceptet er bæredygtigt.

Raasted Baghus satser på kvalitetsprodukter, man ikke finder andre steder i byen. Pressefoto Raasted.

På forhånd er hun dog optimistisk. Hun er overbevist om, at der er baggrund for en sådan café i Ringkøbing; et sted, hvor også en lidt ældre målgruppe kan være social og hygge sig sammen over en kop friskbrygget kaffe, en drink, et glas godt vin eller en specialøl.

- Vi sælger også ud af huset; så vil man for eksempel hellere sidde på havnen med sin kaffe eller sin vin, er der kun 100 meter derned, siger Mette Mosgaard.

Hun vil desuden ind imellem arrangere live koncerter fredag aften hvor vinbaren er åben hele året, og i sommerhalvåret også lørdag formiddag. Det næste live arrangement finder sted lørdag den 1. august fra klokken 12 til 15.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

150 tilskuere blev krydset af på listen inden de kunne komme til pokalkamp mellem Rækker Mølle Håndbold og Mors-Thy Håndbold

Annonce