Erhverv

Ringkøbings købstadschef: Nygade Nord har masser af udviklingspotentiale

Købstadschef Jacob Muldkjær Rasmussen håber, at renoveringen af Nygade Nord vil gøre gaden mere attraktiv for handelslivet. Foto Poul Osmundsen.
Jacob Muldkjær Rasmussen er glad for gaderenovering; det kan være med til at løfte handelslivet i Ringkøbings midtby, mener han.

RINGKØBING: Lige nu er det måske lidt svært at forestille sig, for gaden ligger hen som én stor arbejdsplads.

Men Nygade Nord - den del af gaden, der ikke er gågade - har masser af potentiale, mener købstadschef Jacob Muldkjær Rasmussen.

- Jeg er glad for, at man ofrer pengene på at sætte gaden i stand. Det er selvfølgelig træls for de forretninger, der ligger i gaden, mens det står på, men når arbejdet er færdigt, bliver det godt, siger han.

Der er flere grunde til, at købstadschefen glæder sig over gaderenoveringen.

- Bare i den forløbne måned har vi haft fire butiksåbninger, så der er efterspørgsel på butikslokaler i midtbyen, og der er flere tomme lejemål i Nygade Nord, siger han.

Jacob Muldkjær Rasmussen tvivler på, at der er nogen, der lejer sig ind i Nygade Nord, så længe renoveringsarbejdet står på. Men så snart den nye gade er færdig, tegner billedet helt anderledes, mener han.

- Gaden bliver flot, og selv om der stadig vil være biltrafik, bliver fortovene bredere, og nogle steder bliver der nærmest små pladser, hvor der kan sættes borde og stole ud. Selv om det er træls lige nu, bliver det en gave for de forretningsdrivende.

Så flot bliver Nygade Nord, når gaden står færdig til efteråret.

Et særligt miljø

Jacob Muldkjær Rasmussen tror, at beboerne og forretningsindehaverne i Nygade Nord har muligheden for at udvikle gadens egen personlighed.

- Det skal ske på deres præmisser. Men jeg kan forestille mig, at det vil være mindre specialbutikker, der kommer her. Og gaden kan meget vel udvikle sig i retning af det, vi ser i Vester Strandgade, hvor kunsthåndværk er i fokus, siger han.

Købstadschefen mener også, at ændringen af gadens udseende og funktionalitet i højere grad vil gøre den til en del af bymidten.

- Som det er nu, stopper folk bare op, når de når enden af gågaden, og kommer ikke videre. Med de ændringer, der sker, vil der være langt større sandsynlighed for, at de fortsætter ned ad gaden, siger han.

- Jeg håber, at vi kan begynde at lave events i Nygade Nord og for eksempel at spærre gaden af i forskellige sammenhænge, på samme måde, som Algade spærres af. Der er i alt fald ingen tvivl om, at det bliver flot, og at renoveringen vil være et løft for hele byen, fastslår Jacob Muldkjær Rasmussen.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Klitter ryddes for invasiv art: Klegod erklærer rynket rose krig

Klumme

Den dag, Munk knækkede farvekoden: Drengebørn skal da have lyserødt tøj på

Erhverv For abonnenter

Hydra-Grene investerer i Skjern-iværksætters firma: Unik mulighed for at få fat i fremtidens ingeniører

Tophistorier

Hvide Sande

Stræk og bøj: Strandfitness giver en god start på dagen

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Ringkøbing

Inden ny serie: Anders Aggers interview med 12-årig går viralt i Mellemøsten

Videbæk

Vin og vejr: Lokal vinavler er foreløbig rigtig godt tilfreds med den danske sommer

Sommerland

Forundringens Have udfordrer sanserne: Smid skoene, luk øjnene, spis ukrudt og gå ind i en livmoder

Annonce