Annonce
Erhverv

Ringkøbings købstadschef: Nygade Nord har masser af udviklingspotentiale

Købstadschef Jacob Muldkjær Rasmussen håber, at renoveringen af Nygade Nord vil gøre gaden mere attraktiv for handelslivet. Foto Poul Osmundsen.
Jacob Muldkjær Rasmussen er glad for gaderenovering; det kan være med til at løfte handelslivet i Ringkøbings midtby, mener han.

RINGKØBING: Lige nu er det måske lidt svært at forestille sig, for gaden ligger hen som én stor arbejdsplads.

Men Nygade Nord - den del af gaden, der ikke er gågade - har masser af potentiale, mener købstadschef Jacob Muldkjær Rasmussen.

- Jeg er glad for, at man ofrer pengene på at sætte gaden i stand. Det er selvfølgelig træls for de forretninger, der ligger i gaden, mens det står på, men når arbejdet er færdigt, bliver det godt, siger han.

Der er flere grunde til, at købstadschefen glæder sig over gaderenoveringen.

- Bare i den forløbne måned har vi haft fire butiksåbninger, så der er efterspørgsel på butikslokaler i midtbyen, og der er flere tomme lejemål i Nygade Nord, siger han.

Jacob Muldkjær Rasmussen tvivler på, at der er nogen, der lejer sig ind i Nygade Nord, så længe renoveringsarbejdet står på. Men så snart den nye gade er færdig, tegner billedet helt anderledes, mener han.

- Gaden bliver flot, og selv om der stadig vil være biltrafik, bliver fortovene bredere, og nogle steder bliver der nærmest små pladser, hvor der kan sættes borde og stole ud. Selv om det er træls lige nu, bliver det en gave for de forretningsdrivende.

Så flot bliver Nygade Nord, når gaden står færdig til efteråret.

Et særligt miljø

Jacob Muldkjær Rasmussen tror, at beboerne og forretningsindehaverne i Nygade Nord har muligheden for at udvikle gadens egen personlighed.

- Det skal ske på deres præmisser. Men jeg kan forestille mig, at det vil være mindre specialbutikker, der kommer her. Og gaden kan meget vel udvikle sig i retning af det, vi ser i Vester Strandgade, hvor kunsthåndværk er i fokus, siger han.

Købstadschefen mener også, at ændringen af gadens udseende og funktionalitet i højere grad vil gøre den til en del af bymidten.

- Som det er nu, stopper folk bare op, når de når enden af gågaden, og kommer ikke videre. Med de ændringer, der sker, vil der være langt større sandsynlighed for, at de fortsætter ned ad gaden, siger han.

- Jeg håber, at vi kan begynde at lave events i Nygade Nord og for eksempel at spærre gaden af i forskellige sammenhænge, på samme måde, som Algade spærres af. Der er i alt fald ingen tvivl om, at det bliver flot, og at renoveringen vil være et løft for hele byen, fastslår Jacob Muldkjær Rasmussen.

Annonce
Forsiden netop nu
Skjern Håndbold

Skjern sejrede sikkert mod oprykkerne - men de kunne have vundet større

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Annonce