Annonce
Erhverv

Ringkøbings købstadschef: Nygade Nord har masser af udviklingspotentiale

Købstadschef Jacob Muldkjær Rasmussen håber, at renoveringen af Nygade Nord vil gøre gaden mere attraktiv for handelslivet. Foto Poul Osmundsen.
Jacob Muldkjær Rasmussen er glad for gaderenovering; det kan være med til at løfte handelslivet i Ringkøbings midtby, mener han.

RINGKØBING: Lige nu er det måske lidt svært at forestille sig, for gaden ligger hen som én stor arbejdsplads.

Men Nygade Nord - den del af gaden, der ikke er gågade - har masser af potentiale, mener købstadschef Jacob Muldkjær Rasmussen.

- Jeg er glad for, at man ofrer pengene på at sætte gaden i stand. Det er selvfølgelig træls for de forretninger, der ligger i gaden, mens det står på, men når arbejdet er færdigt, bliver det godt, siger han.

Der er flere grunde til, at købstadschefen glæder sig over gaderenoveringen.

- Bare i den forløbne måned har vi haft fire butiksåbninger, så der er efterspørgsel på butikslokaler i midtbyen, og der er flere tomme lejemål i Nygade Nord, siger han.

Jacob Muldkjær Rasmussen tvivler på, at der er nogen, der lejer sig ind i Nygade Nord, så længe renoveringsarbejdet står på. Men så snart den nye gade er færdig, tegner billedet helt anderledes, mener han.

- Gaden bliver flot, og selv om der stadig vil være biltrafik, bliver fortovene bredere, og nogle steder bliver der nærmest små pladser, hvor der kan sættes borde og stole ud. Selv om det er træls lige nu, bliver det en gave for de forretningsdrivende.

Annonce
Så flot bliver Nygade Nord, når gaden står færdig til efteråret.

Et særligt miljø

Jacob Muldkjær Rasmussen tror, at beboerne og forretningsindehaverne i Nygade Nord har muligheden for at udvikle gadens egen personlighed.

- Det skal ske på deres præmisser. Men jeg kan forestille mig, at det vil være mindre specialbutikker, der kommer her. Og gaden kan meget vel udvikle sig i retning af det, vi ser i Vester Strandgade, hvor kunsthåndværk er i fokus, siger han.

Købstadschefen mener også, at ændringen af gadens udseende og funktionalitet i højere grad vil gøre den til en del af bymidten.

- Som det er nu, stopper folk bare op, når de når enden af gågaden, og kommer ikke videre. Med de ændringer, der sker, vil der være langt større sandsynlighed for, at de fortsætter ned ad gaden, siger han.

- Jeg håber, at vi kan begynde at lave events i Nygade Nord og for eksempel at spærre gaden af i forskellige sammenhænge, på samme måde, som Algade spærres af. Der er i alt fald ingen tvivl om, at det bliver flot, og at renoveringen vil være et løft for hele byen, fastslår Jacob Muldkjær Rasmussen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Millionprojekt skal samle landsbyen: Efter flere års arbejde, utallige møder og store indsamlinger begynder nedrivningen

Annonce