Annonce
Ringkøbing

Ringkøbing-Venstre bakker op om Qvist - Mikkelsen: Hvor vigtigt er det, hvor kandidaten sover?

Ringkøbing Venstreforening anbefaler medlemmerne at vælge Lennart Qvist, som er bosat i Ringkøbing, og derfor - som foreningen argumenterer ? er den eneste af de fem kandidater opfylder ønsket om, at den nye kandidat har bopæl i Ringkøbing-Skjern Kommune ? eller forventes at få det. Arkivfoto

Ringkøbing Venstreforening trækker det lokale aspekt ind valgkampen om det ledige folketingsmandat.

Ringkøbing-Skjern: Ringkøbing Venstreforening tænder i dag mandag op under valgkampen mellem de fem kandidater, der kæmper for at blive Venstres folketingskandidat i Ringkøbing-Skjern-Kredsen.

Det sker i et læserbrev, hvor Ringkøbing Venstreforening anbefaler medlemmerne at vælge Lennart Qvist, som er bosat i Ringkøbing, og derfor - som foreningen argumenterer - er den eneste af de fem kandidater opfylder ønsket om, at den nye kandidat har bopæl i Ringkøbing-Skjern Kommune - eller forventes at få det.

Foreningen peger på, at bopælskravet blev formuleret af Venstres kredsbestyrelse i pressemeddelelsen om Esbens Lunde Larsens afgang som folketingsmedlem.

- Vi må jo følge, hvad der er blevet sagt, og vi tager kredsbestyrelsen på ordet, siger næstformand Hakon Jørgensen i Ringkøbing Venstreforening.

- Vi mener, Lennart kan leve op til alle punkter, som kredsbestyrelsen har formuleret. Jeg ved godt, at det ikke kun er geografien, der kan kvalificere en kandidat, men Lennart har dokumenteret sit værd i hele kommunen, så jeg kan ikke se, han har nogle mangler i sin kvalifikationer til at skulle i folketinget. Lennart er tilflytter, ja, det er vi mange, der er. Han har bosat sig med sin familie og har lært at kende kulturen i Ringkøbing-Skjern Kommune, siger Hakon Jørgensen.

Anbefalingen af Lennart Qvist som "den eneste lokale kandidat" er bliver imødegået af erhvervsdirektør Kenneth Mikkelsen, som var den første til at melde sig som kandidat og ventes at blive Qvists hårdeste konkurrent til posten.

"Hvor vigtigt er det, hvor kandidaten sover?", skriver Kenneth Mikkelsen, der er bosat i Herning, i et indlæg, som han har postet via Facebook.

Han beder Venstre-medlemmerne spørge sig selv, om det er afgørende "om vores kommende folketingskandidats seng står 15 kilometer på den ene eller anden side af kommunegrænsen? Er der i virkeligheden ikke en række kvalifikationer, der er langt vigtigere?"

"Jeg er bosiddende 15 kilometer fra kommunegrænsen og har svært ved at se, at det udgør et problem i forhold til at repræsentere vælgerne i Ringkøbing-Skjern på Christiansborg", skriver Kenneth Mikkelsen.

"Jeg har fra dag ét meldt ud, at jeg på den korte bane ikke kan tilbyde at tage bopæl i Ringkøbing-Skjern Kommune. Vi har stadig uddannelsessøgende børn, som for godt to år siden oplevede en flytning fra Vildbjerg til Herning. Min kærestes job gør, at hun vil få op til halvanden times ekstra transporttid dagligt. Dette alt imens jeg opholder mig fire dage om ugen i København. Derfor kommer en flytning ikke på tale på den korte bane. Hvad der vil ske på den lidt længere bane, er svært at spå om, og derfor har jeg valgt ikke at love noget, som jeg måske efterfølgende ikke kan holde".

Anbefalingen fra Ringkøbing Venstre er den første officielle fra Venstre-foreningerne og kommer forud for det første af tre møder frem til kampvalget den 20. august.

Hans Chr. Tylvad, som er formand for Venstres Kommuneforening, tror ikke, at det spørgsmålet om det lokale kommer til at fylde noget på møderne.

- Det bliver i stedet kandidaternes politik. Det lokale aspekt kan Venstres medlemmer afgøre ved valget den 20. august, siger han.

Venstres kredsformand Bent Østergaard ønsker ikke at udtale sig om spørgsmålet.

I aften er der møde på Westergaards Hotel i Videbæk, hvor de fem kandidater Lennart Qvist, Ringkøbing, Kenneth Mikkelsen, Herning, Birgitte Vinding, Snekkersten, Sebastian Korsbakke Jensen, Aalborg, og Dorthe Jarlby, Herning, præsenterer sig.

Mødet er åbnet for alle interesserede - også ikke-medlemmer af Venstre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce