Annonce
Ringkøbing

Ringkøbing-Venstre bakker op om Qvist - Mikkelsen: Hvor vigtigt er det, hvor kandidaten sover?

Ringkøbing Venstreforening anbefaler medlemmerne at vælge Lennart Qvist, som er bosat i Ringkøbing, og derfor - som foreningen argumenterer ? er den eneste af de fem kandidater opfylder ønsket om, at den nye kandidat har bopæl i Ringkøbing-Skjern Kommune ? eller forventes at få det. Arkivfoto

Ringkøbing Venstreforening trækker det lokale aspekt ind valgkampen om det ledige folketingsmandat.

Ringkøbing-Skjern: Ringkøbing Venstreforening tænder i dag mandag op under valgkampen mellem de fem kandidater, der kæmper for at blive Venstres folketingskandidat i Ringkøbing-Skjern-Kredsen.

Det sker i et læserbrev, hvor Ringkøbing Venstreforening anbefaler medlemmerne at vælge Lennart Qvist, som er bosat i Ringkøbing, og derfor - som foreningen argumenterer - er den eneste af de fem kandidater opfylder ønsket om, at den nye kandidat har bopæl i Ringkøbing-Skjern Kommune - eller forventes at få det.

Foreningen peger på, at bopælskravet blev formuleret af Venstres kredsbestyrelse i pressemeddelelsen om Esbens Lunde Larsens afgang som folketingsmedlem.

- Vi må jo følge, hvad der er blevet sagt, og vi tager kredsbestyrelsen på ordet, siger næstformand Hakon Jørgensen i Ringkøbing Venstreforening.

- Vi mener, Lennart kan leve op til alle punkter, som kredsbestyrelsen har formuleret. Jeg ved godt, at det ikke kun er geografien, der kan kvalificere en kandidat, men Lennart har dokumenteret sit værd i hele kommunen, så jeg kan ikke se, han har nogle mangler i sin kvalifikationer til at skulle i folketinget. Lennart er tilflytter, ja, det er vi mange, der er. Han har bosat sig med sin familie og har lært at kende kulturen i Ringkøbing-Skjern Kommune, siger Hakon Jørgensen.

Anbefalingen af Lennart Qvist som "den eneste lokale kandidat" er bliver imødegået af erhvervsdirektør Kenneth Mikkelsen, som var den første til at melde sig som kandidat og ventes at blive Qvists hårdeste konkurrent til posten.

"Hvor vigtigt er det, hvor kandidaten sover?", skriver Kenneth Mikkelsen, der er bosat i Herning, i et indlæg, som han har postet via Facebook.

Han beder Venstre-medlemmerne spørge sig selv, om det er afgørende "om vores kommende folketingskandidats seng står 15 kilometer på den ene eller anden side af kommunegrænsen? Er der i virkeligheden ikke en række kvalifikationer, der er langt vigtigere?"

"Jeg er bosiddende 15 kilometer fra kommunegrænsen og har svært ved at se, at det udgør et problem i forhold til at repræsentere vælgerne i Ringkøbing-Skjern på Christiansborg", skriver Kenneth Mikkelsen.

"Jeg har fra dag ét meldt ud, at jeg på den korte bane ikke kan tilbyde at tage bopæl i Ringkøbing-Skjern Kommune. Vi har stadig uddannelsessøgende børn, som for godt to år siden oplevede en flytning fra Vildbjerg til Herning. Min kærestes job gør, at hun vil få op til halvanden times ekstra transporttid dagligt. Dette alt imens jeg opholder mig fire dage om ugen i København. Derfor kommer en flytning ikke på tale på den korte bane. Hvad der vil ske på den lidt længere bane, er svært at spå om, og derfor har jeg valgt ikke at love noget, som jeg måske efterfølgende ikke kan holde".

Anbefalingen fra Ringkøbing Venstre er den første officielle fra Venstre-foreningerne og kommer forud for det første af tre møder frem til kampvalget den 20. august.

Hans Chr. Tylvad, som er formand for Venstres Kommuneforening, tror ikke, at det spørgsmålet om det lokale kommer til at fylde noget på møderne.

- Det bliver i stedet kandidaternes politik. Det lokale aspekt kan Venstres medlemmer afgøre ved valget den 20. august, siger han.

Venstres kredsformand Bent Østergaard ønsker ikke at udtale sig om spørgsmålet.

I aften er der møde på Westergaards Hotel i Videbæk, hvor de fem kandidater Lennart Qvist, Ringkøbing, Kenneth Mikkelsen, Herning, Birgitte Vinding, Snekkersten, Sebastian Korsbakke Jensen, Aalborg, og Dorthe Jarlby, Herning, præsenterer sig.

Mødet er åbnet for alle interesserede - også ikke-medlemmer af Venstre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fest på toilettet: De unge trænger til et sted at være

Det er egentlig lidt ynkeligt. Tre gange inden for kort tid har kommunens vej- og parkafdeling måttet rydde op i toiletbygningen på havnen i Ringkøbing efter endnu en improviseret fest; den seneste gang endda med nytårskonfetti og det hele. Et eller andet må være galt, når en flok unge holder fest med øller og høj technomusik en hverdagsaften på et offentligt toilet! Både det med hverdagsaftenen og det med det offentlige toilet. Ens første tanke er selvfølgelig: Har de ikke et andet sted at være? Har de ikke noget andet at tage sig for? For unge, der er engageret i kommunens omfattende foreningsliv, er der selvfølgelig masser af tilbud. Men hvad med dem, der ikke er medlem af en forening, ikke falder inden for rammerne af de eksisterende ungdomsklub-muligheder, og som ikke rigtig føler, at de har et sted at være? Nu ser det heldigvis ud til, at de får et sted at kunne være: Stort set alt er faldet på plads omkring stationsbygningen i Ringkøbing, der allerede fra begyndelsen af april vil danne rammen om et nyt ungdomshus. Kommunen har lovet at yde tilskud til driften og huslejen, mens Ib Malgaard Lauridsens Fond smider 1,6 millioner kroner i renoveringen af bygningerne. Også fra anden side er der håb om støtte, så initiativtagerne forhåbentlig kan nå de fem millioner kroner, der er brug for til en gennemgribende renovering af bygningen. Det kan dog tage et godt stykke tid, før man når så langt. Men heldigvis betyder det ikke, at de unge så skal vente utålmodigt på at tage bygningen i brug. Ifølge Niklas Stentoft fra Ringkøbing Ungdomsråd drejer det sig for de unge ikke så meget om, at stedet ser flot og nyrenoveret ud, som at de har et sted, hvor de kan være. Derfor tages ungdomshuset i anvendelse lige fra dag ét. Det er sådan, det skal være. Mon i virkeligheden ikke de unges fornemmelse for ejerskab af ungdomshuset bliver større, når det ikke er flunkende flot og nyrenoveret, når de rykker ind, men de derimod kan se, hvordan huset forvandles for øjnene af dem, efterhånden som det lykkes at skaffe de nødvendige penge? Og mon ikke ungdomshuset trods alt vil vise sig at være et hyggeligere sted at opholde sig end et offentligt toilet en iskold mandag aften? Også selv om man ikke kan tage hverken bajere eller boombox med?

Annonce