Annonce
Ringkøbing-Skjern

Ringkøbing: Udstilling og foredrag om Ringkøbing og Skjerns historie

Museumsinspektør og ph.d.-studerende Christian Ringskou fortæller i to foredrag i december om Skjern og Ringkøbings udvikling i lokalhistorisk lys. PR Foto

Ringkøbing: 2. - 15. december. kan publikum opleve udstillingerne "Ringkøbing og Skjern - købstaden og den nye by" på henholdsvis Skjern Bibliotek og Ringkøbing Rådhus.

De tager udgangspunkt i Christian Ringskous igangværende phd-projekt for Ringkøbing-Skjern Museum. Her sammenlignes og afsøges de to byers historie i årene 1880-1921.

Christian supplerer udstillingerne med foredrag i både Skjern og Ringkøbing, hvor man kan høre de nye indsigter i byernes historie.

Projektet er halvvejs, og nu vender museumsinspektør Christian Ringskou hjem for en kort bemærkning for at præsentere resultater og perspektiver i udstillinger og foredrag

Fra 2. til 15. december præsenteres projektets foreløbige resultater i udstillinger i forhallen på rådhuset i Ringkøbing og på biblioteket i Skjern.

4. december kl. 19 giver Christian Ringskou foredrag på Skjern Bibliotek, og 9. december kl. 19 gentages foredraget, denne gang på rådhuset i Ringkøbing.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Fulderik havde problemer med toget

Læserbrev

Læserbrev: Lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen

Læserbrev: Indlægget “Lad der ikke gå sognepolitik i sagen” om Innovests husning af de kommunale arbejdspladser havde nogle gode pointer, der førte til den rigtige konklusion i et dilemma. Der savnes nogle tal på økonomien, og jeg kan betvivle, kommunalbestyrelsen har det vigtigste; det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede omsætning i detailhandelen. Butikkerne vil miste omsætning. Ikke blot til nabobyerne, men også til storcentrene i de større byer og til netbutikkerne udenfor kommunen. Det vil koste arbejdspladser, give tomme butikslejemål og tomhed i bymidten. Så på den måde et paradoks, når et erhvervscenter er omdrejningspunktet for at trække kunderne væk fra de små lokale erhvervsdrivende. Vi har jo lige fulgt kampen for købmanden i Stauning, og her er det så i større målestok. Du kan blot se til Esbjerg, hvad det har betydet i Kongensgade, at kontorer er flyttet på havnen. Og omvendt, hvad de gør i Billund for at trække folk til midtbyen. Så byrådet bør have det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede detailomsætning i kommunen med i ligningen. Det er ikke nok med en kort tilbagebetalingstid på investeringen i Excel-arket. Så jeg er enig med Jacob Agerbo i, at der ikke skal gå sognepolitik i sagen. For det handler ikke kun om finansiering og besparelser, men også om tabt detailhandel. Ikke “bare” i Skjern midtby. Men i kommunen. For der ingen garanti for, at omsætningen affødt af butiksdøden bliver i Skjern/Tarm, eller for den sags skyld i kommunen. Så derfor vedkommer det også borgerne udenfor Skjern ... Så herfra skal opfordringen lyde; lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen.

Ringkøbing

12. december-nissen: - Jeg har 38 timers lønnet arbejde om ugen. Herudover går der en del tid med frivilligt foreningsarbejde og ufrivilligt husarbejde

Skjern For abonnenter

Viceborgmester: Jeg synes, det er ærgerligt, at Skjern nu mister chancen for at udvikle midtbyen

Annonce