Sport

Ringkøbing-talenter øjner topplacering

Golf: I Dansk Golfunions kampagne Pink Cup, som er indsamling af midler til kampen mod brystkræft, er Trehøje Golfklub en af favoritklubberne, når de midler, der er indsamlet gennem året, skal indsendes i juni måned. De sidste fire år har Trehøje pigerne været den største bidragyder i landet, og i alt hen over årene forventer klubben at nå 950.000 kroner, når dette års indsamling er afsluttet.

En stor del af disse midler er indsamlet ved den årlige match "Bare mænd støtter brysterne", som i år blev afholdt for niende gang og som altid første fredag i oktober.

I dagens match deltog 108 spillere fra Trehøje Golfklub samt de omliggende naboklubber. Udover selve matchen, indsamles også mange penge ved sideaktiviteter. Det er amerikansk lotteri, indsamling gennem personlige sponsorer, hvor spillerne får forskellige i netværket til at sponsere f.eks. et fast beløb pr. point, og endelig aktiviteter på Puttebanen.

Trehøje pigerne stiller frivillige til rådighed, så alt, hvad der kan sælges, bliver forsøgt, og alt, hvad der skal måles, bliver det, og til sidst gør de så pengekassen op, og den viste, at årets overskud blev i alt 71.500 kr.

Håndbold: Skjern Håndbold og Rækker Mølle Håndbold får to kampe mindre end planlagt i 2. division herrer i denne sæson.

Årsagen er den, at KIF Kolding har trukket deres andethold ud af 2. division. Forklaringen er den, at der ganske enkelt ikke er spillere nok til at stille med et ordentligt hold.

Skjern Håndbold skulle have spillet hjemme mod Kolding 2 torsdag den 6. december, mens Rækker Mølle Håndbold skulle have spillet ude mod Kolding 2 lørdag den 10. november.

Fodbold: Ringkøbing IF's U19-hold i Liga 1 sparkede sig torsdag aften ind i ræset om rækkens førsteplads. Ringkøbing på tredjepladsen bankede Herning Fremad på andenpladsen med 5-0.

- Det var måske vores samlet set bedste præstation. Men samtidig er vi også blevet det tophold, vi gerne ville være. Nu håber vi på, at vi kan komme helt op puste de andre tophold i nakken. Vi synes, vi er inde i en fase, hvor vi spiller godt, og hvor vi er gedigne som hold. Jeg kan ikke se, hvorfor vi ikke skulle kunne vinde efterårets sidste fire kampe, siger Ringkøbing-træner Niels Henrik Larsen. Fodrappe Eliott Baliti tog torsdag titlen som hattrickhelt. Offensivspilleren scorede til 1-0 efter 16 minutter, 3-0 efter 69 minutter og 4-0 efter 80 minutter. Målet til 3-0 var et sololøb over 60 meter, som blev afsluttet på fornemmeste vis med et skud fra kanten af feltet. Foruden Eliott Baliti kom Christian Pinholt og Johan Søndergaard på måltavlen, da de scorede til henholdsvis 2-0 og 5-0 efter 41 og 82 minutter. Med sejren har Ringkøbing nu tre point op til Holstebro på førstepladsen og et point op til Herning Fremad på andenpladsen. Tarm IF holdt fast i andenpladsen i serie 3 pulje 32. Tarm snuppede torsdag aften en hjemmesejr på 4-2 over BK Klitten. BK Klittens Mathias Hansen gav ellers udeholdet en drømmestart, da han scorede efter 30 sekunder. Føringen holdt i 14 minutter, for Tarms Frederik Akselsen udlignede til 1-1 efter et kvarter, inden Michael Nørgaard gjorde det til 2-1 to minutter senere. Mikkel Thuesen helflugtede målet til 2-2 ind efter 37 minutter. Udligningen holdt kun i to minutter, inden Frederik Akselsen scorede til 3-2. Tarms Jonas Fowle lukkede kampen efter 69 minutter med målet til 4-2. Og Klitten gjorde det ikke lettere for sig selv, da de brændte straffespark efter 83 minutter. Generelt var der chancer nok til begge hold. Klitten brændte flere frie muligheder og ramte også indersiden af stolpen.

- Der var skarphed til forskel i den kamp. Vi havde de chancer, vi skulle have, for at få point, siger Klitten-træner Carsten Olesen.

Tarm-træner Bent Poulsen deler delvist analysen.

- Havde Klitten kendt deres besøgstid, havde de fået point med, men vi kunne også have vundet større. Så ud fra chancer synes jeg, at det var okay, vi vandt, men de have nok et par åbne chance mere end os, siger han.

Med resultatet ligger Tarm nummer to i serie 3, mens Klitten ligger nummer fem. Begge hold regner med, de ender nogenlunde samme sted, som de ligger nu, når efterårets afsluttes om fire runder.

Skjern/Tarm Fodbold i kvindernes jyllandsserie har efter 10 runder stadig deres første mål til gode. Torsdag aften tabte Skjern/Tarm 3-0 ude mod Hedensted IF.

- Pigerne fightede godt, men det er op ad bakke for os. Vi har så mange skader i truppen, at vi knapt nok kan stille hold. Vi havde en ny målmand i dag, fordi vores målmand brækkede hånden sidste gang. Men det var en godkendt indsats og en god arbejdsmoral, siger Skjern/Tarms træner, Allan Trip Nielsen.

Med nederlaget ligger Skjern med et point for 10 runder og med ni point op til redning. Der er 12 point tilbage at spille om.

- Vi har indset, at vi er på vej ud. Vi skal bare stå sammen og fuldføre sæsonen, og så hedder det serie 1 efter nytår, siger Allan Trip Nielsen.

Her ses fra venstre vinder af gruppe B Arne Rokkedahl og Kai Kampmann Hansen og vinder af gruppe A Keld Nielsen og Lars Buus. Privatfoto
0/0
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Rejs tilbage til 1700-tallet: Festival brager løs med flere end 60 arrangementer

Kultur

Vestjyllands ånd udkommer nu som fotobog og på vinyl

Fodbold For abonnenter

Måltørken skal stoppes: RIF er på jagt efter to målfarlige angribere

Ringkøbing IF

To gange Mikkel forlænger aftalerne

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Det er ganske gratis at sige ja til at gøre en forskel

Per Fjord bor i Skjern. Det samme gør Emmanuel Cinzah. Annie Pihlmann bor i Hvide Sande. Tre mennesker med en aldeles forskellig baggrund og uddannelse. De kender sandsynligvis ikke hinanden på det mere personlige plan og har nok ikke holdt grillfester sammen, men på vidunderlig vis er de alligevel fælles om noget af det, der for alvor giver værdi. De er på hver sin måde frivillig, og det er vel at mærke med så tilpas stort et hjerte, at det er umuligt at lade være med at give dem en "skriftlig krammer" her på lederplads. I den seneste uge har de i Dagbladet fortalt om deres passion - det at være frivillig - og det er læsning, der trænger helt ind under huden og giver stof til eftertanke. Når Annie Pihlmann, der de seneste ni år har stået i spidsen for at holde styr på de 90 frivillige på Anker Fjord Hospice i Hvide Sande, på beskeden vis siger: "Det er en gave at være med i frivilligt arbejde. For os er det helt naturligt at være frivillige, fordi du kan være med til at gøre en forskel på en god måde. Det giver så meget mening" ... Når Per Fjord, der gennem tiden har været involveret i omkring 25 foreninger samt tiltag i og omkring Skjern, understreger, at det altid har været fællesskabet, der har trukket det store læs: "Det, man får igen, er at se glæde hos andre. Det er belønning nok i sig selv" ... Når Emmanuel Cinzah, fortæller, hvorfor det betyder meget for ham, at han - ud over at være præst for 200 voksne og børn i den baptistiske menighed i Skjern, køre skolebus for Lyne Friskole morgen og eftermiddag og have opgaver som tolk - har arbejdet for at etablere et børnehjem i Myanmar for at hjælpe børn i det land, han selv flygtede fra, fordi han blev forfulgt: "Vi skal hjælpe, og vi skal gøre så meget, som vi kan for vores hjemland" ... Når man hører om sådan et engagement, burde det ikke lade til at være svært at lokke flere frivillige til at give en hånd med. Men sådan er verden anno 2019 ikke skruet sammen. Annie Pihlmann kan godt bruge flere frivillige hænder på hospice i Hvide Sande, og Per Fjord har haft mere end svært ved at finde en afløser til at fylde Tigris-dragten, den grønne figur, der er med til at underholde tilskuerne under Skjern Håndbolds hjemmekampe. Det er ikke så mærkeligt, at han frygter, at de unge kommer til at gå glip af noget: "Det er da klart sjovere at møde folk i virkeligheden end at møde dem gennem en skærm". Hvor har Per Fjord ret, og forhåbentlig er der alligevel om 30, 40 og 50 år både en Per, en Emmanuel og en Annie her i lokalområdet. For det er mennesker som de tre, der er med til at gøre det lettere for alle os andre at bo og leve her i kommunen. Så husk nu - det er ganske gratis at sige ja til at være frivillig og være med til at gøre en forskel. Og det giver også noget til én selv.

Videbæk For abonnenter

Nicoline, Kasper og Lukas: Hvis vi ikke havde klubben, ville vi sidde hjemme foran en skærm

Ringkøbing-Skjern

Socialudvalg har udpeget sparemål: Klippekort og normeringer til demente slipper