Annonce
Sport

Ringkøbing-talenter øjner topplacering

Golf: I Dansk Golfunions kampagne Pink Cup, som er indsamling af midler til kampen mod brystkræft, er Trehøje Golfklub en af favoritklubberne, når de midler, der er indsamlet gennem året, skal indsendes i juni måned. De sidste fire år har Trehøje pigerne været den største bidragyder i landet, og i alt hen over årene forventer klubben at nå 950.000 kroner, når dette års indsamling er afsluttet.

En stor del af disse midler er indsamlet ved den årlige match "Bare mænd støtter brysterne", som i år blev afholdt for niende gang og som altid første fredag i oktober.

I dagens match deltog 108 spillere fra Trehøje Golfklub samt de omliggende naboklubber. Udover selve matchen, indsamles også mange penge ved sideaktiviteter. Det er amerikansk lotteri, indsamling gennem personlige sponsorer, hvor spillerne får forskellige i netværket til at sponsere f.eks. et fast beløb pr. point, og endelig aktiviteter på Puttebanen.

Trehøje pigerne stiller frivillige til rådighed, så alt, hvad der kan sælges, bliver forsøgt, og alt, hvad der skal måles, bliver det, og til sidst gør de så pengekassen op, og den viste, at årets overskud blev i alt 71.500 kr.

Håndbold: Skjern Håndbold og Rækker Mølle Håndbold får to kampe mindre end planlagt i 2. division herrer i denne sæson.

Årsagen er den, at KIF Kolding har trukket deres andethold ud af 2. division. Forklaringen er den, at der ganske enkelt ikke er spillere nok til at stille med et ordentligt hold.

Skjern Håndbold skulle have spillet hjemme mod Kolding 2 torsdag den 6. december, mens Rækker Mølle Håndbold skulle have spillet ude mod Kolding 2 lørdag den 10. november.

Fodbold: Ringkøbing IF's U19-hold i Liga 1 sparkede sig torsdag aften ind i ræset om rækkens førsteplads. Ringkøbing på tredjepladsen bankede Herning Fremad på andenpladsen med 5-0.

- Det var måske vores samlet set bedste præstation. Men samtidig er vi også blevet det tophold, vi gerne ville være. Nu håber vi på, at vi kan komme helt op puste de andre tophold i nakken. Vi synes, vi er inde i en fase, hvor vi spiller godt, og hvor vi er gedigne som hold. Jeg kan ikke se, hvorfor vi ikke skulle kunne vinde efterårets sidste fire kampe, siger Ringkøbing-træner Niels Henrik Larsen. Fodrappe Eliott Baliti tog torsdag titlen som hattrickhelt. Offensivspilleren scorede til 1-0 efter 16 minutter, 3-0 efter 69 minutter og 4-0 efter 80 minutter. Målet til 3-0 var et sololøb over 60 meter, som blev afsluttet på fornemmeste vis med et skud fra kanten af feltet. Foruden Eliott Baliti kom Christian Pinholt og Johan Søndergaard på måltavlen, da de scorede til henholdsvis 2-0 og 5-0 efter 41 og 82 minutter. Med sejren har Ringkøbing nu tre point op til Holstebro på førstepladsen og et point op til Herning Fremad på andenpladsen. Tarm IF holdt fast i andenpladsen i serie 3 pulje 32. Tarm snuppede torsdag aften en hjemmesejr på 4-2 over BK Klitten. BK Klittens Mathias Hansen gav ellers udeholdet en drømmestart, da han scorede efter 30 sekunder. Føringen holdt i 14 minutter, for Tarms Frederik Akselsen udlignede til 1-1 efter et kvarter, inden Michael Nørgaard gjorde det til 2-1 to minutter senere. Mikkel Thuesen helflugtede målet til 2-2 ind efter 37 minutter. Udligningen holdt kun i to minutter, inden Frederik Akselsen scorede til 3-2. Tarms Jonas Fowle lukkede kampen efter 69 minutter med målet til 4-2. Og Klitten gjorde det ikke lettere for sig selv, da de brændte straffespark efter 83 minutter. Generelt var der chancer nok til begge hold. Klitten brændte flere frie muligheder og ramte også indersiden af stolpen.

- Der var skarphed til forskel i den kamp. Vi havde de chancer, vi skulle have, for at få point, siger Klitten-træner Carsten Olesen.

Tarm-træner Bent Poulsen deler delvist analysen.

- Havde Klitten kendt deres besøgstid, havde de fået point med, men vi kunne også have vundet større. Så ud fra chancer synes jeg, at det var okay, vi vandt, men de have nok et par åbne chance mere end os, siger han.

Med resultatet ligger Tarm nummer to i serie 3, mens Klitten ligger nummer fem. Begge hold regner med, de ender nogenlunde samme sted, som de ligger nu, når efterårets afsluttes om fire runder.

Skjern/Tarm Fodbold i kvindernes jyllandsserie har efter 10 runder stadig deres første mål til gode. Torsdag aften tabte Skjern/Tarm 3-0 ude mod Hedensted IF.

- Pigerne fightede godt, men det er op ad bakke for os. Vi har så mange skader i truppen, at vi knapt nok kan stille hold. Vi havde en ny målmand i dag, fordi vores målmand brækkede hånden sidste gang. Men det var en godkendt indsats og en god arbejdsmoral, siger Skjern/Tarms træner, Allan Trip Nielsen.

Med nederlaget ligger Skjern med et point for 10 runder og med ni point op til redning. Der er 12 point tilbage at spille om.

- Vi har indset, at vi er på vej ud. Vi skal bare stå sammen og fuldføre sæsonen, og så hedder det serie 1 efter nytår, siger Allan Trip Nielsen.

Her ses fra venstre vinder af gruppe B Arne Rokkedahl og Kai Kampmann Hansen og vinder af gruppe A Keld Nielsen og Lars Buus. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Pas på vores by: Stor risiko for domino-effekt i Skjerns bymidte

Læserbrev: Som medlem af Gentænk Skjerns ”handelsgruppe” har jeg været med til at vende og dreje mange muligheder for at få ungdommen fra skolebyen ind til centrum for her at skabe liv ved deres tilstedeværelse, samt mange andre ideer for at skabe aktivitet i byen. Det er en svær opgave, og nu vil man med et snuptag fratage centrum over 100 arbejdspladser og cirka 3000 ugentlige besøgende (ifølge Dagbladet lørdag). Om tallet er 3000 eller blot det halve, og om disse handler eller blot bevæger sig rundt i byen, så vil enhver handelsby juble over at have en ”så stor butik” i deres midte. Eksperter fra blandt andet Dansk Erhverv og formanden for Ringkøbing-Skjerns handelsråd fraråder på det kraftigste at flytte en så stor magnet væk fra centrum og forudser endnu mere butiksdød og et mindre attraktivt centrum. Kommunens planlægning frarådede tilladelse af en Rema 1000 udenfor bymidten, politikerne overhørte dette. Jeg er spændt på at høre planlægningens forudsigelser af konsekvensen i Skjern centrum ved en udflytning af ”rådhuset”. Detailbutikkerne alene i byens midte beskæftiger løst anslået over 200 personer, det er dog en anseelig arbejdsplads, mange flex-jobbere, personer i jobtræning og praktikanter har stor glæde af at have mulighed for at arbejde i byens butikker, en årlig besparelse på (måske?) 750.000 kroner kan hurtig blive opslugt af flere ledige og et ødelagt bybillede. Vil byen være attraktiv at bosætte sig i, hvis centrum bliver ødelagt, eller flytter det ”grå guld” til andre byer eller andre kommuner? Politikernes beslutning om at nedlægge vort gamle rådhus kan blive en lang glidebane, flere butikker er ikke medlem af handelsforeningen andre har meldt sig ud for at spare penge, og mister vi flere butikker, vil en sådan udvikling hurtigt betyde, at der ikke er råd til en bychef, julebelysning, open-by-night. Annoncer i ugeaviser bliver måske også sparet væk, så vil det være svært at have økonomi i ugeaviserne osv. osv. Detailhandlere bruger langt mere tid end en almindelig 37 timers arbejdsuge for måske at kunne tjene en gennemsnitlig løn, det er ikke nogen nem opgave, som nogle fejlagtigt tror. Vi vil alle gerne have butikker og et godt udvalg, men detailhandelen har ikke haft megen medgang i de senere år og er følsom over for alt, hvad der fjerner potentielle kunder. En udflytning af det gamle rådhus, eller blot noget af det, giver en meget stor risiko for at udløse en domino-effekt som beskrevet, og alle med forstand på detailhandel og bycentre fraråder det på det kraftigste. Jeg har forståelse for at den almindelige kommunalpolitiker ikke kan være ekspert på alt, og håber derfor, at man beslutter sig ud fra de råd og oplysninger, der er givet, netop fra eksperter. Rådhuset er jo i øvrigt en af byens seværdige bygninger, og det er godt for bymidten at have en offentlig administrationsbygning, så føler vi os stadig som en købstad. Alt ovenstående er ”for egen regning” men ordene er hørt mange gange.

Annonce