Sport

Ringkøbing-talenter øjner topplacering

Golf: I Dansk Golfunions kampagne Pink Cup, som er indsamling af midler til kampen mod brystkræft, er Trehøje Golfklub en af favoritklubberne, når de midler, der er indsamlet gennem året, skal indsendes i juni måned. De sidste fire år har Trehøje pigerne været den største bidragyder i landet, og i alt hen over årene forventer klubben at nå 950.000 kroner, når dette års indsamling er afsluttet.

En stor del af disse midler er indsamlet ved den årlige match "Bare mænd støtter brysterne", som i år blev afholdt for niende gang og som altid første fredag i oktober.

I dagens match deltog 108 spillere fra Trehøje Golfklub samt de omliggende naboklubber. Udover selve matchen, indsamles også mange penge ved sideaktiviteter. Det er amerikansk lotteri, indsamling gennem personlige sponsorer, hvor spillerne får forskellige i netværket til at sponsere f.eks. et fast beløb pr. point, og endelig aktiviteter på Puttebanen.

Trehøje pigerne stiller frivillige til rådighed, så alt, hvad der kan sælges, bliver forsøgt, og alt, hvad der skal måles, bliver det, og til sidst gør de så pengekassen op, og den viste, at årets overskud blev i alt 71.500 kr.

Håndbold: Skjern Håndbold og Rækker Mølle Håndbold får to kampe mindre end planlagt i 2. division herrer i denne sæson.

Årsagen er den, at KIF Kolding har trukket deres andethold ud af 2. division. Forklaringen er den, at der ganske enkelt ikke er spillere nok til at stille med et ordentligt hold.

Skjern Håndbold skulle have spillet hjemme mod Kolding 2 torsdag den 6. december, mens Rækker Mølle Håndbold skulle have spillet ude mod Kolding 2 lørdag den 10. november.

Fodbold: Ringkøbing IF's U19-hold i Liga 1 sparkede sig torsdag aften ind i ræset om rækkens førsteplads. Ringkøbing på tredjepladsen bankede Herning Fremad på andenpladsen med 5-0.

- Det var måske vores samlet set bedste præstation. Men samtidig er vi også blevet det tophold, vi gerne ville være. Nu håber vi på, at vi kan komme helt op puste de andre tophold i nakken. Vi synes, vi er inde i en fase, hvor vi spiller godt, og hvor vi er gedigne som hold. Jeg kan ikke se, hvorfor vi ikke skulle kunne vinde efterårets sidste fire kampe, siger Ringkøbing-træner Niels Henrik Larsen. Fodrappe Eliott Baliti tog torsdag titlen som hattrickhelt. Offensivspilleren scorede til 1-0 efter 16 minutter, 3-0 efter 69 minutter og 4-0 efter 80 minutter. Målet til 3-0 var et sololøb over 60 meter, som blev afsluttet på fornemmeste vis med et skud fra kanten af feltet. Foruden Eliott Baliti kom Christian Pinholt og Johan Søndergaard på måltavlen, da de scorede til henholdsvis 2-0 og 5-0 efter 41 og 82 minutter. Med sejren har Ringkøbing nu tre point op til Holstebro på førstepladsen og et point op til Herning Fremad på andenpladsen. Tarm IF holdt fast i andenpladsen i serie 3 pulje 32. Tarm snuppede torsdag aften en hjemmesejr på 4-2 over BK Klitten. BK Klittens Mathias Hansen gav ellers udeholdet en drømmestart, da han scorede efter 30 sekunder. Føringen holdt i 14 minutter, for Tarms Frederik Akselsen udlignede til 1-1 efter et kvarter, inden Michael Nørgaard gjorde det til 2-1 to minutter senere. Mikkel Thuesen helflugtede målet til 2-2 ind efter 37 minutter. Udligningen holdt kun i to minutter, inden Frederik Akselsen scorede til 3-2. Tarms Jonas Fowle lukkede kampen efter 69 minutter med målet til 4-2. Og Klitten gjorde det ikke lettere for sig selv, da de brændte straffespark efter 83 minutter. Generelt var der chancer nok til begge hold. Klitten brændte flere frie muligheder og ramte også indersiden af stolpen.

- Der var skarphed til forskel i den kamp. Vi havde de chancer, vi skulle have, for at få point, siger Klitten-træner Carsten Olesen.

Tarm-træner Bent Poulsen deler delvist analysen.

- Havde Klitten kendt deres besøgstid, havde de fået point med, men vi kunne også have vundet større. Så ud fra chancer synes jeg, at det var okay, vi vandt, men de have nok et par åbne chance mere end os, siger han.

Med resultatet ligger Tarm nummer to i serie 3, mens Klitten ligger nummer fem. Begge hold regner med, de ender nogenlunde samme sted, som de ligger nu, når efterårets afsluttes om fire runder.

Skjern/Tarm Fodbold i kvindernes jyllandsserie har efter 10 runder stadig deres første mål til gode. Torsdag aften tabte Skjern/Tarm 3-0 ude mod Hedensted IF.

- Pigerne fightede godt, men det er op ad bakke for os. Vi har så mange skader i truppen, at vi knapt nok kan stille hold. Vi havde en ny målmand i dag, fordi vores målmand brækkede hånden sidste gang. Men det var en godkendt indsats og en god arbejdsmoral, siger Skjern/Tarms træner, Allan Trip Nielsen.

Med nederlaget ligger Skjern med et point for 10 runder og med ni point op til redning. Der er 12 point tilbage at spille om.

- Vi har indset, at vi er på vej ud. Vi skal bare stå sammen og fuldføre sæsonen, og så hedder det serie 1 efter nytår, siger Allan Trip Nielsen.

Her ses fra venstre vinder af gruppe B Arne Rokkedahl og Kai Kampmann Hansen og vinder af gruppe A Keld Nielsen og Lars Buus. Privatfoto
0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Mildere klima stiller vestjyske æbler bedst: - Det ser fornuftigt ud, siger lokal avler

Hvide Sande

Farlige fund i Fiskeriets Hus: Storebror ville ikke røre krabberne - men femårige Anker er ikke bange

Ringkøbing IF For abonnenter

RIF jagtede to angribere – nu ser det svært ud: Realistisk set tror jeg ikke på det, siger sportschef

Vestjylland

Verdensstjerner lægger nok engang vejen omkring Nørre Vosborg

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Hvide Sande

Vesterhav Syd: Snart går svejsningen af røde rør ved Holmsland Klitvej i gang

Ringkøbing-Skjern

Søren Elbæk til nye ministre: Kom og se, hvorfor vi har brug for en 2+1-vej

Hvide Sande

Klitter ryddes for invasiv art: Klegod erklærer rynket rose krig

Annonce