Annonce
Ringkøbing

Ringkøbing Skole får skoleorkester

Musikskoleleder Thorkild B. Nielsen, glæder til rigtig meget til at gå i gang med Projekt OrkesterMesterfra næste skoleår. I første omgang omfatter projektet 50 børn på Ringkøbing Skole. Foto Jørgen Kirk

1000 elever på 10 skoler fordelt over hele landet bliver mestre i orkesterspil med start fra skoleåret 2018/19. På Ringkøbing Skole begynder projektet med 50 elever i 2. klasse.

Ringkøbing: Musikskoleleder Thorkild Borup Nielsen fik en rigtig god nyhed i går. Musikskolen Ringkøbing-Skjern er nemlig sammen med Ringkøbing Skole udvalgt til at være med i Projekt OrkesterMester, der har fået 3,4 mio. kroner i støtte fra Nordea-fonden.

- Det er rigtig, rigtig spændende. Vi skal nu til at sætte det helt på plads, men det vil blive et rigtig godt løft til det samarbejde, der er mellem skolerne og musikskolen, og den store drøm er naturligvis, at alle skoler er orkesterskoler om ti år siger, Thorkild Borup Nielsen.

Ideen i projektet er at støtte 50 børn i 2. klasse med instrumenter, noder, undervisning og skabe et orkester i skoletiden.

I 3. klasse kobles der så yderlige 50 elever på. I 4. og 5. klasse er det håbet, at tilpas mange elever er blevet så bidt af skoleorkestret, at de frivilligt fortsætter med undervisning efter skoletiden.

De ti frontløberpar af skole og musikskole/kulturskole er valgt på baggrund af ansøgninger fra 16 kommuner. Skole, musikskole og kommune har forpligtet sig til at give instrumental- og orkesterundervisning for hele klasser i et flerårigt forløb. Instrumenterne er strygere, træblæsere, messingblæsere og melodisk slagtøj.

- Vi kan se i ansøgningerne, at man i kommunerne tænker OrkesterMester ind i kommunens politik. At projektet betragtes som et væsentligt bidrag til for eksempel bosætningspolitik og som noget, der puster til udviklingsstrategier for børne- og ungeområdet. Det er meget glædeligt, at der er et klart blik for den merværdi, man også får i dette projekt, siger Anja Reiff, formand for landsorganisationen Danske Musik- og Kulturskoleledere, DMKL.

Annonce

På tur til DR

Projekt OrkesterMester får 3,4 mio. kroner fra Nordea-fonden. Pengene fra Nordea-fonden går til instrumentkøb, men også til kurser for underviserne og til transport.

De små orkestermestre i skoleorkestrene skal nemlig jævnligt møde de store orkestermestre i landets professionelle orkestre og ensembler.

En del af projektet er OrkesterMesterFester for alle 1.000 børn sammen med DR Symfoniorkestret i DR Koncerthuset.

- Kodeordene for OrkesterMester er spilleglæde, selvtillid, sammenhold og skolestolthed, og i Orkestermester bliver musikken en mulighed for alle børn. Jeg er overbevist om, at det vil smitte positivt af på hele skoledagen, siger Nina Ulf Jørgensen, generalsekretær for Dansk Musiksskolesammenslutning.

- Følelsen af at kunne få lyd ud af et instrument giver grobund for at tro på egne evner. Det giver også en helt unik mulighed for at blive en del af det stærke fællesskab i et orkester. Du er afhængig af de andre, og de er afhængige af dig. Orkestermester kan blive en nøgle til at øge børns empati og evne til samarbejde. Vi håber samtidig, at Orkestermester med eksemplets magt kan inspirere til tættere samarbejder mellem folke- og musikskoler i hele landet, siger direktør i Nordea-fonden Henrik Lehmann Andersen.

Læs eventuelt mere om OrkesterMester på www.dmkl.dk/orkestermester

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Manden der skabte Legofiguren er død

Ringkøbing-Skjern

Ørskovs mor ansat i stilling, som datteren fik trumfet igennem i byrådet

Annonce