Annonce
Ringkøbing-Skjern

Ringkøbing-Skjerns folkeskoler melder klar til at få afgangselever retur: Halvtids-undervisningen skal planlægges

Arkivfoto: Christian Baadsgaard
Fagchef Flemming Nielsen glæder sig over at afgangselever får lov til at vende retur til skolen. De fleste af eleverne skal begynde en ungdomsuddannelse, og nu handler det om at få dem gjort klar til det.

RINGKØBING-SKJERN: Som en af 19 kommuner får Ringkøbing-Skjern nu lov til at få afgangseleverne tilbage på skolebænken, og det glæder Flemming Nielsen, fagchef i Dagtilbud og Undervisning. Det har hele tiden været hans ønske, at netop den elevgruppe kunne få lov til at vende tilbage til kommunens ni overbygningsskoler, da mange af eleverne efter sommerferien skal begynde på en ungdomsuddannelse.

- Så kan vi nå at proppe noget mere lærdom i dem, så de har de bedste forudsætninger for at begynde på en ungdomsuddannelse, forklarer Flemming Nielsen.

Ligesom ved tidligere genåbninger, rejser sig en masse spørgsmål, og ligesom det tidligere er sket, kommer detaljerne sent, men den kommunale administration har efterhånden fået noget erfaring i at agere efter det.

Umiddelbart er det største problem hvordan man laver virtuel undervisning og undervisning til fremmødte på samme tid, ligesom det også bliver en udfordring at finde ud af, hvordan det gøres praktisk at have eleverne halvdelen af tiden på skolen og halvdelen af tiden til hjemmeundervisning.

Til gengæld ligger der allerede en plan for hvordan de mobile testenheder kan skrue op for kapaciteten, så der kan testes to gange ugentligt. Dog kan kommunen ikke tvinge elever og lærere til at lade sig teste.

- Nu skal vi have fundet ud af, hvad vi gør med de lærere og elever, der ikke vil lade sig teste. Jeg har bedt om en melding fra testkorpset, så vi kan få et billede af hvor mange procent at lærerne, der møder op til test, fortæller Flemming Nielsen.

Annonce

Elever glæder sig

Skoleledernes formand, Marianne Kipker, Lem Stationsskole, er dog ikke bekymret for at testningen bliver et problem.

- Der sidder elever derhjemme, som glæder sig til at komme tilbage, og de fleste skal nok møde op til test, siger Marianne Kipker, der understreger at eleverne generelt er gode til at holde fast i retningslinierne.


Der sidder elever derhjemme, som glæder sig til at komme tilbage, og de fleste skal nok møde op til test.

Marianne Kipker, formand for skolelederne


I og med at det kun er afgangsklasserne, der vende tilbage, er der heller ikke pladsproblemer. Så snart skolerne har et overblik, skal de nok blive klar til at åbne dørene for de ældste elever.

- Det skal vi hurtigt klare, for vi er blevet vant til at omstille os, fastslår Marianne Kipker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Da Dagny Helene Nielsen, Sdr. Vium, købte brudesko for 6000 en-ører hos Kronborg Sko i Tarm - og andre glimt fra før verden gik af lave

Skjern

Falsk coronalyntest lammer Finderup Efterskole: 60 elever sendt hjem i isolation

Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Ringkøbing-Skjern

Efterskolernes formand om falske coronalyntest: - Det dur ikke med halvandet døgns ventetid på en mere sikker test

Annonce