Annonce
Ringkøbing-Skjern

Ringkøbing-Skjern vil gå efter grøn pris - hyrer hjælp til at skrive ansøgningen

Sol- og vindenergi fylder rigtig meget i Ringkøbing-Skjern, men aktiviteterne indenfor andre former for grøn omstilling gør, at kommunen nu lægger billet ind på en europæisk miljøpris. Arkivfoto
Der skal mere fokus på Ringkøbing-Skjerns grønne profil, og kommunen søger derfor om den europæiske Green Leaf-pris, som giver prismodtageren en halv million kroner. Kommunen betaler 90.000 kroner for en professionel ansøgning.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Green Leaf er ikke bare en særlig grøn nuance hos farvehandleren og en tv-serie på Netflix, det er også en europæisk miljøpris.

Og den forsøger Ringkøbing-Skjern nu at få fingrene i til 2021. Prisen gives til byer eller kommuner i EU, som yder en ekstraordinær miljøindsats, øger borgernes miljøbevidsthed og inspirerer andre til at tage miljørigtige initiativer.

Hos Ringkøbing-Skjern vil man blandt andet slå på sin mission om at være selvforsynende med vedvarende energi i 2020, og så vil konkrete borgerdrevne projekter som Elektrisk Vestrum - der handler om delebiler, elbus og elcykler - og etableringen af Den Grønne Korridor i Skjern, ligesom Westwind24-satsningen, som vil skabe en el-bilevent, der skal puste til udviklingen af grøn transport i hele verden, blive blandt de gode eksempler.

Kommunen kommer også til at fortælle om sine projekter for vandløbsforbedring og indsatsen for en høj drikkevandskvalitet.

Hvis det lykkes at blive tildelt prisen, er gevinsten en check på 560.000 kroner og et Green Leaf-certifikat. Pengene skal bruges til at holde events på europæisk, nationalt og lokalt plan. Prisen har været uddelt siden 2015, og kun én gang er den gået til et nordisk land, da Vaxjö i Sverige løb med æren.

Prismodtageren bliver vurderet ud fra seks forskellige kriterier. For at sikre sig det bedst mulige udgangspunkt har Ringkøbing-Skjern allieret sig med Central Denmark EU, som har hjulpet til at med at skrive ansøgningen, der endnu ikke er helt færdig. Hjælpen har kostet 90.000 kroner, som bliver henter fra kommunens Energi 2020-midler.

Ansøgningen skal sendes inden udgangen af oktober. Til april næste år offentliggøres finalisterne, og prisvinderen hyldes i april eller maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce