Annonce
Ringkøbing-Skjern

Ringkøbing-Skjern Museum skruer ned for blusset og sender medarbejderne hjem

Det er blandt andet den midlertidige lukning af Lyngvig Fyr, der betyder, at Ringkøbing-Skjern Museum har sendt en stor del af medarbejderne hjem. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Ringkøbing-Skjern Museum må med lukkede døre hen over påsken imødese et forventet tab på 1,4 millioner kroner. Museet går nu på vågeblus ved at hjemsende langt størstedelen af medarbejderne til foreløbig den 13. april.

Ringkøbing-Skjern: Med udsigten til lukkede besøgssteder hen over påsken forventer Ringkøbing-Skjern Museum et tab på 1,4 millioner kroner i indtægt. Det har fået museet til at skrue ned på vågeblus og hjemsende langt størstedelen af sine medarbejdere. Omkring 60 procent af museets indtægter kommer fra entrésalg samt salg i butikker og caféer, ganske som hos andre attraktioner. At statsministeren bad museerne om at holde lukket siden 12. marts og nu har forlænget det hen over påskeferien vil medføre et milliontab.

- Museerne er i en særlig situation i denne krise, og de hjælpepakker, der tilbydes, passer ikke ret godt til kulturinstitutioner. Selvom vi søger lønkompensation for vores medarbejdere, så får vi kun en lille del af vores reelle tab dækket. Vi har folk ansat hele året, men tjener vores penge, når sæsonen starter, og påsken er en af de vigtigste perioder for vores besøgstal, fortæller direktør Mette Bjerrum Jensen i en pressemeddelelse.

Annonce

Alt sat på pause

Siden 12. marts har en del af videnspersonalet arbejdet hjemmefra, mens medarbejdere i drift, salg. mv. i begrænset omfang har arbejdet med at gøre klar til at museets i alt ti besøgssteder kunne slå dørene op 1. april. Men nu, hvor lukkeperioden også strækker sig hen over påsken, er museet nødsaget til at hjemsende så meget personale som muligt. Museet sender derfor 44 ud af 59 medarbejdere hjem eller på ferie og afspadsering.

Udover hjemsendelse har museet samtidig udskudt planlagte ansættelser af sæsonpersonale for at mindske lønudgifterne. Andre investeringer og større indkøb er også sat på pause.

Flere museer følger

Museet arbejder samtidig på at få kompensation hos regeringens hjælpepakker for de hjemsendte medarbejdere og andre planlagte og faste udgifter. Men selv derefter står Ringkøbing-Skjern Museum med udsigt til et stort underskud på bundlinjen, da mulighederne for kompensation langt fra dækker det reelle tab.

Ringkøbing-Skjern Museum er ikke det eneste museum, der hjemsender medarbejdere. Også museer som Moesgaard og Den Gamle By også hjemsendt størstedelen af deres medarbejdere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Der er god grund til både at tænke sig om og "wågne" op!

Læserbrev: En tak for Chrisitan Estrups klumme i Dagbladet lørdag 4. april. Hvor er det godt, at du tør tage fat på de problemer, der også er i forhold til den måde, vi bruger verdens ressourcer på. Jeg fik det dårligt forleden aften, da jeg så en udsendelse om "Verdens største blomstermarked" fra Kenya. Her avler man roser i tonsvis til forsendelse - med fly - til forkælede menneskers luksusforbrug bl.a. i Danmark....kæmpestore marker lagt under glas og intensivt dyrket - til luksus: - og forleden var der så en "tårevædet" udsendelse om en stakkels gartner, der måtte smide for millioner af gule kalanchoer ud, fordi markedet herhjemme - og i Tyskland - var stagneret på grund af covid19 - og han skulle have ryddet drivhusene, så de stiklinger, der skulle komme med fly fra Vietnam en af de nærmeste dage, kunne få plads. - og se så i de store fødevarebutikkers frugt- og grøntafdeling - søde kartofler, granatæbler, palmekål, æbler og jordbær helt udenfor sæson og quinoa og 25 forskellige slags ris, hvor man ikke engang kan købe noget så dansk som byggryn ! - og alt det bliver sendt hertil med fly! - og der produceres jo nærmest ikke tøj her i landet mere til trods for, at der for 40 år siden var en "hær" af dygtige strikkere og syersker i Herning og omegn. Det skal alt sammen laves i "langtbortistan", så vi kan få råd til at købe et nyt stykke tøj i hver uge - og det skal alt sammen med fly flere gange. - så er der jo nogen romantikere, der påstår, at det er nødvendigt for at støtte de pågældende lande - altså en form for u-landshjælp - ha, ha, ha - nærmere en form for udnyttelse for at gavne vores overforbrug. Måske var det bedre, at rosendrivhusene blev brugt til at avle mad til befolkningen i Kenya i stedet. - og så er der det overdrevne rejseri. Hvorfor i alverden skal en 8. klasse absolut rejse til Rom for at bruge fem dage på at stå i kø til seværdighederne. Og så i øvrigt ikke engang snakke med en romer. De går i deres egen lille danske "boble" og ser ikke, hvordan folk arbejder- eller bor - og de ved ikke engang, hvor Brønderslev ligger! Nå, jeg kunne blive ved, men I, der læser dette WÅGN SÅ OP og tænk jer om!

Annonce