Annonce
Ringkøbing-Skjern

Ringkøbing-Skjern Museum får eftergivet milliongæld, men direktøren er skuffet

Museumsdirektør Mette Bjerrum Jensen er ikke tilfreds med, at museet nu skal betale 1,6 millioner tilbage. Arkivfoto: Henrik Breum
Ringkøbing-Skjern Museum skal betale 10 procent af et 25 år gammelt lån på 16,5 millioner kroner tilbage til feriefond. Det ærgrer museumsinspektør, fordi der i sin tid blev givet håndslag på, at lånet var en donation.

Ringkøbing-Skjern: Selv om Ringkøbing-Skjern Museum nu får eftergivet størstedelen af et lån på 16,5 millioner kroner fra Arbejdsmarkedets Feriefond, som kunne have gjort museet teknisk insolvent, så har museumsinspektør Mette Bjerrum ikke armene over hovedet.

- Jeg er tilfreds med, at vi har fået en afklaring. Men i Vestjylland er et håndslag lige så godt som en skriftlig aftale. Da de 30 kulturinstitutioner i sin tid fik penge fra feriefonden var aftalen, at der var tale om en donation. Nu bliver det opfattet som et lån, vi skal betale tilbage. Det synes jeg ikke er rimeligt. Derfor synes jeg ikke, det er en god nyhed, at vi nu skal ud og finde 1,6 millioner kroner, siger hun.

Meldingen kommer, efter at kulturinstitutionerne mandag blev informeret om en netop indgået politisk aftale i Købehavn, der betyder, at de skal betale mellem 10 og 20 procent af den gamle gæld tilbage. Kulturminister Joy Mogensen (S) glæder sig over, at der er sat punktum i den langvarige sag om museumspengene.

- Jeg er glad for, at der er fundet den bedst mulige løsning, så kulturinstitutionerne kan få den afklaring, de har ventet på, siger hun i en pressemeddelelse.

Mette Bjerrum Jensen ville gerne have spurgt ministeren om, hvordan hun kan være tilfreds med, at dét, kulturinstitutionerne har opfattet som en donation, pludselig kan blive til gæld. Men ministeren forlod mødet med museumsfolkene, inden de blev præsenteret for aftalens indhold.

- Aftalen betyder reelt, at man trækker rigtig mange milioner ud af kulturlivet, siger museumsdirektøren.

Sikkert er det, at Ringkøbing-Skjern Museum nu skal ud og finde 1,6 millioner kroner inden april - med mindre man vælger at omlægge beløbet til et nyt 25-årigt lån til to procent i rente.

Det sidste er Mette Bjerrum Jensen ikke så varm på. Museet er netop blevet færdig med at betale et større lån til Ringkøbing-Skjern Kommune ud. Den gamle gæld har været en stopklods for udviklingen af museets aktiviteter og vedligeholdelsen af de mange bygninger. Det samme vil den nye gæld komme til at gøre.

- Lige nu ved jeg ikke, hvordan vi vil betale pengene tilbage. Vi kommer til at tage en snak med Ringkøbing-Skjern Kommune, om den kan hjælpe os. Ellers skal vi ud og finde pengene ved at spare, og det bliver bestemt ikke let, siger Mette Bjerrum Jensen.

Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Boligselskab vil bygge fire højhuse og 28 rækkehuse tæt på Ringkøbings bymidte: Pris over 100 millioner

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Marianne Karlsmose hørte om KD-formands exit fra en journalist: Nu er hun fungerende formand mod sin vilje

Hvide Sande For abonnenter

Krimiserie går verden rundt: Nu får japanere og grækere også et indblik i livet i Hvide Sande

Navne

Mindeord over 91-årige Aksel Mortensen fra Stadil: Far var en af de få, som fik mulighed for at flytte fra et plejehjem

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Ringkøbing

Sidney Lee havde prøvet det meste: Men han nægtede at tappe en orne, da han var i lære som landbrugsmedhjælper i Velling

Skjern Håndbold For abonnenter

Karakterbog: Få lyspunkter i halvsløj pligtsejr - nu går Skjern efter førstepladsen

Ægtepars salg eksploderer efter økonomisk mavepuster: - For det meste kan vi samarbejde

Hvide Sande

Kærestepar solgte nyt Lalandia-hus i løbet af 14 dage: - Vi fandt ud af, at det nok ikke lige var lykken med to små børn

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med 'ekstra cheese'. Den anden lærte vi aldrig at kende

Ringkøbing-Skjern

Vikaren fra himlen dropper Kristendemokraterne: Men det får ikke Kristian Andersen til at genoverveje comeback

Videbæk For abonnenter

Overarbejde førte til 33 års erhvervseventyr: Nu er Peter Birkkjær klar til et generationsskifte

Ringkøbing-Skjern

Ansat hos Wiese fortalte om sine landsmænds nød: Erhvervslivet og FrivilligVest i storstilet indsamling til ukrainere

Annonce