Annonce
Skjern

Ringkøbing-Skjern Kulturcenter: Halvdelen af aflyste arrangementer kan gennemføres uden brud på coronaregler

Man ville i dag få store udfordringer med forsamlingsforbuddet, hvis den tidligere amerikanske vicepræcident Al Gore og den tidligere leder af FN's Våbeninspektører Hans Blix atter lagde vejen forbi kulturcentret, men mange andre - og mindre - arrangementer, kan dog stadig afvikles. Arkivfoto: Jørn Deleuran
I Ringkøbing-Skjern Kulturcenter gør man alt for at leve op til myndighedernes retningslinjer og forsamlingsforbuddet. Alligevel oplever man, at mange arrangementer aflyses, selvom det ikke er nødvendigt.
Annonce

Skjern: Aflysningerne er væltet ind over restauranter, konferencecentre, haller og mange andre steder, der rummer arrangementer af enhver art.

Men hos Ringkøbing-Skjern Kulturcenter oplever man, at mange af arrangementerne kunne gennemføres uden at komme i karambolage med forsamlingsforbuddet.

- Der er mange ting, vi kan gennemføre, hvor vi følger retningslinjerne og sikrer, at risikoen for smitte er meget minimal, hvis der skulle komme en, der er smittet uden at vide det. 50 procent af de aflyste ting, der skulle være der lige nu, kunne vi godt have gennemført, vurderer Dorthe Marie Siersbæk, der er direktør i kulturcenteret.

Aflysningerne kommer derfor ikke kun som en konsekvens af, at myndighederne fredag meddelte, at forsamlingsforbuddet på 50 personer også ville gælde for private arrangementer.

Annonce

Forvirrende regler og frygt

En del af aflysningerne skyldes utryghed og forvirring om reglerne. Mange ved ikke, hvordan retningslinjerne er, og hvilke tiltag kulturcentret kan tage for at leve op til forsamlingsforbuddet.


Der er mange, der siger, at nu må de hellere være ansvarlige og aflyse. Men der er også mange, der ikke tør løbe en risiko for, at der er nogen i deres selskab, der kan være blevet smittet.

Dorthe Marie Siersbæk, direktør


Et eksempel på dette er en generalforsamling med nogle hundrede deltagere, der denne uge afvikles i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter.

- Det er et primært siddende arrangement, hvor alle har faste pladser. Vi har sikret os, at der er mindst én meters afstand mellem alle deltagerne. Der er lavet forskellige indgange, så de forskellige gæster ved, hvilken indgang de skal ind ad. Bordene er sat op som i et klasselokale, så der kun er stole på den ene side, og alle har fronten mod scenen, og så er der forskelligt farvede servietter, så alle ved, hvor de skal sidde, siger Dorthe Marie Siersbæk.

Tæt på forsamlingsforbuddet

Der er foreløbigt frem til den 18. oktober et forbud mod arrangementer og forsamlinger med flere end 50 personer. 

  1. Forbuddet gælder både indendørs- og udendørsarrangementer samt offentlige og private begivenheder.
  2. Forbuddet gælder ikke i private boliger og tilknyttede haver eller til begravelser. Her må der i stedet forsamles op til 500 personer - dog kun 200 til udendørs begravelse.
  3. Forbuddet gælder heller ikke ved arrangementer, hvor deltagerne primært sidder ned på faste pladser og med ansigterne i samme retning mod for eksempel et biograflærred, en scene eller et podium. Man må dog kortvarigt forlade sit sæde for at hente mad og drikke eller gå på toilettet

Kilde: Coronasmitte.dk

Det er dog ikke kun manglende viden om forsamlingsbuddets forskellige undtagelser, der har været skyld i aflysningerne.

Det seneste stykke tid har man hørt om navngivne supersprederbegivenheder, hvor mange nye smittede kan spores tilbage til. Og det er ikke noget, man har lyst til at få sin fødselsdagsfest, kursus eller foredrag associeret med.

- Der er mange, der siger, at nu må de hellere være ansvarlige og aflyse. Men der er også mange, der ikke tør løbe en risiko for, at der er nogen i deres selskab, der kan være blevet smittet. Det kan jeg jo virkelig godt forstå. Samtidig må jeg også sige, at retningslinjerne stadig giver muligheder for at gennemføre arrangementer på nuværende tidspunkt, siger Dorthe Marie Siersbæk og understreger:

- Jeg har stor respekt for kundens beslutning. Det er deres beslutning, og det er helt okay med mig. Når det så er sagt, så hjælper vi rigtig gerne kunderne med de ting, der kan gennemføres.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Minkavlere sværtet uden grund: Statens Seruminstitut sendte ikke spørgeskema til avlernes e-bokse

Ringkøbing

Lærervikar smittet med corona: Ringkøbing Skole sender flere end 100 hjem

Hvide Sande

Smitte på minkfarm nær Søndervig: Stribe af farme fra Vonå til slusen i Hvide Sande falder inden for døds-zonen

Annonce