Annonce
Læserbrev

Ringkøbing-Skjern Kommune ved man, hvor man har: Lige i hælene på Energinet

Det får såmænd nok næppe nogen konsekvenser, at Energistyrelsen og Energinet har fusket med den ”uvildige” rapport. Selvom dette i andre sammenhænge ville blive betragtet som værende kriminelt, så skal vennerne nok rage kastanjerne ud af ilden for de ansvarlige.

Læserbrev: Politik er en besynderlig ting. Da vi for kort tid siden havde en Venstreledet regering, ville Venstrefolkene i vores byråd ikke gøre noget aktivt imod den kommende højspændingsforbindelse. Så kom der et systemskifte, og nu er det Socialdemokraterne, som fungerer som regeringens skødehund uden egen vilje.

Tilsyneladende glemmer vores lokalpolitikere, at de er valgt ind i byrådet af én eneste grund, nemlig at gøre gavn for vores kommune.

Medmindre man har boet under en sten, har det næppe undgået éns opmærksomhed, at landet største avis, JyllandsPosten, netop, efter lang tids gravearbejde, har afsløret, at Energinet og Energistyrelsen har haft afgørende indflydelse på den ”uvildige” rapport fra canadiske WSP.

Vigtige afsnit er fjernet og Energinet har fået indføjet deres egen konklusion, som – surprise – passer præcis til hvad Energinet sagde inden tiden.

Jyllands-Posten har forsøgt at få et interview med Anna Ferguson, som er director for power systems i WSP, og som stod for at skrive en stor del af rapporten. I begyndelsen var hun potentielt villig til at tale, men efter to ugers tavshed måtte hun undskyldende afslå. ”Energistyrelsen har bedt om, at jeg ikke stiller op til interview” skrev hun i en sms til Jyllands-Posten.

Det er metoder, som hører hjemme i en bananstat og som henleder tankerne på en dårlig B-film om mafiaen.

Til trods for Dan Jørgensens udtalelse om, at han ”virkelig har trykprøvet det i mit system” så står det klart, at muligheden for højst at nedgrave 15 procent er taget ud af den blå luft. Der er ifølge WSP intet belæg for denne påstand!

Ikke desto mindre logrer formanden teknik- og miljøudvalget, John G. Christensen, som Energinets hale. Der er ingen grund til at tro, at der kan nedgraves mere end 15 procent. Det har Energinet jo sagt, og hvornår har vi sidst fanget dem i ikke at kunne holde sig til sandheden? Altså bortset fra de cirka 20 gange, de gennem dette projekt har kommet med forkerte og modstridende udmeldinger.

”Hvis vi havde alle penge i hele verden kunne det måske lade sig gøre”, siger han. Lad os lige minde om, at Energinet selv har meldt ud, at en nedgravet løsning ville koste 28 kroner ekstra pr. husstand om året, og på det seneste samråd belærte Energiminister Dan Jørgensen os om, at man ikke skulle bekymre sig om prisen på disse projekter: ”Det er jo ikke penge, vi kan bruge til andet. De er ikke bevilget på Finansloven, men ligger bare i projektet” – så prisen på en nedgravet løsning er altså ikke problemet.

Men politik er en beskidt ting.

Det får såmænd nok næppe nogen konsekvenser, at Energistyrelsen og Energinet har fusket med den ”uvildige” rapport. Selvom dette i andre sammenhænge ville blive betragtet som værende kriminelt, så skal vennerne nok rage kastanjerne ud af ilden for de ansvarlige.

Måske har man som lokalpolitiker en bestemt holdning, fordi man har venner i Energinet, eller måske vil man bare tækkes chefpamperne i partiet, men ét er sikkert: Det er ikke kommunens ve og vel – og da slet ikke dens borgere - der tages hensyn til, når man ikke vil lade tvivlen komme til gode, og undersøge, om det måske er 20, 30, 40 eller 50 procent,der kan nedgraves.

Ingen ved det – for Energinet siger, at man ikke kan, til trods for WSPs udtalelser om det modsatte.

Borgmestre i tre af de seks berørte kommuner har allerede meldt klokkeklart ud, at det her er en ommer, men Ringkøbing-Skjern Kommune ved man, hvor man har – lige i hælene på Energinet!

Arkivfoto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce