Annonce
Ringkøbing

Ringkøbing-Skjern Kommune: Lej jeres sommerhuse ud - det kan vi tjene millioner på

Der er plads til mange flere gæster i Ringkøbing-Skjerns sommerhus og natur. Og det vil være en god forretning for kommunens ervervsliv, påpeget borgmesteren. Foto: Ringkøbing-Skjern Kommune
Der skal stadig være masser af fredelig natur at nyde i Ringkøbing-Skjern Kommune - men en stor del af året står sommerhusene tomme. Beregninger viser, at bare én weekend mere om året i hvert sommerhus vil give indtægter på næsten 16 millioner kroner til området.
Annonce

Med et mål om at blive Nordeuropas foretrukne rejsemål for helårs-kystferie er der brug for flere sommerhuse til udlejning i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Af de godt 9.500 sommerhuse, der er i kommunen, bliver kun godt halvdelen lejet ud. Målet er, at feriehusene i gennemsnit skal benyttes en tredjedel af året.

- Beregninger viser, at hvis feriehusejerne i området benytter deres feriehus bare én weekend mere årligt, vil det føre til et estimeret merforbrug på 15,9 millioner kroner om året, siger borgmester Hans Østergaard i en pressemeddelelse. Balancen skal dog være i orden.

Annonce

Mere udlejning gavner kommunen

- Naturen er vores største turistattraktion, og vi er meget opmærksomme på at bevare en fornuftig balance mellem beskyttelse og benyttelse. Vi mener, at der stadig er plads til mere benyttelse, men vi er så absolut ikke interesserede i at save den gren over, som vi selv sidder på, og vi gør derfor meget for at sikre, at der skal være fred og ro, når man sidder på terrassen i sit sommerhus, forklarer borgmester Hans Østergaard.

Det vil han gentage, når han går på talerstolen i Fredericia til en stor landsdækkende feriehusmesse.

- Som kommune har vi en stor interesse i, at så mange som muligt både ejer og udlejer et sommerhus. Når man ejer et feriehus, falder der selvfølgelig nogle ejendomsskatter til kommunen, men når man også lejer ud, kommer der også en øget omsætning til vores butikker, restauranter og håndværksvirksomheder - og flere arbejdspladser i turismebranchen. Så det er win-win for os alle sammen, når der kommer flere feriehuse til udlejning, forklarer borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce