Annonce
Læserbrev

Ringkøbing-Skjern Kommune lægger økonomisk pres på sommerhusejerne

Annonce

Læserbrev: I disse dage udtaler borgmester Hans Østergaard sig tit og ofte i medierne angående den lukkede dansk/tyske grænse og de økonomiske konsekvenser, de manglende tyske turister forårsager i form af manglende omsætning hos de forretningsdrivende og dermed færre skattekroner i kommunekassen. Turismeindustrien er en væsentlig økonomisk faktor i det vestjyske, så man forstår til fulde borgmesterens bekymringer.

Jeg savner dog, at borgmesteren også bekymrer sig om den enkelte sommerhusejer, særligt den, der vælger at udleje sit sommerhus i en periode og altså dermed er en helt afgørende faktor for, at de udenlandske turister kommer til området. Mange har måske budgetteret med en lejeindtægt i deres finansiering af et sommerhuskøb, og da vi i øjeblikket oplever opsagte lejekontrakter i stort tal, kan den manglende lejeindtægt således lægge et ekstra pres på privatøkonomien.

I forvejen er det særdeles dyrt at være sommerhusejer i RKSK.

I den periode, hvor jeg har haft sommerhus, har jeg i 2020-tal indbetalt kr. 167.233 i kommunal ejendomsskat. Med bopæl i en anden kommune er jeg ikke bruger af kommunens ydelser i form af børnehave, skole, plejecenter m.m. og har dermed ikke forbrugt kommunale skattekroner. Tværtimod har al service i forbindelse med min sommerhusadresse været brugerbetalt - renovation, skorstensfejning, vedligeholdelse af veje/stier mm.

Nu lægger RKSK i den nærmeste fremtid et ekstra økonomisk pres på sommerhusejerne.

Som bekendt har Byrådet vedtaget et omfattende kloakeringsprojekt på Holmlands Klit. En stor del af regningen herfor sender kommunen direkte videre til sommerhusejerne. Et beløb, der for den enkelte sagtens kan løbe op i kr. 70.000 – 80.000. Dette skal ses i lyset af, at alle i forbindelse med et sommerhusbyggeri i forvejen har haft en væsentlig udgift til etablering af et kloakeringsanlæg, der ved færdiggørelse er blevet godkendt af kommunen.

Det store beløb skal betales, når sommerhuset kan tilsluttes det offentlige kloaknet.

I forbindelse med høringsfasen er der indkommet mange kommentarer og løsningsforslag til ovennævnte.

- Kommunen kunne med rimelighed dække den udgift, der vedrører arbejdet i det ”offentlige” område, hvorefter den enkelte sommerhusejer betaler arbejdet indenfor skel.

- Alternativt kunne der vedtages en afdragsordning hvad angår det samlede beløb. Denne indbetaling kunne afvikles sammen med den øvrige skatte/afgift indbetaling over en eksempelvis 10 – årig periode.

Desværre har RKSK valgt at ignorere disse forslag og på den måde efterladt sommerhusejerne med en væsentlig økonomisk udfordring.

Søndervig. Arkivfoto: John Randeris
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Ung mand sendt i alkoholbehandling

Annonce