Annonce
Videbæk

Ringkøbing-Skjern får sin første læsehund

Mokka kan ikke læse, men er god til at lytte og skabe en tryg ramme for børn med læsevanskeligheder. Foto: Jørgen Kirk.

Læsehunde er til stor gavn for børn, der har svært ved at læse. Tidligere har tilbuddet ikke været tilgængeligt i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Videbæk: Hvordan motiverer man sit barn til at læse, hvis barnet har læsevanskeligheder?

Om folkene bag Foreningen Læsehunde stillede samme spørgsmål, skal være usagt, men i 2014 blev foreningen oprettet, og i dag er der 64 læsehunde fordelt i hele landet - alle på frivillig basis.

Læsehunde lytter til børn, der læser højt i deres eget tempo, og i Ringkøbing-Skjern har der ikke tidligere været en læsehund. På Videbæk Bibliotek har de sørget for, at børn med læsevanskeligheder nu får den mulighed. De har nemlig fået læsehunden Mokka, der er en 4-årig brun labrador.

Sammen med sin ejer Marianne Merrild har hun de seneste seks uger læst højt med et barn en gang om ugen.

Flere børn står på venteliste til at læse sammen med Mokka, som først blev godkendt som læsehund i november sidste år, og derfor er opgaven i Videbæk er den første, men ifølge Marianne Merrild er det gået godt.

- Jeg kan mærke, at både barn og hund har fået noget ud af det. Barnet er blevet mere motiveret for at læse og kan også koncentrere sig i længere tid, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Afgift på affald fra loppemarkeder: Det er en ommer

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune roser politikerne det mangfoldige frivillige arbejde, der udføres i vores kommune. Hvor længe kan vi holde motivationen blandt de frivillige til at fortsætte, hvis pengene for vores salg på loppemarked og genbrugsbutikker skal være med til at dække en del af kommunes udgifter ved affaldshåndtering. Vi er 55 frivillige organisationer, som er blevet pålagt ekstra udgifter og skal betale 2012 kroner om året. Mon ikke dette tiltag administrativt går op i hat og briller. Vi modtager rigtig mange ansøgninger. Alle vores penge går til velgørenhed på forskellig vis. En stor del af vores midler uddeler vi til det lokale børne- og ungdomsarbejde. Der er rigtig mange frivillige som gør et kæmpe arbejde for at minimere mængden af affald, sælge de genbrugte ting og dermed giver mulighed for, at andre kan bruge det fremfor at aflevere det på genbrugspladsen. Det kan man kun kalde bæredygtighed i Naturens Rige. Det er en win-win sag, færre varer til genbrugspladserne og respekt for de frivilliges arbejde. Vi fra Videbæk Y`Mens Club tilslutter os de argumenter, som er fremført af Blå Kors Genbrug, Plejehjemmets venner og Kirkens Korshær og håber, at beslutningen kan blive omstødt og ændret politisk.

Navne

Hotel Falken går et niveau op

Annonce