Annonce
Ringkøbing-Skjern

Ringkøbing-Skjern er hårdest ramt i regionen: Men der er ingen ledige testtider i miles omkreds

Der skal kunne testes flere i Ringkøbing-Skjern, end der kan på nuværende tidspunkt, slår regionen fast. Foto: Mette Mørk
Der er ingen ledige testtider i miles omkreds, hvis man vil testes for coronavirus, men ingen symptomer har. Det lover lægefaglig direktør i Region Midtjylland dog kommer til at ændre sig hurtigst muligt.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Fra fredag morgen til mandag morgen fik 24 borgere i Ringkøbing-Skjern Kommune besked om, at deres coronatest var positiv, og at de derfor var smittede med coronavirussen Covid-19.

Det betyder, at Ringkøbing-Skjern i øjeblikket er den kommune i Region Midtjylland, der har flest nye smittede per 100.000 indbygger.

Konsekvensen har været, at en masse personer nu vil testes for coronavirus. Det er dog ikke helt let at blive, hvis man ingen symptomer har.

Annonce

Lang ventetid

Et kig på hjemmesiden coronaprover.dk, hvor de symptomfrie kan bestille tid til coronatest, viser, at den næste ledige testtid - i skrivende stund - på sundhedshuset i Ringkøbing er mandag morgen klokken 09.40, og har man først mulighed for at blive testet efter klokken 11, skal man et andet sted hen, for åbningstiderne for testenheden i Ringkøbing er blevet indskrænket fra klokken 09.00 til 16.00 til nu blot at være åbent i to timer fra 09.00 til 11.00.


For 14 dage siden testede vi 10.000 personer, og det vil vi stadigvæk gerne. Vi beder om at få flere, så hurtigt vi kan, og så prioriterer vi dem, vi får.

Per Sabro, lægefaglig direktør


Hvis man er hurtig, kan man dog blive testet lørdag i Esbjerg, Lemvig eller Herning , hvor der - mens denne artikel skrives - er få ledige testtider, mens man skal helt hen til søndag for at blive testet i Holstebro.

Annonce

Flere testtider til Ringkøbing-Skjern

Det kommer dog snart til at ændre sig.

- Vi er i gang med at planlægge, hvad vi gør i Ringkøbing. Vi har kontaktet kommunen og kommer i løbet af dagen til at planlægge, hvordan vi skal teste der, siger Per Sabro, der er lægefaglig direktør i regionens præhospitale indsats.

For få dage siden indskrænkede man testmulighederne i Ringkøbing ved at sætte åbningstiden på den lokale testenhed ned, og nu vil man til at teste flere i kommunen.

Årsagen er ifølge Per Sabro, at Statens Serum Institut, der analyserer coronatestene fra personer uden symptomer, kun kan analysere 36.000 test om dagen, og disse tests fordeles mellem regionerne.

I øjeblikket kan Region Midtjylland kun teste 4000 personer, fordi størstedelen af de 36.000 tests bruges i Hovedstadsområdet.

- For 14 dage siden testede vi 10.000 personer, og det vil vi stadigvæk gerne. Vi beder om at få flere, så hurtigt vi kan, og så prioriterer vi dem, vi får, siger lægefaglig direktør Per Sabro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Overgreb og forskelsbehandling

Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Annonce